VM, NERVER OG HØYE FORVENTNINGER

Annonse:

 

Det nærmer seg fotball VM 2023. Om noen få dager spiller Norge åpningskamp mot New Zealand og sparker i gang det som skal bli en hel måned fylt med fotball. På landslaget er hele ni spillere fra Toppserien tatt ut i troppen. Vi har intervjuet noen av spillerne om forventninger og nerver for VM. En av dem er Anna Jøsendal. 

Til vanlig spiller Anna Jøsendal i Rosenborg, men i sommer skal hun sammen med 22 andre spillere representere Norge i VM og kjempe om seier. Anna synes selv at dette er veldig stas. 

 

Hei Anna! Hvordan går det?

Det går fint her nede! Nå er det kveld, så det er litt rart å tenke på at det er morgen der hjemme i Norge. 

Hvordan føles det å være med i VM-troppen?

Nei, det er jo selvfølgelig veldig stort. Det er en drøm jeg har hatt helt siden jeg var liten jente og noe jeg har hatt som et stort mål de siste årene. Det er noe jeg har jobbet mot, så det å være med i troppen er stort og jeg er veldig glad for det.

Dette er ikke første gangen du er med i et større mesterskap for Norge, du var med i EM-troppen i fjor sommer. Er det annerledes å gå inn i dette mesterskapet nå som det er ditt andre mesterskap for Norge?

Ja. Jeg fikk jo erfaring fra sist som jeg lærte masse av som forventinger og hvordan dagene gikk, hvordan du må forholde deg til ulike ting. Men samtidig er det samme greie som ellers på landslagssamlingen. Dagene er jo like mens kampene har litt ekstra betydning og ekstra press og sånne ting. 

Hjelper det på nervene at dette er ditt andre mesterskap?

Ja, jeg er nok mer avslappet nå enn det jeg var før forrige mesterskap. Da hadde jeg ikke vært med på de forrige samlingene før det mesterskapet, så jeg var ganske ny. Men nå har jeg vært med på alle samlingene sammen med Hege (Riise) og det nye teamet.

Du har hatt en veldig god sesong nå i Toppserien. Du avsluttet for eksempel før sommeren med å bli månedens spiller. Medfører det en selvtillit og en god følelse du tar med deg inn i mesterskapet?

Ja, det hjelper. Det at vi kommer rett fra kamper i Toppserien er veldig positivt. Det at vi er flere fra Toppserien og at vi er i kampform, har nok mye å si for oss. Så må jeg bruke og ta med meg selvtilliten jeg hadde i Toppserien inn i treningene her sånn at jeg kan prestere bra her også. Så det hjelper på, det å komme fra kamptrening og inn i et mesterskap.

Ja, for det har vært relativt rett fra serie og inn i landslagssamling for dere fra Toppserien, men du tenker at det er en fordel og ikke nødvendigvis en ulempe?

Ja. Jeg tenker at det er en fordel at du er i sesong. De andre har holdt seg i form på egen hånd, så det er ikke en ulempe at de ikke har spilt kamper. Men jeg synes det har vært veldig greit å komme rett fra sesong og inn i mesterskapet. Det har gått veldig bra. 

Det er under en uke til dere spiller deres første kamp. Åpningskamp mot New Zealand. Hvordan føler du at dere ligger an med forberedelser? 

Skikkelig bra. Vi har hatt mye fokus på New Zealand på trening og spilt ulike varianter som vi skal ta med inn i den kampen. Jeg synes vi ligger veldig godt an med forberedelsene. Vi har allerede hatt en uke med trening her nede, så vi har fått øvd oss godt inn mot kampen og vi er klare.

Har du noen forventninger til kampen og rammene rundt?

Ja, jeg har store forventninger til at det blir en skikkelig god kamp med masse folk på tribunene og at vi skal klare å gjøre en god kamp. Nå blir det nok uansett mest New Zealand fans, kanskje noen norske, Men uansett så blir det veldig kult om flest mulig kommer på kampen og lager show og så skal vi prøve å ødelegge for New Zealand fansen. Jeg tror det blir kult. 

Hva er det du gleder mest til med turneringen?
Det er kampene. Jeg ser veldig frem til kampene og så vet jeg at vi er et bra lag og at vi kan bite godt fra oss. Jeg føler at vi kan snu dette mesterskapet til noe godt etter fjorårets EM. Jeg føler forberedelsene har vært skikkelig bra og at vi er veldig klare til kampene begynner. 

Er det et lag eller en spiller du gleder deg til å spille mot i mesterskapet?

Jeg har to gamle lagvenninner på New Zealand fra Avaldsnes, så det blir kult å møte dem i åpningskampen. Så det er de to jeg gleder meg mest til å spille mot.

 

Anna og resten av det norske landslaget spiller sin første kamp på torsdag kl.09.00 norsk tid. Du kan se kampen på NRK.

 

Slik spilles de første kampene til Norge i gruppespillet: 

20.07, 09.00: New Zealand-Norge (NRK) 

25.07, 10.00: Sveits-Norge (Viaplay) 

30.07, 09.00: Filippinene-Norge (Viaplay)

Annonse fra Toppserien: