GIGANTENE BARKER SAMMEN

De ble av de aller fleste spådd som nummer én og to før sesongen, og denne runden møtes Brann og Rosenborg for aller første gang.

Annonse:

 

norsk tipping

For første gang noensinne møtes Brann og Rosenborg på kvinnesiden – lagene som ble nummer én og to forrige sesong.

Etter en liten landslagspause er det endelig klart for en ny toppserierunde andre påskedag.

Slik ser serierunde fire ut:

RUNDE 4 | TOPPSERIEN
Lyn1 - 0Røa Fotball Elite
Avaldsnes Toppfotball0 - 0SK Brann
Vålerenga4 - 1Stabæk
Åsane0 - 3Rosenborg BK Kvinner
LSK Kvinner3 - 0Arna-Bjørnar




Toppkampen

Brann – Rosenborg, Stemmemyren kunstgress

Det er bare å glede seg til oppgjøret i Bergen når Norges to beste lag møtes for aller første gang etter at Sandviken ble til Brann.

Forrige sesong var det oppgjørene innbyrdes som til slutt ble avgjørende ettersom Rosenborg endte fire poeng bak Sandviken, men bare tapte poeng i de to tapene mot bergenserne.

Begge lag har åpnet feilfritt hittil i sesongen og står med full pott etter tre serierunder. Men Brann måtte likevel virkelig kjempe for de tre poengene borte mot LSK Kvinner sist.

Spørsmålet er også om Lisa Naalsund er helt frisk etter at hun måtte gå av i pausen med en liten kjenning i landskampen mot Polen på Ullevaal. Midtbaneeleganten har storspilt for bergenserne over lengre tid og vært en nøkkelspiller for Alexander Straus’ lag. 

Alexander Straus og Brann har levd opp til forventningene så langt denne sesongen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Rosenborg kan glede seg over at Kristine Minde er tilbake, som har vært skadet den siste tiden etter at hun kom tilbake etter å ha blitt mor. Bergenseren ser frem til å møte laget hun er oppvokst med.

– Det blir ekstra spesielt, men det ville ha vært enda mer rart om kampen ble spilt på Brann stadion. Jeg har spilt mange kamper på Stemmemyren, så den eneste forskjellen blir at motstanderen har på seg Brann-drakten, sier hun til Adresseavisen.

– Jeg har vokst opp i en familie der alle heier på Brann. Det var ikke stor jubel hjemme da jeg fortalte dem at jeg hadde signerte for RBK. Pappa trenger nok litt tid før han kommer på RBK-kamp, legger hun til.

Dette er også rundens TV-kamp på NRK1.

De poengløse

Røa – Avaldsnes, Røa kunstgress

Tre tap og null poeng.

Det er status for begge lag før Røa og Avaldsnes møtes denne runden. Ingen av lagene har hatt en god åpning på sesongen, samtidig er de fullt klar over at det bare er av akademisk betydning ettersom poengene nullstilles når sluttspillet settes i gang til høsten.

Likevel gjør det nok godt for selvtilliten å komme i gang med poengsankingen, og det får begge lagene en gyllen mulighet til denne runden.

Begge lag tapte 0-3 i forrige runde, men det er liten tvil om at det er Avaldsnes som har aller størst grunn til å være skuffet etter det. Karmøyværingene lå under 0-3 allerede til pause på hjemmebane og klarte aldri å true Arna-Bjørnars mål skikkelig.

Røas 0-3 tap mot Vålerenga på Intility var nok noe mer forventet.

Dette blir også en spennende trenerduell mellom svært erfarne Geir Nordby, som er inne i sin 26. sesong som Røa-trener, og ikke fullt så erfarne John Arne Riise, som har fått en tung start som Avaldsnes-trener i hans andre trenerjobb.

Kan kjempe seg til topp fire

Lyn – LSK Kvinner, Grorud kunstgress

Kringsjå er ennå ikke spilleklar og derfor må Lyn fortsatt spille sine hjemmekamper på Grorud kunstgress.

Likevel har de rødhvite tidvis imponert i årets sesong med seier borte mot Arna-Bjørnar i første serierunde og 1-1 borte mot Stabæk sist. I den foreløpig eneste hjemmekampen mot Vålerenga i 2. serierunde, ble det derimot for tøft da de blåkledde fullt fortjent vant 3-1.

Her har Lyn muligheten til å ta seg forbi LSK Kvinner og havne blant topp fire med seier. Men det blir naturligvis ingen enkel oppgave.

LSK Kvinner leverte en meget god prestasjon hjemme mot Brann i forrige serierunde, men var uheldige og endte opp å tape kampen 0-1 etter en sen Brann-scoring.

For Laura Gashi og Emma Stølen Godø blir dette deres første møte med Lyn etter at de forlot klubben før årets sesong og signerte for LSK Kvinner. For Camilla Linberg blir det derimot ikke et gjensyn. Hun har dessverre fått et tilbakefall på sin kneskade den siste tiden, og er ventet å være ute i enda noen flere uker.

– Det blir litt rart, men samtidig gøy å spille mot noen av mine beste venner. Det blir selvfølgelig litt spesielt. Lyn er jo kjent for å være et lag som liker å gjøre det vanskelig for toppklubbene, så det er ikke et lag verken jeg eller andre undervurderer. Utenom det skal vi være skarpe og krige oss til tre poeng på lik linje som mot alle andre motstandere, sier Laura Gashi til klubbens hjemmeside.

– Det blir spesielt å møte Lyn, men jeg gleder meg veldig. Jeg hadde noen fantastiske år i Lyn, og jeg er veldig takknemlig for alt de har gjort for meg. Nå handler det om å ta årets tredje seier for å henge med i kampen om topp fire. Vi skal bygge videre på Brann-kampen, og forhåpentligvis kan vi putte noen baller inn bak Lyns meget solide keeper, tilføyer Emma Stølen Godø.

Revansj etter marerittet?

Arna-Bjørnar – Vålerenga, Arna Idrettspark

I Bergen tar Arna-Bjørnar imot Vålerenga som i likhet med Rosenborg og Brann har fått en drømmestart på sesongen. Fasiten er full pott og imponerende 8-1 i målforskjell, og Arna-Bjørnar har nok neppe glemt hvordan det gikk sist lagene møttes i Bergen.

Da vant Vålerenga utrolige 8-0 og knuste bergenserne, før Arna-Bjørnar også tapte 1-7 for Rosenborg i den påfølgende serierunden.

Men nå kommer i alle fall Arna-Bjørnar fra en solid opptur med 3-0 borte mot Avaldsnes. Likevel er det ikke mer enn to serierunder siden det endte 0-7 borte mot Brann. Men det skal nok svært mye til for at vi får se lignende sifre i dette oppgjøret.

Tidligere Arna-Bjørnar-kaptein Thea Bjelde møter her gamleklubben. Vålerengas midtbaneterrier har fått en god start på sesong i en litt uvant vingbackrolle. 21-åringen ble også nylig kalt inn til A-landslagstroppen etter først å ha vært på samling med U23-landslaget.

Thea Bjelde var en viktig spiller for Arna-Bjørnar i flere sesonger. Nå er hun det samme for Vålerenga. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån

Topp fire-utfordrerne

Kolbotn – Stabæk, KFUM-Arena

Heller ikke Kolbotn får spille sine kamper hjemme på naturgress på Sofiemyr riktig ennå.

Det gikk likevel fint da Røa ble slått i sesongens eneste hjemmekamp til nå i 2. serierunde. Samtidig er det også lagets eneste trepoenger ettersom det endte 2-3 mot LSK Kvinner i serieåpningen, mens 0-2 var fasiten etter 90 minutter i Trondheim sist.

Nå er det Stabæk som venter, hvor Kolbotn faktisk har signert en spiller fra siden sist. Det er det 15 år gamle midtbanetalentet Carina Wik Alfredsen som har meldt overgang.

– Jeg hadde lyst på noe nytt, og samtidig fikk jeg et godt inntrykk av klubben som en helhet med trenerne og laget. Jeg liker også måten de spiller fotball på og håper jeg får min toppseriedebut snart, sier hun til klubbens hjemmeside.

Så gjenstår det å se om toppseriendebuten kan komme mot gamle lagvenninner eller ikke.

Dette var nok to av lagene folk flest øynet en liten mulighet å havne topp fire før denne sesongen.

Lørdag ble det også klart at Kolbotn hadde sikret seg stortalentet Martine Fenger (Amazon Grimstad) fra og med i sommer.

Slik ser tabellen ut før serierunden: 

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: