FØRSTE SAMLING PÅ ØVERSTE NIVÅ: – DET ER VELDIG STORT

Annonse:

 

Landslagsuttaket til Algarve Cup ble offentliggjort forrige tirsdag, og ett navn stod oppført i A-troppen for første gang. Stabæks Sunniva Skoglund har landkamper på alle aldersbestemte trinn, nå sist for U23 i november 2021, men gleder seg til steget opp.

– Jeg var i bruttotroppen til samlingen, men det var definitivt en positiv overraskelse. Jeg fikk vite om uttaket samtidig som alle andre da det ble offentliggjort forrige uke, sier hun over telefon fra samling i Portugal.

Kvinnelandslaget ankom Algarve på mandag og er klar for første treningskamp allerede i dag. Den går mot Portugal kl. 19.30 og kan streames på direktesport.no. Neste kamp er mot Italia førstkommende søndag, før plasseringskamp venter neste onsdag.

Skoglund er ikke spesielt nervøs for samlingen, men det er fortsatt mye følelser knyttet opp mot samlingsdebuten.

– Det er veldig morsomt og stort, litt surrealistisk. Dette var ikke hovedmålet nå, men det er selvfølgelig en boost for hvordan jeg jobber videre.

Skoglund spilte tidlig med gutta. Til høyre med røde strømper og til venstre som keeper i midten. Foto: Privat.

Det har vært god rotasjon på keeperplassen det siste året, så Sjögren har nok å velge mellom inn mot mesterskap.

– Konkurransen på keeperplassen gir bare motivasjon. Jeg har selvfølgelig lyst til å vise meg frem nå som jeg er inne på samling. Men jeg er fortsatt ung, og muligheten i seg selv er veldig stort. Noe spilletid er ikke forventet, jeg tar det som det kommer. Det blir bare kult å se hvordan de beste er og hva som er målet.

Cecilie Hauståker Firskerstrand i LSK Kvinner har spilt 40 kamper for A-landslaget, men ser fortsatt viktighet av nye ansikter inn på øverste nivå og gleder seg til å få inn 19 år gamle Skoglund.

– Det er bra med konkurranse. Vi vet litt hvem hun er fra før, så jeg gleder meg veldig til å se hvordan hun er og bli bedre kjent. Jeg tror det er bra å få opp noen unge og se hvor nivået ligger.

Annonse fra Toppserien: