HATOPPGJØR, BYDERBY OG STORE OVERRASKELSER

I sesongens andre midtukerunde fikk vi servert et skikkelig hatoppgjør, et byderby med en uventet vinner, og flere andre overraskende resultater.

Brann – Arna-Bjørnar 1-2 (1-1)
Mål: 0-1 Sigrid Aas (23), 1-1 Marthine Østenstad (34), 1-2 Stine Hovland (60)

På Stemmemyren fikk vi servert et ordentlig bergensderby da Brann var vertskap for bunnlaget Arna-Bjørnar. Tross en kronglete sesongstart for den regjerende seriemesteren, var de store favoritter på papiret mot et Arna-Bjørnar i poengnød.

Men det var faktisk gjestene fra Arna som åpnet kampen svært livlig, og produserte gode angrep og store sjanser innledningsvis. Stolpen og en god Sandra Stavenes hindret derimot baklengs for hjemmelaget.

Litt utover i omgangen våknet Brann litt mer og nærmet seg scoring selv, men det var Arna-Bjørnar som skulle ta ledelsen. 23 minutter var spilt da Tomine Svendheim slo et lavt innlegg foran mål. I feltet fant hun Sigrid Aas, som satte frem foten og ga bortelaget en fortjent ledelse.

Brann prøvde seg med noen avslutninger etter sjokkledelsen til gjestene, og utligningen skulle også komme. En corner endte opp hos Marthine Østenstad, som produserte et aldri så lite kunstverk av en scoring. Stopperen mottok ballen på rundt 15 meter og chippet den på frekt vis i en bue over Ida Norstrøm og bort i det lengste hjørnet. Dermed var lagene like langt.

Inn mot pause hadde begge lag et par kjempesjanser, men 1-1 sto seg halvveis – utrolig nok.

De siste 45 minuttene startet mye roligere med et lite overtak til Brann. Men etter timen spilt ble det sendt nye sjokkbølger gjennom Bergen da Stine Hovland ga Arna-Bjørnar ledelsen på nytt.

Brann måtte dermed svare på nytt, men det var lite som stemte for den regjerende seriemesteren den siste halvtimen. Gjestene fra Arna sto meget godt imot, og kunne til slutt juble for sesongens første seier – og attpåtil mot byrival Brann på bortebane.

Tok ny stor skalp

Avaldsnes – Rosenborg 1-1 (0-0)
Mål: 0-1 Celine Nergård (52), 1-1 Ida Natvik (81)

Tirsdagens andre kamp fant sted på Karmøy, der et annet topplag var i aksjon. Etter tre svært viktige poeng mot Arna-Bjørnar i helgen skulle Avaldsnes måle krefter mot gullkandidat Rosenborg.

Det var ikke så mye å melde om fra første omgang på Haugalandet. Rosenborg hadde naturligvis det meste av banespillet, men slet med å skape sjanser mot et Avaldsnes-lag som forsvarte seg meget godt. Dermed endte en sjansefattig omgang målløst.

I starten av andre omgang kjørte Avaldsnes virkelig på, og hadde en liten kanonade mot målet til Rosenborg. Ballen gikk derimot ikke i mål, og isteden svarte trønderne. Et lavt innlegg fra venstre ble møtt av Celine Nergård på første stolpe, og ble videre styrt inn i nettmaskene bak Kelsey Daugherty.

Rosenborg tok mer og mer over, og jaktet flere scoringer. Gjestene skapte også flere gode muligheter, men klarte ikke å omsette sjansene i mål. Da Rosenborg ikke klarte å ta vare på sine muligheter, var det hjemmelaget som utnyttet sine.

Omtrent umiddelbart etter at hun ble byttet inn, fikk Ida Natvik sjansen fra kort hold. Hun gjorde ingen feil og utlignet for Avaldsnes med under ti minutter igjen.

Bortelaget trøkket virkelig på for seieren i sluttminuttene for å unngå et overraskende poengtap, men en god Kelsey Daugherty sørget for at det fortsatt sto 1-1 inn i overtiden. Tre minutter på overtid ble sisteskansen overlistet av et skudd fra Elin Sørum, men heldigvis for hjemmelaget smalt avslutningen i stolpen.

Nærmere kom ikke Rosenborg og gikk på et overraskende poengtap mot Avaldsnes, som nok en gang stjeler poeng fra ett av topplagene denne sesongen.

John Arne Riise og Avaldsnes kunne smile for nok en skalp da de tok poeng mot gullkandidat Rosenborg. Foto: Alexander Larsen

Poengdeling i jevnt oppgjør

Lyn – Åsane 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Anna Aahjem (43), 1-1 Andrine Mo (65)

Både Lyn og Åsane har fått en litt trå start på sesongen, og har havnet litt bakpå ut fra startblokkene. Hjemmelaget Lyn har tatt seks poeng så langt, mens nyopprykkede Åsane har bare tatt tre. Dermed var det tre viktige poeng som sto på spill da lagene møttes denne runden.

Det ble en jevn åpning på oppgjøret der Lyn hadde mest ball, men uten å skape veldig mange sjanser. Et par greie avslutningsforsøk ble det, men uten at Åsane-forsvaret havnet i voldsomme problemer.

Etter halvtimen trodde gjestene fra Bergen at de hadde tatt ledelsen, men Mathilde Sangolt ble vinket av for offside og scoringen ble annullert.

Men det skulle likevel komme en scoring før pause og den falt til hjemmelaget. Julie Jorde ladet kanonen fra distanse, men skuddet ble slått i stolpen av Savanna Duffy. På returen var Anna Aahjem kvikkest i oppfattelsen og kunne løpe inn ledermålet for Lyn to mintter før hvilen.

Aahjem var igjen på farten etter pause og satte ballen i nettet nok en gang, men denne gangen ble hun avblåst for offside. Det var relativt rolig fra Åsane sin side offensivt, men bergenserne fikk en kjempesjanse ved Mathilde Sangolt som ikke ble utnyttet.

Det gjorde derimot Andrine Mo da hun fikk sjansen etter 65 minutter. Lyn mistet ballen på midten og Åsane kontret. Kaja Karlsen ble spilt fri og hun fant Mo foran mål, som banket inn utligningen bak Sandra Ask i Lyn-buret.

Åsane fortsatte å holde trykket oppe etter utligningen, men etter hvert var det Lyn som fikk de største sjansene. Ingen av dem ble konvertert til scoringen, og da Nina Vestbøstad ikke utnyttet sin sjanse på overtid, endt det med poengdeling mellom Lyn og Åsane.

Sent selvmål kostet seieren

Røa – Stabæk 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Julie Hoff Klæboe (23), 1-1 Hildegunn Sævik selvmål (82)

Et lag som har imponert denne sesongen er Røa. Geir Nordbys lag har plukket poeng jevnt og trutt, og befinner seg et godt stykke over nedrykkssumpen. Denne runden ventet en tøff oppgave på hjemmebane mot Stabæk, men Røa har virkelig bevist at de kan hamle opp med alle lag.

På Røabanen var det Stabæk som tok kontroll over banespillet fra start, men klarte ikke å bryte ned hjemmelagets forsvar og komme til store sjanser.

Oppgjøret var ganske sjansefattig innledningsvis med noen avslutningsforsøk under pari som beholdningen. Det var inntil det var spilt 23 minutter, for da ble det servert en avslutning av ypperste klasse. Et innlegg havnet til slutt på Julie Hoff Klæboe, som banket til og fikk drømmetreff. Ballen suste i lengste hjørnet bak Sunniva Skoglund og Røa var i ledelsen.

Og litt senere var Røa nære igjen, men skuddet fra Martine Midtbø smalt i stolpen. Stabæk hadde også en god sjanse før pause, men forsøket fra Zara Jönsson gikk like utenfor. Dermed ledet Røa 1-0 etter de første 45.

Vertene var det beste laget etter pause og kunne punktert kampen ved et par anledninger. Scoring nummer to ble det derimot ikke for hjemmelaget, og isteden for utlignet Stabæk da det gjensto under ti minutter. En corner fra Justine Kielland skulle bokses unna av Hildegunn Sævik, men dessverre for Røa bommet keeperen på ballen og forlenget den videre i nettet og lagene var like langt.

Mot slutten var det Stabæk som var nærmest de tre poengene, blant annet med et stolpetreff fra Maren Thoresen, men det ble ikke flere scoringer på Røabanen og lagene måtte ta til takke med ett poeng hver.

Kjørte over erkerivalen

Vålerenga – LSK Kvinner 4-1 (2-0)
Mål: 1-0 Karina Sævik (4), 2-0 Olaug Tvedten (32), 3-0 Karina Sævik (49), 4-0 Stine Brekken (60), 4-1 Amanda Johnsson Haahr (90)

Den store kampen i midtukerunden fant sted på Intility da erkerivalene Vålerenga og LSK Kvinner barket sammen i et skikkelig hatoppgjør, der mer enn tre poeng sto på spill.

I prestisjeoppgjøret var det Vålerenga som fikk en drømmestart. En corner fra høyre ble stusset videre av Ingibjørg Sigurdadottir, og på bakerste stolpe lurte Toppseriens toppscorer Karina Sævik. Fra skrått hold og dårlig vinkel fant hun veien til nettmaskene bak Cecilie Fiskerstrand og sendte de blåkledde i ledelsen.

Det ble en smertefull opplevelse for LSK Kvinner mot erkerival Vålerenga.

Gjestene slet med å komme seg fremover og Vålerenga var nok det beste laget. Dermed var det ikke ufortjent at målpoengdronning Olaug Tvedten doblet Vålerengas ledelse med sitt femte mål for sesongen like etter halvtimen.

0-2 var et vanskelig utgangspunkt for LSK Kvinner før andre omgang, og vondt skulle bli verre for kanarifuglene bare minutter etter sidebyttet. Karina Sævik var på farten igjen og satte ballen fint oppe i hjørnet til 3-0.

Og da timen var spilt, var kampen også punktert. Innbytter Stine Brekken hadde sneket seg inn på bakerste stolpe og kunne heade inn Vålerengas fjerde scoring for kvelden.

LSK Kvinner hadde lite å komme med etter dette, men fikk seg et trøstemål helt på tampen da Emilie Woldvik fant Amanda Johnsson Haahr foran mål. Svensken headet inn reduseringen, men det var altfor lite altfor sent for LSK Kvinner, som får grisebank av erkerivalen i hatoppgjøret på Initility Arena.