FOTBALLFEST I BERGEN – OVERRASKENDE SKRELL I GULLKAMPEN

Brann innfridde på Brann stadion og tok tre poeng i egen storstue, mens i gullkampen ble det produsert et lite sjokk. Ellers ble det både overtidsdrama og mye mål denne runden.

Arna-Bjørnar – Vålerenga 1-4 (0-2)
Mål: 0-1 Janni Thomsen (39), 0-2 Ingibjörg Sigurdadottir (45), 0-3 Olaug Tvedten (56), 0-4 Thea Bjelde (59), 1-4 Miljana Ivanovic (65)

Det var topp mot bunn på Arna, da Arna-Bjørnar tok imot serieledere Vålerenga. Sistnevnte var soleklar favoritt før oppgjøret, men denne sesongen har vist at alt kan skje i Toppserien.

Underdogen yppet seg også litt i starten, men utover omgangen begynte Vålerenga-maskineriet å tikke for fullt. Et vedvarende press med flere store sjanser over en periode, ble til slutt for mye for hjemmelaget etter 39 minutter.

Janni Thomsen var kvinnen som fikk hull på byllen da hun banket ballen ned i hjørnet bak Ida Norstrøm. Et tungt slag i fjeset for Arna-Bjørnar som hadde stått greit imot frem til da.

Hjemmelaget fikk også nok en kalddusj idet stadionuret viste 45 minutter. Etter mye klabb og babb i feltet, fikk Ingibjörg Sigurdadottir, som fra kloss hold fikk lurt inn 2-0.

En fortjent ledelse til pause for Vålerenga, som også fortsatte målformen etter hvilen. Det tok ikke mer enn ni minutter av andre omgang før Olaug Tvedten tegnet seg på scoringslista og la på til 3-0.

Få minutter senere var kampen i realiteten også avgjort da Thea Bjelde banket inn 4-0.

Arna-Bjørnar fikk seg et trøstemål signert formspiller Miljana Ivanovic som dro seg inn i femmeteren og plasserte inn 1-4-målet. Seieren var derimot aldri truet for Vålerenga, som kjører på videre i jakten på seriegull.

Vant i Bergens storstue

Brann – Avaldsnes 3-0 (0-0)
Mål: 1-0 Marit Bratberg Lund (69), 2-0 Larissa Crummer (87), 3-0 Amanda Frisbie (90+3)

Rundens høydepunkt fant sted i Bergen, da Brann for første gang denne sesongen skulle spille på Brann stadion. Bergenserne hadde bydd opp til fest mot John Arne Riise og Avaldsnes.

Første omgang i Bergens storstue kan ikke sies å ha vært en fest. Brann var imidlertid best og klart nærmest scoring. Rakel Engesvik, Rikke Nygard og Marit Bratberg Lund hadde alle muligheten til å tegne seg på scoringslista, men ingen av dem fikk omsatt sine sjanser i mål.

De fremmøtte på Brann stadion fikk dermed ikke servert nettsus de første 45 minuttene, og måtte også vente gjennom flere misbrukte sjanser i andre omgang før de endelig kunne slippe jubelen løs.

69 minutter var spilt Brann fikk straffe etter en hands. Marit Bratberg Lund gikk frem og banket straffen høyt og utagbart oppe i hjørnet og ha hjemmelaget ledelsen.

På 1-0 levde kampen fortsatt til det fulle, men Avaldsnes slet med å komme seg fremover i banen og skape det helt store. Mot slutten skrudde vertene til nok et hakk og fikk uttelling for andre gang for dagen ved Larissa Crummer.

Et godt stykke inne i overtiden fikk Amanda Frisbie æren av å sette kronen på verket med kampens flotteste scoring og sørget for at Brann tok alle tre poengene på Brann stadion.

Vanvittig avslutning

Røa – Åsane 1-3 (0-0)
Mål: 0-1 Karen Kraft Vistnes (57), 1-1 Julie Hoff Klæboe (85), 1-2 Synne Bjørnebøle (90+2), Norun Skjeldal (90+3)

På Røabanen fikk Røa besøk av Åsane denne runden. Den siste tiden har Åsane begynt å plukke en del poeng, mye takket være sene scoringer. Røa på sin side har overrasket svært positivt denne sesongen og befinner seg på øvre halvdel av tabellen.

Kampen startet i et forrykende tempo med mange dueller, og noen store sjanser til hjemmelaget. Det var også Røa som hadde de fleste sjansene, men den største falt til Åsane og Kaja Karlsen. Alene med keeper klarte imidlertid ikke angriperen å sette ballen i mål, og lagene gikk målløse til pause.

Andre omgang startet som den første, med en stor sjanse til Røa, men Tuva Espås klarte ikke å overliste Savanna Duffy.

Plutselig smalt det i motsatt ende. Etter 57 minutter svingte Synne Bjørnebøle en presis corner inn i feltet. Der inne fant hun hodet til Karen Kraft Vistnes, som med en kraftfull heading i krysset sendte gjestene fra Bergen i føringen.

Synne Bjørnebøle var blant de avgjørende faktorene til at Åsane tok med seg tre poeng fra Røabanen.

Røa slet mer med angrepsspillet etter baklengsmålet, men fem minutter før slutt løsnet det for vertene. Lagets toppscorer Julie Hoff Klæboe fikk sjansen og banket inn utligningen.

Dermed så det ut til å ende med ett poeng til hvert av lagene, men Åsane har blitt kjent for overtidsscoringer i det siste og denne kampen var intet unntak.

Først hamret Synne Bjørnebøle inn 2-1 til Åsane to minutter på overtid, og nærmest sørget for tre poeng. Men bergenserne var ikke ferdig med det, for bare minuttet senere fjernet de all tvil da innbytter Norun Skjeldal satte spikeren i kista og sikret en sterk 3-1-seier til Åsane.

Underholdende femmålsthriller

LSK Kvinner – Stabæk 3-2 (1-1)
Mål: 0-1 Melissa Bjånesøy (5), 1-1 Mimmi Löfwenius Veum (40), 2-1 Amanda Johnsson Haahr (50), 2-2 Melissa Bjånesøy (71), Mimmi Löfwenius Veum (88)

Det var duket for et interessant oppgjør i LSK-hallen denne runden da LSK Kvinner skulle kjempe om tre poeng mot Stabæk. Bærumslaget har enda ikke slått et lag over seg på tabellen denne sesongen, men fikk en ny mulighet her.

Og det startet på perfekt vis for gjestene. Bare fem minutter var spilt da Melissa Bjånesøy stanget en corner i nettet bak Cecilie Fiskerstrand og ga Stabæk ledelsen.

Vertene slet med å skape sjanser etter sjokkstarten, med unntak av en heading over fra Emma Stølen Godø. Det tok helt til det 35. spilleminutt før kanarifuglene kunne notere seg for en ordentlig målsjanse, men Sunniva Skoglund stoppet forsøkene fra både Emma Stølen Godø og Mimmi Löfwenius Veum.

Sistnevnte skulle få scoringen sin like etterpå. Signe Holt Andersen la inn fra venstre til Löfwenius Veum som skled inn utligningsmålet like før pause.

1-1 sto seg til pause, men det tok ikke lang tid før det var endret på. Fem minutter ut i andre omgang klinket Amanda Johnsson Haahr hjemmelaget i føringen.

Deretter var det flere store sjanser begge veier, før Melissa Bjånesøy endelig fikk nettsus takket være sitt andre nådeløse hodestøt for dagen.

Dermed var lagene like langt igjen, og det så ut til å ende med poengdeling. Men to minutter før full tid kom den avgjørende scoringen. Og det var Mimmi Löfwenius Veum som gjorde det for LSK Kvinner. Svensken utnyttet en kjempetabbe av Sunniva Skoglund og kunne enkelt løpe inn 3-2-målet og tre poeng til kanarifuglene.

Skrell i gullkampen

Lyn – Rosenborg 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Anna Aahjem (3), 2-0 Anna Aahjem (26)

Rundens siste kamp fant sted på Grorud Arctic Match mellom Lyn og Rosenborg. Dette er to lag som kjemper i hver sin ende av tabellen, der gjestene fra Trondheim var naturlige forhåndsfavoritter og trengte tre poeng for å holde følge med Vålerenga.

Men trønderne fikk en sjokkåpning på kampen da Anna Aahjem ga Lyn ledelsen alene med keeper etter tre minutter.

Anna Aahjem senket Rosenborg. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Rosenborg fikk summet seg litt etter marerittstarten, og skapte litt fremover etter baklengsmålet. Det samme gjorde også Lyn, som etter 26 minutter igjen skulle få uttelling. Og selvfølgelig var det toppscorer Aahjem som gjorde det igjen. Etter et lekkert forarbeid av Jenny Olsen, avsluttet spissen kontant i mål og doblet hjemmelagets ledelse.

Vertene kunne gått til pause med 3-0, men Selma Hernes fant ikke nettmaskene med sin avslutning.

Andre omgang åpnet sjansefattig, men utover i omgangen begynte Rosenborg å skape sjanser. Både Emilie Nautnes og Kristine Minde forsøkte seg, men ingen av dem fant veien forbi Sandra Rød Ask i Lyn-buret.

Det klarte heller ingen andre Rosenborg-spillere som dermed taper 0-2 mot Lyn på bortebane og går på en litt uventet skrell i gullkampen.