Bodø/Glimt har falt litt bak sine to opprykksrivaler. Denne runden venter et viktig derby mot TIL 2020. Foto: Kent Even Grundstad

Grunnspillet avsluttes: Nordnorsk duell i vente

Det er duket for den siste runden av grunnspillet i 1. divisjon.

Annonse:

Alle kampene spilles søndag.

Slik ser runden i 1. divisjon ut:

Viking - Fyllingsdalen, søndag 15:00

FKH/Avaldsnes - Hønefoss, søndag 15:00

Øvrevoll Hosle - Odd, søndag 15:00

KIL/Hemne - AaFK Fortuna, søndag 15:00

TIL 2020 - Bodø/Glimt, søndag 15:00

Slaget om Nord-Norge

Blant kampene man kan glede seg til i siste runde av grunnspillet i 1. divisjon, er derbyet mellom TIL 2020 - Bodø/Glimt.

Heder og ære, samt ekstremt viktige poeng for begge lag står på spill i denne utgaven av Slaget om Nord-Norge. 

TIL 2020 ble i forrige runde snytt for ett poeng mot serieleder Hønefoss etter en svært kontroversiell annullering like før slutt. Tap ble det likevel og med de andre resultatene, går laget fra Nordens Paris inn i siste grunnspillskamp som tabelljumbo. 

Det hadde nok ikke mange trodd etter forrige sesong der de nesten slo Avaldsnes i opprykkskvaliken. 

15 poeng og sist på tabellen er tallenes harde tale for TIL 2020, så alle poeng er uhyre viktig. Heldigvis er det tett som hagl i bunnstriden og én seier kan utgjøre en enorm forskjell. 

Men også for helgens motstander Bodø/Glimt vil tre poeng bety fryktelig mye. 

Bodøværingene kjemper en intens kamp om opprykk, men har de siste ukene falt litt av de to lagene foran. 

Tap mot Hønefoss og Øvrevoll Hosle, samt en uavgjort mot FKH/Avaldsnes sist, gjør at det nå er fem poeng opp til AaFK Fortuna på kvalik og åtte poeng opp til Hønefoss på tabelltopp. 

Det betyr at Bodø/Glimt ikke har råd til nok et poengtap her. Ellers blir det en voldsom oppoverbakke i sluttspillet om det skal bli spill i Toppserien i 2025.

Avgjørende bunnkamp

Vi holder oss til den voldsomt tette bunnstriden.

I Bærum er det duket for en svært viktig kamp som kan bli helt avgjørende for nedrykksstriden. 

Der tar nemlig Øvrevoll Hosle imot Odd.

Bærumslaget har stort sett innehatt sisteplassen gjennom hele sesongen, men med to strake seiere og sju poeng på de siste tre kampene, har Øvrevoll Hosle tatt steget vekk fra direkte nedrykk. 

Spesielt imponerende var 1-0-seieren over opprykksjagende Bodø/Glimt, før det forrige runde ble hele 3-0 borte mot Fyllingsdalen. 

Dermed er det ingen tvil om at selvtilliten oser hos gjengen i Bispeveien 69 for tiden. 

Det trengs før en såpass viktig kamp som kommer til helgen. 

Odd er også blant lagene som befinner seg i nedrykkskampen, men som foreløpig har et par poeng å gå på til direkte nedrykk.

Men heller ikke skienslaget har råd til å gå på for mange smeller før situasjonen blir skikkelig ekkel. 

De må forsette å sanke poeng med jevne mellomrom, noe de har gjort på en svært god måte på hjemmebane. Tre strake seiere har det blitt på Skagerak Arena, mens det står verre til på bortebane. 

Kanskje kommer det en etterlengtet trepoenger på fremmed kunstgress for Odd denne helgen?

De resterende kampene i runden er:

Viking - Fyllingsdalen

FKH/Avaldsnes - Hønefoss

KIL/Hemne - AaFK Fortuna

Dersom Viking ikke allerede hadde sikret seg en plass i topp 4-sluttspillet, kunne denne kampen blitt svært avgjørende med tanke på 4.-plassen. Men siden KIL/Hemne tapte borte mot Odd, sikret de mørkeblå seg den plassen før møtet med AaFK Fortuna, som endte med 0-2-tap. Denne runden avslutter de grunnspillet på hjemmebane mot Fyllingsdalen, som trenger poeng i bunnstriden etter to strake tap. 

FKH/Avaldsnes har imponert den siste tiden. En viktig seier mot TIL 2020, ble fulgt opp med en råsterk opphenting fra 0-2 til 2-2 mot Bodø/Glimt på Aspmyra forrige runde - en kamp de også kunne vunnet i sluttminuttene. Nå venter nok et opprykksjagende lag, nemlig Hønefoss hjemme på Haugesund Sparebank Arena. Serielederen fortsetter å holde stø kurs og står fortsatt bare med ett eneste tap denne sesongen. Borte mot FKH/Avaldsnes blir imidlertid ingen enkel oppgave. 

Et annet lag som jakter opprykk er AaFK Fortuna. Sunnmøringene startet høstsesongen på skuffende vis med to tap, men har reist seg og slått tilbake med to seiere på rad. De jakter sin tredje strake seier når de tar turen til Kyrksæterøra for å møte KIL/Hemne som alltid er en ekkel kamp. Faktisk har AaFK Fortuna aldri vunnet mot trønderne på bortebane. 

Annonse fra Toppserien: