Første kamper på La Manga gjennomført

Røa seiret mot gamle kjente i Djurgården, mens nyopprykkede Viking fikk bryne seg på opprykkskandidat AaFK Fortuna.

Annonse:

Resultater: 

  • Djurgården 1-2 Røa
  • Viking 1-1 AaFK Fortuna

Test mot internasjonal motstand

- Det var gøy. Mot internasjonal motstand som Geir kaller det. Men det er jo et godt nivå på Djurgården, de har jo flere norske spillere også, som er gode, sier målscorer Ragne Svastuen etter kampen. 

Nylig har både Maria Dybwad Brochmann, Ina Vårhus og Zara Jönsson meldt sin overgang til svenskene, mens Therese Sessy Åsland var i klubben fra tidligere. 

Djurgårdens Shinomi Koyoma satt inn kampens første mål etter 21 minutter, før Svastuen utlignet for Røa. 

- Jeg synes det er fortjent at vi vinner i dag. Det er veldig kult at ting fungerer og at vi får sette spillet vårt, slik som vi har trent på så langt i år, fortsetter hun.

Oline Fuglem skrev seg også på scoringslisten, da hun sendte Toppserien-laget i ledelsen etter drøye 50 minutter. 

- Det er en god gjennomkjøring. Vi sliter litt de første 15 minuttene, men vi kommer godt inn i det etter hvert. Vi står godt defensivt og scorer to mål, så det er veldig bra, sier Fuglem. 

Røas to målscorere, Ragne Svastuen og Oline Fuglem.
Røas to målscorere, Ragne Svastuen og Oline Fuglem.

Overrasket opprykksfavoritter

Det er høye forventninger til AaFK Fortuna inn mot kommende sesong, og det snakkes høyt om at opprykk bør være en klar ambisjon. Likevel klarte Viking å sette spor i deres første treningskamp på La Manga. 

Hovedtrener i Viking, Magnus Meling, er fornøyd med gjennomkjøringen. 

- For oss var det kjempeinteressant å se hvor vi står. AaFK Fortuna er et veldig bra lag, så jeg er fornøyd med at vi klarer å holde en jevn kamp og etter hvert vise at behersker dette nivået også. Så er det selvfølgelig surt å slippe inn på slutten, men det gjør at vi har noe å jobbe med til neste gang. 

For Viking så lenge ut til å stikke av med seieren etter en tidlig scoring. Selv om målet var en ren tabbe fra keeper i AaFK Fortuna-målet, var det ikke ufortjent at Viking og Hannah Handeland fant nettmaskene etter 27 minutter. 

Men det satte AaFK Fortunas Hanna Bråthen en stopper for, bare sekunder før kampen ble blåst av. 

- Jeg føler at første 30 minuttene blir litt som vi forutså. Det er nytt underlag, en ny motstander og vi har flere nye spillere. Men når 2. omgang starter, så har vi mye ballkontroll og styrer kampen. Så er det bare dumt at vi ikke klarer å skape store nok sjanser før i 90-ende minutt, sier målscoreren. 

- Men det er bare februar ennå, og det er i mars det gjelder, legger hun til. 

Hovedtrener i AaFK Fortuna, Frode Fagermo, ser også positive sider ved kampen.

- Det jeg ikke likte var at vi ikke ser stramme nok når vi ligger lavt. Men den delen som vi har prioritert så langt, altså det høye presset og løftet fra lavt til høyt, synes jeg stort sett er ganske så bra, sier Fagermo. 

Han er også svært imponert over Viking. 

- Det jeg likte spesielt godt med Viking var intensiteten og trykket. Når vi får tempo og flyt henger de ikke helt med i våre beste perioder, men det de holder på hele kampen er duellspill, offervilje og ro med ball.

 

Annonse fra Toppserien: