Ingen ser ut til å klare og stoppe Vålerenga, som er på god vei mot nok et seriegull.

Arna-Bjørnar - Lyn 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Joshualyn Reeves (14), 1-1 Vilde Veglo (87)

Arna-Bjørnar sliter i bunnen og trengte desperat poeng i hjemmemøtet med Lyn.

Oppgjøret startet pent og pyntelig i regnværet på Arna, men like før kvarteret var spilt gikk det galt for vertene.

Et angrep fra gjestene som virket relativt ufarlig, endte med et innlegg fra Naina Inauen. Inne i boksen fikk Joshualyn Reeves en touch på ballen som var nok til å overliste Hanne Larsen og Lyn var i ledelsen.

Utenom scoringen var det lite å melde om fra Arna Idrettspark. Begge lag slet med nøyaktigheten på siste tredjedel, noe som førte til en svært sjansefattig første omgang.

Etter pause ble det brått litt mer underholdning. Drøye fem minutter ut i andre omgang var målscorer Reeves farlig frempå i jakten på sin andre scoring for dagen. Denne gangen ble den harde avslutningen litt for høy og gikk like over mål.

Deretter var det tilbake til syndene fra de første 45 minuttene for begge lagene. Presisjonen uteble og lagene slet med å komme seg til sjanser.

Foruten noen nestenmuligheter var det lite som skjedde foran målene.

Tross 0-1 i underlege skapte Arna-Bjørnar svært lite og det så ut til å ebbe ut med tre poeng til bortelaget.

Men like før slutt hadde tabelljumboen flaksen på sin side. Nysigneringen Helle Olsen Rindal slo et innlegg fra venstre som traff hodet til Vilde Veglo. Headingen gikk rett på Kirvill Odden, men Lyns sisteskanse ble preget av det våte føret og glapp ballen mellom beina. Veglo fulgte opp og satte returen i mål like foran målstreken.

Flere mål ble det ikke i Bergen og det sjansefattige oppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Lyn ender med poengdeling.

Anført av Amalie Eikeland og Signe Gaupset, herjet Brann med Kolbotn på Brann stadion. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Ren overkjøring

Brann - Kolbotn 6-0 (3-0)
Mål: 1-0 Amalie Eikeland (5), 2-0 Signe Gaupset (7), 3-0 Lauren Davidson (28), 4-0 Amalie Eikeland (77), 5-0 Signe Gaupset (82), 6-0 Marthine Østenstad (88)

På Brann stadion var det duket for høstsesongens første hjemmekamp for Brann da de fikk besøk av et Kolbotn-lag i god form.

Hjemme på eget gress var det Brann som åpnet best og satte ballen i mål etter bare fire minutter. Signe Gaupset snappet ballen fra Selma Panengstuen og satte ballen i det åpne målet. Scoring ble det derimot ikke ettersom dommeren blåste og underkjente den.

Det gjorde imidlertid ikke noe, for bare minuttet senere skulle ledermålet komme for hjemmelaget. Nevnte Gaupset slo lavt inn til Amalie Eikeland, som sleivet ballen i en bue over Panengstuen og i mål. Dermed 1-0 til Brann.

Bare to minutter senere var Gaupset på farten igjen. Panengstuen bokset en corner rett i beina på stortalentet, som banket inn 2-0 via en motspiller.

Brann-dominansen fortsatte og vondt ble til verre for Kolbotn etter 28 minutter. Målscorer Eikeland tok på seg servitørhatten og la perfekt inn til Lauren Davidson. Nyervervelsen hadde få problemer med å bredside inn 3-0.

Minuttet før pause burde det stått 4-0 da Anna Aahjem fikk muligheten en meter fra mål. Storscoreren klarte imidlertid ikke å stokke beina og ballen gikk utenfor.

Tross en komfortabel ledelse presset Brann på for flere mål etter pause. Bergenserne var også nære ved flere anledninger, deriblant på en dobbeltsjanse midtveis i omgangen. Men verken Nora Lie Eghdami eller Signe Gaupset fant veien til mål.

Det gjorde derimot Amalie Eikeland etter 77 minutter. Et innlegg havnet hos Ingrid Stenevik som sendte ballen inn foran mål på nytt. På fem meter sto Eikeland og trillet inn 4-0.

Fem minutter senere viste Gaupset at siktet var stilt inn og fikk kjempetreff. Kanonskuddet fra 17 meter suste i nettet via stolpen og 5-0 var et faktum.

Og da Marthine Østenstad satte et straffespark i mål like før slutt, var ydmykelsen komplett. Brann kjører over Kolbotn og vinner hele 6-0!

Straffescoring ble avgjørende

Røa - Åsane 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Julie Hoff Klæboe (39)

Åsane jakter fortsatt sesongens første seier, men stod overfor en tøff oppgave denne runden når de møtte Røa på bortebane.

Vertene åpnet oppgjøret best og fikk en kjempesjanse etter 10 minutter. Oline Fuglem fikk avsluttet, men ble stoppet av Andrea Kvammen som tuppet ballen i tverrliggeren og ut.

Den gode Røa-perioden fortsatte og hjemmelaget hadde flere halvsjanser. Etter 39 minutter fikk de også betalt for overtaket da Ragne Svastuen gikk i bakken i feltet.

Straffen satte Julie Hoff Klæboe sikkert i mål og vertene var i ledelsen.

Røa fortsatte å jage flere mål etter pause og skapte flere store sjanser. Mina Bell Folland kom alene med Andrea Kvammen etter 51 minutter, men sisteskansen reddet Åsane.

Like etter var det målscorer Hoff Klæboe som prøvde seg, men skuddet gikk rett på Kvammen.

Så var det Oline Fuglem som prøvde seg noen minutter senere, men igjen var Kvammen på plass og hindret baklengs med nok en strålende redning.

Etter hvert måtte Åsane satse mer fremover i jakten på en utligning, men bergenserne fikk det ikke helt til å stemme. Foruten noen halvsjanser klarte de ikke å skape voldsomt med trøbbel for Røa.

Sjansene uteble for gjestene og Røa tar med seg alle poengene.

Julie Hoff Klæboe avgjorde oppgjøret mot Åsane. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Knuste erkerivalen

LSK Kvinner - Vålerenga 0-4 (0-2)
Mål: 0-1 Olaug Tvedten (8), 0-2 Ylinn Tennebø (44), 0-3 Emma Stølen Godø (63), 0-4 Camilla Huseby selvmål (79)

Det var knyttet stor spenning til det som skulle skje i LSK-hallen, der erkerivalene LSK Kvinner og Vålerenga barket sammen.

I hatoppgjøret gikk Vålerenga ut i et forrykende tempo og skaffet seg en tidlig ledelse etter åtte minutter. Olaug Tvedten snappet ballen og så at Thiril Erichsen stod langt ute. Midtbanespilleren viste følsomhet og klasse ved å chippe den lekkert over hodet på LSK Kvinner-keeperen og i mål.

Etter scoringen senket Vålerenga seg litt ned, som ga LSK Kvinner litt mer tid med ballen.

Likevel var det serielederen som skapte farlighetene og satte ballen i mål på nytt etter 21 minutter ved Ylinn Tennebø. Scoringen ble imidlertid annullert for offside.

Drøye ti minutter senere lå ballen i nettet bak Erichsen på nytt - denne gangen takket være et flott langskudd fra Selma Pettersen - men også her ble målet avvinket for offside.

Minutter før pause kom imidlertid kampens andre tellende scoring. Ylinn Tennebø ble spilt gjennom av Selma Pettersen, og satte kontrollert inn 2-0.

I starten av andre omgang viste vertene fine tendenser ved Oda Johansen og Thea Kyvåg, uten at det ble veldig farlig for Vålerenga-forsvaret.

De store sjansene var det nemlig gjestene som skapte. Etter 55 minutter Karina Sævik nære ved å sette inn 3-0, men stolpen var i veien.

Like etter at timen var passert skulle scoring nummer 3 komme. Tidligere LSK Kvinner-spiller Emma Stølen Godø reagerte raskest da Thiril Erichsen ikke klarte å holde en corner, og pirket ballen over målstreken til 3-0.

Og da en enkel pasning tilbake til keeper fra Camilla Huseby ble for upresis og havnet i nettet, var kampen definitivt avgjort.

Vålerenga knuser LSK Kvinner 4-0 og fortsetter ferden mot sitt andre strake seriegull.

Snublet i gullkampen

Stabæk - Rosenborg 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Emilie Østerås (36), 2-0 Melissa Bjånesøy (64)

Rosenborg må bare fortsette å vinne om de skal ha håp om gull. Denne runden ventet et formsvakt Stabæk på Nadderud.

Trønderne åpnet best og var nære en drømmestart ved Mathilde Rogde etter tre minutter. Dessverre for gjestene avsluttet Rogde over mål.

Rosenborg presset på videre i åpningen, men utover omgangen falt tempoet litt og de helt store sjansene uteble.

Dermed kunne Stabæk komme mer inn i oppgjøret og vertene skulle også ta ledelsen. Ti minutter før pause utnyttet Stabæk en feil i Rosenborgs bakre rekker. Melissa Bjånesøy fant Iris Omarsdottir, som videre spilte gjennom til Emilie Østerås. Midtbanespilleren vendte bort Mathilde Harviken før hun trillet inn 1-0.

Etter pause ble Stabæk spilt lave av Rosenborg, men trønderne fant ikke veien gjennom forsvaret til vertene.

Isteden ble de knallhardt straffet på en kontring etter 64 minutter. Iris Omarsdottir mottok ballen i mellomrom og spilte gjennom til spisskollega Melissa Bjånesøy. Stabæk-kapteinen gjorde ingen feil alene med Rugile Rulyte og doblet hjemmelagets ledelse.

Resten av kampen presset Rosenborg på for mål og bortelaget kom til flere store sjanser. Både Cesilie Andreassen og Ine Berre fikk sine muligheter, men ingen av dem fant veien til nettmaskene.

Og da forsøket fra Elin Sørum med ni minutter igjen smalt i tverrliggeren, endte det til slutt med 2-0-seier til Stabæk, som stikker kjepper i hjulene for Rosenborgs gulljakt og tar sin første seier siden 25. mai.