Etter tap for serieleder Hønefoss, er det nå TIL 2020 som ligger på direkte nedrykk i 1. divisjon. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Fullstendig bingo i bunnstriden

De fire lagene som skal spille opprykkssluttspill senere i høst er avgjort. Men bak dem er det bingo hvem som rykker ned.

Annonse:

Runden

Hønefoss - TIL 2020 1-0

Odd - KIL/Hemne 2-0

Fyllingsdalen - Øvrevoll Hosle 0-3

AaFK Fortuna - Viking 2-0

Bodø/Glimt - FKH/Avaldsnes 2-2

Nok en seier - beholder serieledelsen 

Hønefoss - TIL 2020 1-0 (0-0) 
Mål: 1-0 Kristin Gumaer (66) 

Det var topp mot bunn på AKA Arena der serieleder Hønefoss fikk besøk av et TIL 2020-lag som kaver like over nedrykksstreken.

Oppgjøret på Ringerike startet rolig og jevnspilt. Lagene hadde forholdsvis lavt tempo og nullet hverandre ut. 

De helt store sjansen uteble, men etter 13 minutter kombinerte vertene seg fint fremover langs venstresiden. Silje Nyhagen slo lavt ut til Inger Vadder, som avsluttet i nettveggen. 

Nærmest for gjestene kom Mali Trøan omtrent midtveis i omgangen. Spissen kastet seg frem på en løs ball fra en klarering, men fikk aldri klem i avslutningen og ballen trillet utenfor. 

Ellers var det langt mellom sjansene på Hønefoss. Like før pause slo Inger Vadder et innlegg i retning mål, men Marie Aspenes hadde grei kontroll og ga til corner. 

En sjansefattig første omgang ebbet dermed ut med 0-0.

Hønefoss tok litt mer tak i kampen etter pause og skapte umiddelbart en stor sjanse. Malene Dunsby fikk heade fra fem meter, men fikk ikke nok kraft i headingen og Aspenes reddet. 

Deretter var det mer tilbake til kampbildet fra første omgang, men midtveis i omgangen skulle imidlertid sjansen komme. Synne Nilssen Hamborg spilte en genial pasning inn bak TIL 2020-forsvaret, til Kristin Gumaer, som bredsidet vertene i føringen. 

Dermed måtte TIL 2020 jakte utligning. De fikk en god sjanse ved Mali Trøan, men skuddet hennes gikk rett på keeper. 

Så var Hønefoss nære ved å punktere kampen ved Silje Nyhagen, men kapteinen ble stoppet av en god benparade av Aspenes. 

TIL 2020 presset på i sluttminuttene og satte ballen i nettet med to minutter igjen. Elea Johansen stanget ballen i mål, men scoringen ble annullert på grunn av en forseelse i feltet - selv om det var vanskelig å se hva det ble blåst for. 

Etter dette klarte Hønefoss å holde unna og beholder dermed serieledelsen, mens TIL 2020 må reise hjem uten poeng. 

Tredje strake hjemmeseier

Odd - KIL/Hemne 2-0 (2-0) 
Mål: 1-0 Cecilie Mjelde (35), 2-0 Rikke Stoltenberg (39)

Odd er også blant lagene som kjemper for å unngå nedrykk, og trengte poeng hjemme mot KIL/Hemne. 

I "Kronekampen" var det vertene som åpnet best og kom seg til det som var av sjanser. 

Den første fikk Cecilie Mjelde da et presist innlegg fant henne, men touchen ble for dårlig og ballen rullet inn til keeper. 

Litt senere var Mjelde nok en gang involvert. Nok et innlegg fant kantspilleren som headet ned til Signe Strømnes. Sistnevnte satte ballen i mål, men det var vinket for offside i forkant. 

Men ti minutter før pause var det ingen offside. Marthe Hellumsand slo inn mot keeper, der Cecilie Mjelde kastet seg inn foran keeper og pirket inn 1-0. 

Fire minutter senere var hjemmelaget frempå igjen. Signe Strømnes spilte gjennom til Rikke Stoltenberg, som økte til 2-0 med en kontant avslutning via stolpen. 

Også etter hvilen åpnet Odd best og kunne punktert kampen ved Kamilla Ahlbom da hun forserte fremover langs høyresiden. Høyrebacken kom seg inn i feltet, men mistet konsentrasjonen i et lite sekund og mistet ballen ut over dødlinjen med et dårlig touch. 

KIL/Hemne måtte jage fremover for å få scoringer og gjestene kom seg til en del farlige situasjoner, men uten å produsere det helt store. 

Nærmest var Mari Halgunset med 20 minutter igjen. Midtbanespilleren prøvde å curle ballen i lengste kryss, men skuddet skrudde på feil side av stolpen. 

Utenom dette forsvarte Odd seg meget godt. På overtid var Serine Haga centimetere unna en redusering da hun banket ballen i tverrliggeren. 

Nærmere kom ikke KIL/Hemne som taper 0-2 for Odd. Skienslaget tar dermed sin tredje strake hjemmeseier. 

Tok steget vekk fra nedrykk

Fyllingsdalen - Øvrevoll Hosle 0-3 (0-1) 
Mål: 0-1 Tiril Haga (21), 0-2 Ida Hasselgård (54), 0-3 Ellen Halseth (59)

Etter sjokkseieren over Bodø/Glimt sist, jaktet Øvrevoll Hosle en ny trepoenger i bortemøtet med Fyllingsdalen.

Det ble ingen stor åpning fra noen av lagene i Bergen. Øvrevoll Hosle hadde et spillemessig overtak, men uten å skape det helt store.

Det var imidlertid gjestene som var nærmest med noen småfarlige halvsjanser, selv om også Fyllingsdalen var farlig frempå ved et par anledninger. 

Tross en ganske sjansefattig første omgang var det gjestene fra Bærum som skaffet seg et ledermål omtrent midtveis i omgangen. Kristin Haugstad fikk kanontreff på volley fra 18 meter, men ballen smalt i tverrliggeren. Returen havnet imidlertid på hodet til Tiril Haga som hadde få problemer med å stange ballen i det åpne målet. 

Sju minutter før pause var det Ellen Halseth som fikk en stor mulighet for bortelaget, men skuddet ble reddet av Sandra Rød Ask. 

Fyllingsdalen tok mer tak i det etter pause og hadde noen lovende angrep tidlig. Men da Sandra Rød Ask spilte ballen rett i beina til Ida Hasselgård, som på direkten sendte ballen i mål fra 50 meter, ble oppgaven svært vanskelig for vertene. 

Enda verre ble det bare fem minutter senere. En lang ball i bakrom fant Tiril Haga, som uselvisk trillet på tvers til Ellen Halseth og 3-0 var et faktum. 

Da var kampen på mange måter avgjort og det så ganske umulig ut for Fyllingsdalen å komme tilbake. 

Vertene slet med å skape særlig mye annet enn halvsjanser mot et solid bortelag. Fyllingsdalen klarte heller aldri å finne veien til nettmaskene og tapte til slutt fortjent 0-3 for Øvrevoll Hosle, som dermed tar steget vekk fra nedrykksplass. 

DSC01985.jpg
Ingrid Jåstad og resten av AaFK Fortuna kunne juble etter en viktig seier over Viking. Foto: Kristian Moe

Taklet presset - tok sin andre strake seier

AaFK Fortuna - Viking 2-0 (1-0) 
Mål: 1-0 Ingrid Jåstad (14), 2-0 Guro Hammer Røn (65)

Med Hønefoss sin seier over TIL 2020 var presset på AaFK Fortuna før deres hjemmekamp mot sluttspillsklare Viking. 

De første 5-6 minuttene var relativt rolige, før kampens første store sjanse kom etter drøyt åtte minutter. Maria Herdel Pedersen ble spilt gjennom og rundet keeper, men dansken kom for skrått og avsluttet i nettveggen. 

Like etter trodde Mette Muri at hun hadde stanget AaFK Fortuna i føringen, men kapteinen ble avblåst for offside. 

Men det tok ikke lang tid før vertene var i ledelsen. Seks minutter senere vant Ingrid Jåstad ballen midt på Vikings banehalvdel. Midtbanespilleren tok med seg ballen, dro seg forbi en forsvarer og dunket ballen kontant i det lengste hjørnet. 

Gjestene fra Stavanger hadde på sin side noen småfarlige innlegg, men klarte ikke å skape store problemer for Michaela Moran og resten av AaFK Fortuna-forsvaret. 

Det var nemlig hjemmelaget som skapte det som var av sjanser. Fem minutter før pause kom Herdel Pedersen igjen gjennom, men nok en gang ble vinkelen litt skrå. Avslutningen gikk dermed rett på keeper Emma Jönsson. 

Etter pause var AaFK Fortuna best og hadde flere avslutninger mot mål, men uten å få ballen i mål. 

Da 55 minutter var spilt var Herdel Pedersen på farten igjen, men som i første omgang gikk skuddet i nettveggen. 

Så var det duket for Guro Hammer Røn. Angrepsspilleren, som har vært ute med skade i høst, kom inn etter 63 minutter. 30 sekunder senere mottok hun ballen til venstre, skar innover i feltet og hamret inn 2-0 med en strålende avslutning i lengste kryss. 

Med 2-0-ledelse i boks, kunne AaFK Fortuna kontrollere de siste 25 minuttene. Hjemmelaget var solide defensivt som gjorde det svært vanskelig for Viking å skape noe. 

Sunnmøringene hadde også flere skumle avslutningsforsøk, men det ble ikke flere mål i Ålesund. AaFK Fortuna vant 2-0 og henger fortsatt på Hønefoss på topp - tre poeng bak "Hønsa". 

Ga vekk tomålsledelse

Bodø/Glimt - FKH/Avaldsnes 2-2 (2-1) 
Mål: 1-0 Claudia Cagnina (3), 2-0 Synne Moe (24), 2-1 Trine Øritzland (41), 2-2 Kristina Svandal (70)

Bodø/Glimt måtte slå tilbake etter to strake tap for å henge med i opprykkskampen, når de tok imot FKH/Avaldsnes.

I kampen som helst burde vinnes fikk Glimt en best mulig start. Bare tre minutter var spilt da Claudia Cagnina ble spilt gjennom. Den peruanske midtbanespilleren ble satt under press, men klarte likevel å sette ballen forbi Frida Aursland til 1-0. 

Vertene fortsatte å trykke på og dominerte det meste spillemessig. Men litt ut av intet fikk FKH/Avaldsnes en sjanse etter en feil fra Bodø/Glimt. Til slutt var det Emilie Guddal som fikk avsluttet fra god posisjon, men skuddet ble for svakt og gikk rett i klypene til Aubrei Corder.

Et par minutter senere smalt det i andre enden ved Anna Johansen, som prøvde skuddet fra distanse. Ballen gikk over Aursland, men smalt i tverrliggeren og ut. 

Det var hjemmelaget som skapte det meste i første omgang og de fikk nok en gang uttelling etter 24 minutter. Bodø/Glimt rullet opp langs venstre, som endte med at Anna Johansen overlot ballen til Synne Moe. Sistnevnte nølte ikke da hun banket ballen i hjørnet fra 17 meter og sørget for 2-0. 

Da så det tungt ut for FKH/Avaldsnes, men rogalendingene nektet å gi seg og kom mer med i banespillet. 

Like før pause fikk de også fornyet håp om poeng. Aubrei Corder bommet i utboksingen av en corner, som gjorde at Trine Øritzland kunne stange inn reduseringen med en flott heading. 

Dermed levde kampen så til de grader før de siste 45 minuttene på Aspmyra. 

Etter hvilen var Kristina Brudvik nære ved å sørge for en ny tomålsledelse for Bodø/Glimt, men avslutningen gikk via hanskene til Aursland, i stolpen og ut. 

Gjestene var langt fra ufarlige de heller. Sju-åtte minutter senere fikk Kristina Svandal muligheten etter et innlegg. Dessverre for FKH/Avaldsnes fikk spissen sleivtreff og hjemmelaget avverget.

Men med 20 minutter igjen skulle Svandal få en ny mulighet. Bodø/Glimt-forsvaret rotet det til på en ball fremover fra gjestene. Det gjorde at Svandal løp gjennom og alene med Corder gjorde hun ingen feil. 2-2 og opphentingen var et faktum.

Da var det Bodø/Glimt som måtte jage scoring for å fortsatt henge godt med i opprykkskampen, men i løpet av de siste 20 minuttene var det faktisk bortelaget som var nærmest et vinnermål. 

Fem minutter før slutt ble det nok en gang kluss i de bakre rekker hos vertene. Emilie Guddal kom alene med Corder, men avsluttet rett på den amerikanske keeperen. 

Og minutter før slutt løpte Guddal gjennom på nytt. Kantspilleren kom alene med Corder igjen, men ble nok en gang stoppet av Glimts sisteskanse. 

Tross de misbrukte sjansene i sluttminuttene, tar FKH/Avaldsnes likevel med seg et kruttsterkt bortepoeng fra Aspmyra og stikker flere kjepper i hjulene til Bodø/Glimt i opprykkskampen. 

Annonse fra Toppserien: