Cecilie Redisch Kvamme etter 1-2-tapet mot Barcelona i kvartfinalen i Champions League på Åsane Arena 20. mars. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån

Helt sykehus på Åsane Arena

(Brann - Barcelona 1–2) Forventningene var store, men varierende inn mot mesterligamøtet mot Barcelona onsdag kveld. Alt annet enn et solid tap, ville være respektabelt, mente mange. Prestasjonen som fulgte, var så mye mer enn respektabel. Den var solid og kraftfull, offensiv og selvsikker. Brannjentene hylles nå verden over etter å ha rystet verdens beste klubblag.

Annonse:

– Det var en fantastisk opplevelse for oss. Vi visste at vi er et tøft lag å møte på Åsane Arena, og det var kjekt å kunne gi noe tilbake til supporterne, sa Marthine Østenstad til TV 2 etter kampen.

På Åsane Arena denne kvelden var stort sett alt som kan krype og gå av fotballtopper til stede. Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner, oppsummerer slik:

– For en kamp. Jeg er så stolt at jeg sprekker. Dette er en av de absolutt største dagene i historien for norsk klubbfotball på kvinnesiden. Nå håper vi på et påskeunder i Barcelona neste uke.

Bilder for evigheten

På oppskriftsmessig vis gikk Barcelona opp til 1-0 etter kun åtte minutter. Målet var signert vår egen Caroline Graham Hansen som har levert målpoeng ut av en annen verden denne sesongen. Frykten for at målet var det første av mange denne kvelden, var absolutt til stede. Lufta gikk imidlertid ikke ut av Brann-ballongen.

Caroline Graham Hansen feirer 0-1-målet mot Brann på Åsane Arena. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån

De kjempet mesterlig imot katalansk eleganse, og Branns sisteskanse, Aurora Mikalsen, vartet opp med flere feberredninger.

I det 38. minutt skulle Cecilie Redisch Kvamme snu stadion fullstendig på hodet. Brann spiller seg gjennom ledd oppover venstresiden. Gaupset setter fart og spiller Kielland fri i feltet. Kielland sender en nydelig ball inn mellom Barcelonas keeper og forsvar, og hvem andre enn O2-snapper Kvamme fra sin høyrebackposisjon dukker opp på bakre stolpe og setter ballen i mål. Brann utligner til 1-1 mot verdens beste klubblag.

Cecilie Kvamme trodde ikke sine egne øyne etter utligningen til 1-1 i det 38. minutt. Målet skapte en euforisk stemning på Åsane Arena, og ga håp om et fotballmirakel. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån

– Jeg hadde ikke trodd det. Jeg tror reaksjonen min er ganske beskrivende for akkurat det jeg føler. Jeg blir både i ekstase, overrasket og glad og alt som er med, sa Kvamme til TV 2 etter kampen.

Stemningen var euforisk også i NRKs studio.

– Det er bilder for evigheten. Det øyeblikket kommer til å leve for alltid i Bergen, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg.

Muligheten for en kvartfinalebombe

Etter pause så man et Brannlag som hadde troa på et fotballmirakel. De holdt bedre på ballen og turte i større grad å spille seg ut bakfra.

I det 72. minutt skulle det imidlertid glippe. Salma Paralluelo fikk vendt opp inne i 16-meteren, og setter ballen i mål bak Mikalsen. Barcelona gikk igjen i ledelsen, og resultatet ble stående til dommeren blåste i fløyta.

Brann taper 1-2 for Barcelona, og drømmen lever inn mot bortekampen neste uke. Trener Martin Ho var stolt da han pratet med NRK etter kampen.

– Vi visste at vi ikke kom til å ha ballen hele tiden, og vi forsvarte oss veldig godt. Så hadde vi noen øyeblikk fremover i banen og benyttet oss av det. Jeg kunne ikke ha vært mer stolt, sier Brann-trener Martin Ho til NRK.

Prestasjonen har ikke bare imponert fotball-Norge. Også utenfor landegrensene legges det merke til Brann.

– Barcelona fikk gjort jobben, men Brann har gitt seg selv muligheten til å komme med en bombe i denne kvartfinalen. Kvamme lyste opp stadion med sin utligning, skriver den britiske storavisen The Guardian.

Det knepne tapet gjør at Brann fortsatt har et håp før returen i Spania neste torsdag. Kampen ser du på TV 2 Play og TV 2 Sport 1.