HISTORIE SKAL SKRIVES I BERGEN

Denne helgen skjer det store ting på Brann Stadion.

Annonse:

 

norsk tipping

 

Slik ser runden ut:

RUNDE 13 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar1 - 1Åsane
Avaldsnes Toppfotball1 - 1Vålerenga
LSK Kvinner1 - 2Rosenborg BK Kvinner
Røa Fotball Elite1 - 0Lyn
SK Brann0 - 0Stabæk




Historisk kamp

Brann – Vålerenga, Brann Stadion

I Bergen skrives det med all sannsynlighet denne helgen når den mye omtalte kampen mellom Brann og Vålerenga skal spilles. Først ble det informert om at Vålerenga ikke ønsket å spille på Brann Stadion, men til slutt snudde de – og nå går det mot en historisk begivenhet på Brann Stadion søndag ettermiddag.

I skrivende stund er det solgt 7000 billetter til oppgjøret, noe som betyr at den nåværende tilskuerrekorden i Toppserien på 3541 fra åpningen av Intility i 2017 mot Kolbotn vil bli knust.

– Det er bare å nyte det og ta inn støtten. Det blir som den tolvte spilleren på banen. Det blir fantastisk. Dette er en opplevelse unge jenter ikke kan gå glipp av, sier Brann-spiller Ingrid Ryland til klubbens hjemmeside før toppkampen.

– Det er helt fantastisk! Jeg er skikkelig stolt over måten vi er tatt imot i Brann og tatt imot av supporterne. At man klarer å trigge konkurranseinstinktet og slå tilskuerrekorden i Toppserien. Det er skikkelig kult og veldig bra for kvinnefotballen, sier lagvenninne Guro Bergsvand.

Men topplaget fra Oslo har nok store ambisjoner om å spolere festen i Bergen.

Vålerenga er ennå ubeseiret i årets sesong, men ike mer enn så vidt etter kampen forrige helg. Da var det en annen storkanon, Rosenborg, som var motstander på Intility. Rosenborg var klart best i kampen, men måtte nøye seg med 1-1 og ett poeng.

Da Vålerenga og Brann møttes på Intility, ble stillingen 1-1 – og i generalprøven vant Oslo-laget 2-0. Vålerenga vant også cupfinalen i fjor, noe som betyr at bergenserne har tre kamper uten seier mot de blåkledde.

Les også: Oppskriftsmessige seire

Skjebnekamp

Arna-Bjørnar – Rosenborg, Arna Idrettspark

Arna-Bjørnar fikk endelig for deres del en liten opptur igjen etter noen tunge nedturer og stygge tap den siste tiden. 2-2 borte mot Røa sikret ett poeng, men bergenserne er nok skuffet over at de ikke klart å holde på ledelsen som de tok i løpet av oppgjøret.

Poenget medførte også at Arna-Bjørnar tok seg forbi Avaldsnes på tabellen og dermed nå ligger på 8. plass. Det har riktig nok ikke særlig stor betydning ettersom poengene skal nullstilles om sju kamper for Arna-Bjørnar og de fem andre lagene som ikke havner blant topp fire.

Et av lagene som derimot kommer til å havne topp fire denne sesongen, er Rosenborg. Laget fra Koteng Arena var som nevnt klart best mot Vålerenga i Oslo sist helg, men fikk «bare» med seg ett poeng hjem igjen til Trondheim. Anna Jøsendal scoret lagets mål da hun utlignet i 2. omgang, men Rosenborg hadde flere gode muligheter til å sikre tre poeng.

Rosenborg ønsker for øvrig å slå Branns (trolige) kommende tilskuerrekord om ikke lang tid når nettopp Brann kommer på besøk til Lerkendal. Drømmen der er å fylle storstuen mot den regjerende seriemesteren.

Vålerenga-keeper Guro Pettersen var en viktig årsak til at Rosenborg ikke gikk seirende ut mot Vålerenga. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

0-10-revansj?

Kolbotn – LSK Kvinner, Sofiemyr stadion

Kolbotn hadde på mange måter kniven på strupen sist helg mot Lyn i kampen om en eventuell topp fire-plassering.

Den oppgaven besto ikke hvittrøyene da det ble et skuffende 0-1-tap på hjemmebane. Tapet gjør at det dermed er hele åtte poeng opp til Lyn på 4. plass, og i tillegg er både LSK Kvinner og Stabæk i mellom dem på tabellen. Med andre ord ser det fryktelig vanskelig ut å kunne blande seg inn i det øverste sluttspillet som starter til høsten.

Prestasjonene har ikke vært gode nok og laget har slitt foran mål med bare 13 mål på 11 kamper. Samtidig møter de her et annet lag som har slitt med mange av de samme problemene.

Hos LSK Kvinner har det nemlig heller ikke gått på skinner denne sesongen. Utrolig nok har laget bare scoret elleve mål i årets sesong, men i forrige runde endte det med en svært viktig 2-0-seier over Stabæk på hjemmebane.

Så er spørsmålet om laget klarer å bygge videre på den seieren, for det blir neppe enkelt å møte et Kolbotn-lag som sjeldent taper stort eller gjør seg bort i kampene.

Trenger en seier

Stabæk – Avaldsnes, Nadderud stadion

Mens LSK Kvinner kunne juble for tre svært viktige poeng sist helg, var stemningen langt fra like god på motsatt banehalvdel hos Stabæk. Og med fire poeng opp til Lyn på 4. plass med én kamp mer spilt, bør laget absolutt ikke gi fra seg mange poeng resten av sesongen.

Derfor er dette en gyllen mulighet for å komme tilbake på vinnersporet når Avaldsnes tar turen fra Karmøy på besøk.

Avaldsnes imponerte mange med det knepne 1-2-tapet for Brann sist, hvor Tuva Hansen ble Brann-helt på overtid etter at Avaldsnes hadde tatt ledelsen i. 1. omgang. John Arne Riises lag har absolutt vist positive tendenser den siste tiden, men poengfangsten er likevel mager. Husk også at laget ble tildelt tre poeng tidligere i sesongen på grunn av banetrøbbelet på Sofiemyr.

Det betyr at Avaldsnes egentlig bare har vunnet én kamp etter spill, og den kom mot Røa.

Avaldsnes står med seks strake tap i serien.

Ulike skjebner

Lyn – Røa, Kringsjå kunstgress

At oppgjøret mellom Lyn og Røa i denne serierunden skulle bli et oppgjør hvor Lyn er ganske klare favoritter i forkant, var det nok ikke mange som hadde sett for seg før denne sesongen.

Begge lag var spådd å kjempe i bunnen av de aller fleste, men det er bare Røa som har innfridd de spådommene. For Lyn er som nevnt tidligere i sesongen i ferd med å gjøre alle forhåndstips til skamme. Sist ble det en sterk 1-0-seier mot Kolbotn – og Lyn slutter ikke å imponere.

Utrolig nok kjemper laget om å havne topp fire, og grunnen til det er flere. Flere unge talenter har virkelig tatt vare på sjansen i år, blant andre Kamilla Melgård, kantspilleren som har imponert i flere av kampene og blitt kåret til banens beste.

Slik ser tabellen ut før serierunden: 

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: