I 1. divisjon denne runden var det hjemmelagene som kunne juble.

KIL/Hemne – Grei 1-0

Nytt ettmålstap

Fyllingsdalen – Grand Bodø 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Ragnhild Skage (11)

Sist runde så det ut til at Grand Bodø skulle snyte serieleder Kolbotn for tre poeng, men en sen scoring gjorde at bodøværingene gikk på et surt tap. Denne helgen skulle dette revansjeres mot Fyllingsdalen. Bergenserne har imidlertid vært svært vriene å slå på Varden Amfi denne sesongen, så det var en vanskelig oppgave som ventet for et nedrykkstruet Grand Bodø-lag.

Den oppgaven ble ganske fort enda vanskeligere for gjestene fra nord. Fyllingsdalen tok kontrollen innledningsvis, og fikk en tidlig scoring etter 11 minutter. Etter mye klabb og babb og kriging på en meter, ble det til slutt konkludert med at det var Ragnhild Skage som fikk kjempet ballen over streken. Uansett sto det 1-0 til hjemmelaget.

Totalt sett var Grand Bodø ganske tafatte de første 45 minuttene, men bortelaget kom seg mer inn i kampen utover i omgangen. Heller ikke Fyllingsdalen sprudlet voldsomt offensivt, og det ble dermed med den ene scoringen før pause.

Det ble ingen voldsomt sjansebonanza etter hvilen heller, men Skage var ikke langt unna å bli tomålsscorer etter 56 minutter. Avslutningen gikk imidlertid utenfor.

I løpet av de siste 10 minuttene hadde Grand Bodø ballen i nettet ved Anna Johansen, men scoringen ble underkjent på grunn av offside. Gjestene kom ikke nærmere enn det, og går dermed på sitt andre strake 0-1-tap etter ferien.

Slo kraftig tilbake

TIL 2020 – Øvrevoll Hosle 4-1 (2-0)
Mål: 1-0 Mali Trøan (29), 2-0 Mali Trøan (33), 2-1 Vårin Vik (50), 3-1 Vilde Bratland (90), 4-1 Vilde Bratland (90)

Den siste tiden har ikke gått som TIL 2020 hadde håpet. Lenge så det ut til at de var det sterkeste laget i divisjonen, men en svak periode før sommerferien gjorde at nordlendingene falt ned på 3.-plass, og har havnet et stykke bak direkte opprykk og opprykkskvalifiseringsplassen. Bedre ble det ikke sist runde da de tapte 0-2 for Hønefoss. Dermed var tre poeng en nødvendighet da Øvrevoll Hosle, som lukter på en sluttspillplass, tok turen nordover.

Vertene så ut til å skjønne alvoret fra start og satte i gang en liten kanonade mot målet til Øvrevoll Hosle, men scoringen uteble. For gjestene fikk Mari Løyland en stor sjanse, men hun klarte ikke å stokke beina skikkelig i avslutningsøyeblikket og sjansen rant ut i sanden.

Da kampen nærmet seg en halvtime spilt, skrudde TIL 2020 opp tempoet. Etter 29 minutter vartet hjemmelaget opp med flott angrepsfotball, som til slutt endte med at Mali Trøan banket inn 1-0. Og få minutter senere hang ikke ØHIL-forsvaret med og Trøan kunne stange inn sitt og TIL 2020 sitt andre mål for dagen.

2-0 til pause på bortebane var et tøft utgangspunkt for ØHIL, men fem minutter ut i andre omgang kom reduseringen litt ut av intet. Etter klabb og babb i feltet var det Vårin Vik som kunne dunke inn 1-2 og gi nytt håp til gjestene.

Øvrevoll Hosle prøvde å få en utligning, men klarte ikke helt å sette TIL 2020 under et voldsomt press. Isteden var det vertene som fikk sjansene, og var bare centimetere unna 3-1 ved Ardita Iseni, men skuddet strøk stolpen.

På overtid raknet det litt for Øvrevoll Hosle. Først serverte keeper Vendela Bakke ballen til Sofie Tunes, som uselvisk sentret videre til Vilde Bratland på åpen kasse, og dermed 3-1, før Hanna Ellingsen forårsaket et straffespark like etter og Bratland fastsatte resultatet til 4-1.

Ny sliteseier for serielederen

Kolbotn – Hønefoss 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Marie Preus (75)

Kolbotn er på god vei til et gjensyn med Toppserien. Serielederen er fortsatt ubeseiret denne sesongen og har åtte poengs ledelse ned til AaFK Fortuna på 2.-plass. I tillegg går de ikke på feilskjær, noe de igjen beviste forrige helg da en overtidsscoring fra Emma Braut Brunes sørget for en skikkelig sliteseier mot Grand Bodø. Oppgaven virket dermed formidabel for Hønefoss, som etter tre poeng sist helg fikk en liten luke ned til nedrykksstriden og som med seier her ville ta et kjempesteg mot fornyet kontrakt.

Det startet også lovende for Hønefoss, som fikk den første sjansen i kampen etter fire minutter, men Inger Vadder klarte ikke å overliste Selma Panengstuen. Kvarteret senere var det Kolbotn som fikk sjansen, og serielederen var så nære så nære, men headingen fra Joanna Bækkelund smalt i tverrliggeren.

Utenom disse to sjansene var det lite som skjedde foran målene og det sto 0-0 til pause.

Underholdningen lot vente på seg også i andre omgang, men midtveis i omgangen smalt det skikkelig fra hjemmelaget. En aldri så liten sjansebonanza ble iverksatt, som blant annet inneholdt to treff i metallet og et skudd fra Johanne Fridlund.

Dermed var det ikke ufortjent da Marie Preus låret inn 1-0 kvarteret før slutt, etter godt forarbeid fra nysigneringen Celine Larsen.

Hønefoss fikk sin mulighet til utligning på overtid med et skudd fra distanse, men Panengstuen hindret scoring og Kolbotn kunne innkassere nok en seier.

Tabelljumboen fikk kjørt seg

AaFK Fortuna – Klepp 3-0 (3-0)
Mål: 1-0 Hanna Bråten Gravem (16), 2-0 Guro Hammer Røn (18), 3-0 Hanna Bråten Gravem (37)

Forrige runde fikk tabelljumbo Klepp med seg et oppløftende resultat og ett poeng hjemme mot KIL/Hemne. Likevel ser det svært tøft ut for traktortrøyene å berge plassen, og denne runden ventet en vanskelig bortekamp mot et opprykksjagende AaFK Fortuna.

Ettersom Kolbotn vant igjen, måtte AaFK Fortuna innfri favorittstempelet og slå Klepp for å unngå å havne enda lenger bak. Og hjemmelaget viste fra start at intensjonen var å ta en ny seier.

Spillemessig var det totaldominans fra start, og selv om sjansene uteble i starten, var det nesten bare et tidsspørsmål før de kom. Klepp sto godt imot det første kvarteret, men så glapp det for bunnlaget. Et innlegg fra venstre ble slått ut i feltet av Maria Sandvik, og på returen var Hanna Bråten Gravem raskest frempå og satte kontant inn 1-0 til AaFK Fortuna.

Bare et par minutter senere ble det enda verre for Klepp. Målscorer Bråten Gravem ble spilt i bakrom og fant Guro Hammer Røn foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og skled inn 2-0.

Trykket fortsatte fra vertene, som hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen sin ytterligere. Klepp slet med å skape noe som helst offensivt, og ble stort sett liggende i forsvar gjennom hele omgangen og ta imot angrep etter angrep fra AaFK Fortuna.

Gjestene holdt ut i omtrent 20 minutter til etter 2-0-målet til Røn, men da dukket Bråten Gravem opp igjen. Kampens første målscorer var sterkest i lufta etter et innlegg fra høyre, og headingen snek seg ned i hjørnet via stolpen og dermed 3-0.

Hanna Bråten Gravem var svært sentral og involvert i alle målene til AaFK Fortuna i 3-0-seieren over Klepp. Foto: Kristian Moe

De siste 45 minuttene ble mye jevnere enn de første, og Klepp kom mye mer inn i kampen. Traktortrøyene fikk låne ballen i mye større grad og skapte noen småfarligheter mot AaFK Fortuna. Hjemmelaget hadde likevel god kontroll, og utenom en redning av Michaela Moran og et annullert mål for offside, var det aldri en reell fare for at Klepp skulle skape ordentlig spenning i kampen.

AaFK Fortuna hadde samtidig et par store sjanser selv til å pynte ytterligere på resultatet, men nøyde seg med de tre scoringene fra første omgang og sikret tre nye poeng.

Viktig trepoenger

KIL/Hemne – Grei 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Ane Eggen (73)

Runden ble avsluttet på Kyrksæterøra, der et sluttspillsjagende KIL/Hemne tok imot nedrykksplasserte Grei.

Første omgang i Trøndelag var preget av sjanser begge veier. Nærmest var Hedda Øvestad for bortelaget, som tvang Ingvild Grøtting ut i full strekk etter halvtimen.

KIL/Hemne hadde også sine sjanser, men trønderne klarte ikke å overliste Amalie Kragset før pause.

Dermed var alt åpent før siste akt, som åpnet med at KIL/Hemne fikk et par store sjanser. Sara Hoftun Bjerksæter fikk en gyllen mulighet alene med keeper, men Kragset kom seirende ut av den duellen. Deretter var det Mari Halgunset som fikk sjansen, men hun utnyttet ikke den godt nok.

En god stund så det ut til å gå mot en målløs poengdeling, men så dukket innbytter Ane Eggen opp for vertene. Bare sju minutter etter at hun kom inn, havnet ballen hos henne etter rot i feltet i kjølvannet av en corner. Innbytteren var nådeløs og hamret KIL/Hemne i føringen etter 73 minutter.

Da måtte Grei fremover for å få med seg poeng, men bortelaget klarte ikke å skape nok trykk på KIL/Hemne det siste kvarteret. Kampen ebbet dermed ut med 1-0 og tre viktige poeng til KIL/Hemne i jakten på sluttspillsplass, mens Grei fortsatt sliter på nedrykksplass.