HATTRICK-HELTINNER, STORSEIRE OG NY BRANN-NEDTUR

Den åttende serierunden bød på 19 scoringer fordelt på de fem kampene. Blant disse var det to spillere som noterte seg for hattrick, mens to lag kunne bokføre 5-1-seire. Den store toppkampen endte målløst, mens den regjerende seriemesteren fikk nok en nedtur og virker hektet av i gullkampen.

Lyn – LSK Kvinner 3-1 (1-0)
Mål: 1-0 Anna Aahjem (33), 2-0 Anna Aahjem (60), 2-1 Signe Holt Andersen (77), 3-1 Anna Aahjem (79)

Verken Lyn eller LSK Kvinner fikk en veldig god opplevelse forrige runde. Lyn klarte ikke å ta tre poeng mot Åsane, mens LSK Kvinner fikk grisebank av erkerival Vålerenga. Dermed var det interessant å se hvordan lagene ville slå tilbake når de møttes til dyst på Grorud.

Det holdt på å bli en pangåpning på kampen for LSK Kvinner med en stor sjanse tidlig. Deretter var det Lyn sin tur, men heller ikke det ble mål. Oppgjøret roet seg litt ned etter de to sjansene innledningsvis, men utover i omgangen var det vertene som var nærmest scoring.

Like etter at halvtimen var spilt skulle også kampens første mål komme. Kamilla Melgård ble spilt gjennom på kanten og fant Anna Aahjem foran mål. Spissen banket ballen opp i krysset og sørget for at Lyn tok pause med 1-0.

Også etter pause var hjemmelaget nærmest scoring, og etter timen var målscorer Aahjem frempå igjen. Hun dro seg fri til høyre for mål og sendte ballen til side for Cecilie Fiskerstrand og økte til 2-0.

Drøye kvarteret før slutt skapte Signe Holt Andersen ny spenning i oppgjøret da hun plukket opp sin egen retur og reduserte. Men spenningen ble kortvarig, for bare minutter senere fullførte Anna Aahjem hattricket sitt og sendte Lyn to mål foran igjen. Like før slutt kunne det blitt enda verre for gjestene da Lyn fikk straffe, men Iselin Sandnes Olsen banket ballen i tverrliggeren fra ellevemetersmerket. Dermed endte det med 3-1-seier til Lyn som tar tre viktige poeng, mens LSK Kvinner gikk på en ny smell.

Fulgte ikke opp sjokkseieren

Stabæk – Arna-Bjørnar 5-1 (2-0)
Mål: 1-0 Iris Omarsdottir (21), 2-0 Iris Omarsdottir (34), 3-0 Melissa Bjånesøy (63), 4-0 Iris Omarsdottir (65), 5-0 Anja Rasmussen (67), 5-1 Linnea Sælen (79)

Arna-Bjørnar sjokkerte storesøster Brann i bergensderbyet sist og tok sine første poeng for sesongen etter en 2-1-seier. Spørsmålet var om bergenserne klarte å følge opp på bortebane mot Stabæk.

Begge lag hadde skuddforsøk innledningsvis, men det var Stabæk med Smilla Vallotto som var nærmest med et skudd i krysstanga. Ikke lenge etter skremmeskuddet fra Vallotto skulle bærumslaget også ta ledelsen. Der Vallotto traff krysstanga, fant Iris Omarsdottir krysset da hun dro seg litt innover og hamret ballen oppe i lengste hjørnet.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre på og burde scoret et mål til ved flere anledninger, før Omarsdottir sørget for 2-0 etter flotte kombinasjoner med Andrea Anderdal etterfulgt av en sikker avslutning.

Iris Omarsdottir scoret hattrick i 5-1-seieren over Arna-Bjørnar.

Naturlig nok måtte gjestene heve seg etter pause, noe de også gjorde. Men det var til liten nytte for etter 63 minutter sto det 3-0 på resultattavla. Stabæk kontret og Melissa Bjånesøy fikk æren av å avslutte angrepet med en kontrollert avslutning.

Like etter var det også 4-0, og nok en gang var det Omarsdottir som var sist på ballen. Smilla Vallotto tredde spissen gjennom med en utsøkt pasning, som med nok en god avslutning sørget for 4-0 og hattrick.

Stabæk var ikke ferdige med det. Bare to minutter etter 4-0-scoringen var det 5-0 på Nadderud. En corner fra Justine Kielland ble stanget i nettet av Anja Rasmussen og kampen var definitivt punktert.

Linnea Sælen sørget for at Arna-Bjørnar fikk med seg et trøstemål hjem til Bergen, men kunne gjøre lite med at Stabæk til slutt vant 5-1.

Raknet på overtid

Åsane – Avaldsnes 5-1 (2-0)
Mål: 1-0 Kaja Karlsen (18), 2-0 Milena Kokosz (24), 3-0 Nina Vestbøstad (88), 3-1 Hanna Dahl (90+2), 4-1 Katarina Dybvik Sunde (90+4), 5-1 Andrine Mo (90+5)

Et annet lag som sørget for en stor overraskelse sist var Avaldsnes, som kjempet seg til ett poeng mot Rosenborg. Denne runden tok de turen til Bergen for et svært viktig oppgjør mot Åsane, som hittil har slitt i sin første sesong på toppnivå. Med seier ville Avaldsnes få et viktig pusterom til de nederste plassene, men med tap ville Åsane komme helt opp i ryggen på karmøyingene.

Med andre ord var det tre viktige poeng som sto på spill, og innledningen bar litt preg av det. Åpningen var jevn uten store målsjanser, men det endret seg etter 18 minutter. En nydelig pasning fra Madeleine Veivåg fant Kaja Karlsen i bakrom, som tuppet Åsane i ledelsen.

Maria Hovmark var nære utligning like etter, men istedenfor var det Åsane som økte til 2-0 ved Milena Kokosz – et resultat som sto seg til pause.

John Arne Riise gjorde tre bytter i pausen i jakt på scoringer, men til liten effekt. Tross et overtak i banespillet, slet Avaldsnes med å skape målsjanser. Mulighetene var det Åsane som sørget for, men scoringene uteble i store deler av andre omgang.

Åsane tok en svært viktig trepoenger mot Avaldsnes.

Men i sluttminuttene og på overtid tok det fullstendig av på Åsane Arena. Nina Vestbøstad økte til 3-0 etter 88 minutter, før Hanna Dahl reduserte til 3-1 med et vakkert frisparkmål to minutter på overtid.

Deretter raknet det fullstendig for Avaldsnes. Fire minutter på overtid la Katarina Dybvik Sunde på til 4-1, før Andrine Mo fullførte målbonanzaen ved å fastsette sluttresultatet til 5-1.

Ny kjempesmell

Røa – Brann 2-1 (0-0)
Mål: 1-0 Tuva Espås (55), 1-1 Karoline Haugland (72), 2-1 Tuva Espås (79)

Brann er i ferd med å bli fullstendig hektet av i gullkampen allerde. Den regjerende seriemesteren har hatt en svak start på sesongen og står med kun en seier på de siste fem kampene. Sist tapte de 1-2 for bunnlaget Arna-Bjørnar, og jakten på en opptur ble nødvendigvis ikke lettere denne runden når de besøkte et Røa-lag som har imponert stort hittil.

Bergenserne fikk også en lovende start på sin første kamp etter at Olli Harder fikk sparken. Ikke overraskende tok Brann kontroll over banespillet og styrte det meste av det som skjedde på Røabanen, mens hjemmelaget lå lavt og satset på kontringer. De helt store målsjansene uteble derimot i første omgang, selv om Marie Aspenes måtte i aksjon ved et par tilfeller. De første 45 minuttene på Røabanen endte målløst

Brann presset på også i starten av andre omgang, men det var faktisk Røa som tok ledelsen etter 55 minutter ved Tuva Espås. Hjemmelaget kjørte kampen i en liten periode etter scoringen, før Brann hevet seg på nytt. Det skulle også ende med uttelling etter 72 minutter. Ingrid Stenevik slo inn i feltet og etter litt klabb og babb havnet ballen hos Karoline Haugland som banket inn utligningen.

Men Røa deppet ikke av den grunn og sendte nye sjokkbølger gjennom Brann-laget litt senere. Ragnhild Svastuen spilte gjennom Tuva Espås, som med den største selvfølgelighet satte inn 2-1 alene med Aurora Mikalsen.

I sluttminuttene var Brann uhyre nære ved å ta med seg ett poeng, men kanonskuddet fra Nora Eide Lie smalt i tverrliggeren. Nærmere kom ikke Brann som går på nok en smell, og virker hektet av i kampen om seriegullet denne sesongen. Røa på sin side klatrer opp til 3.-plass på tabellen.

Beholdt forspranget

Rosenborg – Vålerenga 0-0 (0-0)
Mål:

I Trondheim var det duket for et ordentlig toppoppgjør mellom serieleder Vålerenga og serietoer Rosenborg. Trønderne er litt på etterskudd, tre poeng hovedstadslaget og måtte helst unngå tap i denne kampen.

Det ble en morsom åpning på Koteng Arena. Kampen bølget frem og tilbake og begge lag var ganske skuddvillige, uten at det endte med de helt store sjansene. Etter 20 minutter kom den største sjansen da Janni Thomsen smalt ballen i stolpen på et frispark.

Utenom stolpetreffet var det ikke flust av målsjanser. Første omgang var jevn, intensiv og morsom og bar preg av det var en typisk toppkamp. Uten de helt store sjansene ble det heller ikke mål, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Andre omgang fortsatte i samme stil som den første. Få sjanser, men likevel severdig. Omtrent midtveis i omgangen fikk vertene sin første store sjanse, men headingen fra Mathilde Harviken ble litt for løs og Jalen Tompkins reddet.

I motsatt ende ble Rugile Rulyte satt på prøve av et meget godt distanseskudd fra Ingibjörg Sigurdadottir, men Rosenborgs sisteskanse fikk slått til corner.

Begge lag prøvde å bikke kampen i sitt favør og få et vinnermål. Mot slutten var det hjemmelaget Rosenborg som trykket mest på, men Vålerenga sto godt imot. Mål ble det derimot ikke på Koteng Arena, og kampen mellom de to topplagene endte målløst.