HASUND OG BRATBERG LUND OM LANDSLAGSUKEN: – FOR EN DRØMMEDEBUT!

Annonse:

 

A-landslaget er i full sving med VM-kvalifisering og vant hele 7-0 mot Albania forrige torsdag. En av de som virkelig tok sjansen var Sandvikens Vilde Hasund som satt inn sin første scoring i debuten.

– Jeg rakk egentlig ikke tenke så mye, men jeg følte meg godt forberedt. Så var det bare å gå ut på banen og bidra med det jeg kan. Det er alltid gøy å score mål, men å score sitt første mål på landslaget i debuten var stort. Jeg fikk en litt sånn wow-følelse, og følte bare mye glede. Det har vært fine tilbakemeldinger både fra trening og kampen. Også mange gratulasjoner som jeg setter stor pris på, sier hun til Toppfotball Kvinner og fortsetter:

– Jeg kan si meg godt fornøyd med denne sesongen. Og å avslutte med seriegull og spill for landslaget gir stor motivasjon til veien videre.

Vilde Hasund
DRØMMEDEBUT: Vilde Hasund feirer 6-0 scoringen mot Albania. Foto: Vegard Grøtt/Bildbyrån

Lagvenninnen Marit Bratberg Lund fikk også notert en scoring for Norges U23 lag i onsdagens kamp mot Belgia, til tross for et surt tap. U23-laget har ikke spilt kamper siden mars 2020.

– Det er surt å tape. Vi slipper inn litt for enkle mål. Vi har veldig mye ball, men klarer ikke skape de helt store målsjansene. Uansett veldig gøy å spille landskamp igjen og fint å få med seg en scoring, sier hun om forrige ukes kamp.

Bratberg Lund fylte 24 den 7. november og fikk spille mot Belgia etter avtale. Av den grunn er hun ikke i troppen mot Spania i kveldens kamp. Se Spania – Norge på direktesport.no klokken 18:00 i kveld. 

– Jentene møter et bedre lag i dag mot Spania enn den forrige kampen mot Belgia. Det blir nok en litt annen inngang til kampen, hvor de forventer å ha litt mindre ball. Det blir en tøff kamp!

Hun synes også det er gøy å se at lagvenninnene hevder seg på landslaget.

– Det er veldig gøy å se Sandviken-spillerne på banen i forrige kamp og ekstra gøy med Vilde som debuterer og scorer i tillegg. For en drømmedebut!

Norges A-landslag møter Armenia i morgen (tirsdag) klokken 14.00. Kampen sendes på NRK1.

Annonse fra Toppserien: