HISTORISK JEVNT I TOPPEN: NÅ SKAL DET AVGJØRES

Det kunne ikke blitt mer spennende i toppen før det hele skal avgjøres denne runden.

Annonse:

 

Denne helgen skal grunnspillet avgjøres i både Toppserien og 1. divisjon. Dermed blir det avgjort hvilke to lag som ender topp to og skal spille sluttspill med Toppserie-lagene.

I toppen kunne det ikke vært jevnere med tre lag på lik poengsum.

Husk også at lagene som ikke havner blant topp to beholder poengene sine i sluttspillet.

Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon:

Åsane – AaFK Fortuna

Kil/Hemne – Øvrevoll Hosle

Medkila – TIL 2020

Grand Bodø – Amazon Grimstad

Hønefoss – Klepp

Samtlige kamper spilles søndag klokken 15.

Les også: Ydmykende tap, revansj og sent vinnermål: Slik var kvartfinalene i cupen

Tøff kamp avgjør Åsanes skjebne

Åsane – AaFK Fortuna – Åsane Arena

Hele sesongen har Åsane vært i toppen og kjempet om å bli topp to. De ble også spådd å være ett av de to lagene som ville klare det på slutten av sesongen – og nå har de altså muligheten til å klare det.

Men skal det bli en realitet, må det sannsynligvis bli tre poeng i den siste kampen hjemme mot AaFK Fortuna. Det trenger ikke nødvendigvis å bli enkelt.

Gjestene hadde en annen tøff bortekamp i midtuken borte mot Åsanes opprykksrival TIL 2020. Det endte med 0-1-tap, men var likevel en god prestasjon.

Det nyopprykkede laget har levert en god sesong, og kan definitivt skape trøbbel for hjemmelaget her. Åsane må også klare seg uten toppscorer Katarina Dybvik Sunde i noen uker grunnet skade. Mot Klepp forrige helg gikk det fint med 3-0 på bortebane.

Åsane har hatt mye å juble for denne sesongen. Foto: Alexander Larsen

Tøff kamp

Kil/Hemne – Øvrevoll Hosle, Hemne Sparebank Arena

De tre topplagene har alle kamper som de på papiret skal og må vinne denne helgen. TIL 2020, Åsane og Øvrevoll Hosle står alle med 36 poeng, og det vil trolig bli målforskjellen som avgjør hvilke to lag som ender opp blant topp to.

Det er ikke mulig å få det jevnere enn vi har fått det nå.

Om målforskjellen til slutt blir avgjørende, vil i så fall vært svært dårlig nytt før ØHIL. Laget har en ganske mye svakere målforskjell enn sine to rivaler – med seks mål dårligere enn Åsane og sju svakere enn TIL 2020.

Men først og fremst gjelder det å vinne denne kampen – og samtidig håpe på hjelp fra enten Medkila eller AaFK Fortuna. Kil/Hemne har vært vanskelige å slå denne sesongen og befinner seg på 4. plass, plassen bak ØHIL.

Oppgjør i nord blir avgjørende

Medkila – TIL 2020, Harstad stadion

TIL 2020 var nok ikke laget de fleste hadde sett for seg skulle kapre en topp to-plassering før sesongen, men slik ser det nå ut til å bli. Nordlendingene har prestert voldsomt sterkt og tidvis storspilt i løpet av året.

Det har gjort at det faktisk er laget fra Nordens Paris som leder 1. divisjon, og som også må regnes som favoritter til å ende topp to. Her er det nemlig laget fra Harstad, Medkila, som er tabelljumbo i 1. divisjon – som blir siste hinder på vei mot dette.

Gjestene regnes utvilsomt som favoritter i dette oppgjøret, og Medkila tapte 0-3 i forrige kamp borte mot Øvrevoll Hosle. Harstadværingene har slitt i bunnen av tabellen i hele år og nærmer seg et nedrykk til 2. divisjon.

Batalje i bunnen

Grand Bodø – Amazon Grimstad, Nordlandshallen

I Bodø skal det spilles et meget viktig oppgjør når to av bunnlagene barker sammen.

Grand Bodø er før runden fire poeng foran Amazon Grimstad, og kan med seier her nesten si farvel til den verste nedrykksstriden. Et tap derimot vil virkelig gjøre det spennende i løpet av høsten.

For Amazon Grimstad vil det være svært viktig å unngå tap – og etter seieren over Hønefoss i forrige runde, er det nok økt selvtillit de reiser med.

Ikke råd til poengtap

Hønefoss – Klepp, Aka Arena

På Østlandet er det trolig duket for et jevnspilt oppgjør når Hønefoss tar imot Klepp.

Lagene møttes i første serierunde, da endte det 2-2, og siden har ikke Klepp klart å levere opp til forventingene etter nedrykket fra Toppserien.

Bare fire poeng skiller lagene i favør Hønefoss før kampen, og det ser ikke ut til at noen av lagene kan blande seg inn i verken noe toppstrid eller bunnstrid denne sesongen.

Hønefoss tapte derimot noe overraskende 2-3 borte mot Amazon Grimstad i forrige runde, mens Klepp fikk det fryktelig tøft hjemme mot Åsane med 0-3.

Sofie Bjørnsen og Klepp hadde nok håpet på en bedre sesong i 1. divisjon. Foto: Alexander Larsen

Slik ser tabellen ut før helgens runde:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: