FØRSTE TEST I MARBELLA GJENNOMFØRT – EN SEIER OG ET TAP

Annonse:

 

De to første kampene i Marbella er gjennomført. Vålerenga startet med en overbevisende seier mot Häcken, mens Brann spilte jevnt mot Hammarby.

Vålerenga – Häcken, 3-1

Häcken fullførte 2022-sesongen som nummer to på tabellen, akkurat som Vålerenga. De fremstod dog noe svakere enn blåtrøyene i dagens oppgjør, som endte 3-1 til Vålerenga.

Etter kun seks minutter fikk Stine Brekken skuddmulighet fra 16 meter, og sendte en suser rett i krysset. Bare minutter senere kom mål nummer to, denne gangen signert Ingibjorg Sigurdardottir. Etter et skuddforsøk fra Ylinn Tennebø går returen ut igjen til Sigurdardottir, som setter den langs bakken nede til venstre for keeperen.

– Det var veldig deilig når jeg fikk det treffet og skjønte at den kom til å gå inn. Det kjennes veldig bra med seier. Det er så gode fasiliteter her, så det gir også energi. Vi får til mye av spillet vårt, men det er selvfølgelig småting som kan bli bedre. Men det var en veldig fin gjennomkjøring, sa Brekken smilende etter kampen.

18-åringen åpnet sesongens målkonto mot Røa i januar, og noterte her sitt andre i sesongoppkjøringen.

Men det ga seg ikke der for verken Vålerenga eller Sigurdardottir. Etter 20 minutter kommer kampens tredje scoring, denne gangen på dødball. Janni Thomsen sender en lang ball inn foran mål hvor Sigurdardottir kommer på løp og banker den forbi keeper. Kampen ender til slutt 3-1 etter en redusering av Stine Larsen før pause.

Vålerengas målscorere: Stine Brekken og Ingibjorg Sigurdardottir.

Brann – Hammarby, 1-2

Det ble gjensyn med flere kjente fjes da Brann møtte Hammarby i dagens andre kamp. Norske Sara Kanutte Fornes, Vilde Hasund og Thea Sørbo spiller alle for det svenske laget.

Kampen var gjennomgående jevn og endte til slutt 2-1 til Hammarby. Det var Brann og Andrine Stolsmo Hegerberg som stod for den første nettkjenningen da hun kriget den inn etter en retur. Ballen ble skutt hardt nede til venstre for keeper. I tillegg fikk nysigneringene Alyssa Walker, Amanda Frisbie og Nanne Ruuskanen spille samtlige minutter for bergenslaget.

Resten av 1. omgang var preget av høyt tempo, og det fantes gode muligheter og mye rom så snart Brann spilte av det første presset til den svenske motstanderen. I 2. omgang klarte Brann også å etablere spill høyere i banen og vri spillet.

– Det føles veldig bra å komme utpå og spille med en så talentfull gruppe. Dette er første uken og første kamp med laget, og det er lagets første 90 minutter. Det er mye vi kan bra vi kan ta med oss videre, noe som er viktig, sa amerikanske Alyssa Walker etter kampen.

Det har vært en veldig enkel gruppe å bli en del av, fordi man har en klar rolle- og ansvarsfordeling. Jeg synes ikke det var for tydelig at vi hadde fire helt nye spillere i dag, fortsetter hun.

Brann i sirkel før dagens kamp.

Utligningen kom etter ca. 6o minutter, da innbytter Matilda Vinberg satt inn ballen etter en god overgang av Hammarby. Hasund var i elleveren fra start, mens både Sørbo og Fornes kom på i løpet av kampen. Det var sistnevnte som makset debuten og satt inn seiersmålet på overtid.

– Det var godt. Jeg har vært litt småskadet, så det å få noen minutter og ikke minst et mål var deilig. Overgangen har gått bra. Det er en tøff treningshverdag og man var spent på hvordan gjengen er, siden en merker at det er en veldig hardtsatsende klubb. Men det er en super gjeng og man kommer fort inn i det. Det var veldig greit å ha Vilde, for hun kjente til alt fra før, sa debutanten Sara Kanutte Fornes smilende.

Annonse fra Toppserien: