Høye ambisjoner for fjorårets bronsevinnere

LSK Kvinner-kaptein Emilie Woldvik er klar for sin tiende sesong i den gule drakten. Nå drømmer hun om Champions League.

Annonse:

LSK Kvinner imponerte stort i 2023, og var laget som hentet flest poeng i løpet av høstsesongen. Det gjorde at de for alvor var med i medaljekampen, og til slutt sikret bronse. 

Dette står seg som kaptein Emilie Woldviks store høydepunkt fra fjoråret.

– Vi var tippet på 5. -og 6. plass av alle ekspertene, men vi sa til oss selv at «vi skal vise dem». For vi hadde veldig stor tro på oss selv. Så det å oppnå målet om medalje, det var veldig stort. 

25-åringen har store ambisjoner for sin tiende sesong i LSK Kvinner-drakta, men innrømmer at det vil bli tøft.

– Vi har ikke satt noe mål innad i gruppen, men vi ønsker selvfølgelig å oppnå Champions League. Det er det største man kan gjøre som klubblag. Jeg håper og tror at det er en gruppe full av ambisjoner, hvor alle har troen på at vi kan klare det. Men nå ser både Brann og Vålerenga sterke ut, så det blir tøff konkurranse, innrømmer hun. 

190327 Emilie Marie Woldvik of LSK Kvinner during the UEFA Women's Champions League quarterfinal match between LSK Kvinner and Barcelona on March 27, 2019 in Lillestrøm.Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160436
Woldvik har tidligere deltatt i Champions League med LSK Kvinner. Her fra kvartfinalen mot Barcelona i 2019. Foto: Vegard Grøtt.

Rutinert i den gule trøya

Woldvik har spilt i LSK Kvinner siden 2015. I april 2017 debuterte hun i Toppserien mot Klepp, kun måneder etter at hun fylte 18 år. På laget hadde hun spillere som Guro Reiten og Sophie Román Haug. 

– LSK Kvinner som klubb som betyr veldig mye for meg, og den hverdagen jeg har her er en hverdag som kan hjelpe meg til å bli en enda bedre fotballspiller.

– Skiftet i trenerteamet og måten vi har jobbet på det siste året har vært veldig bra. Vi ser konturen på mye som kan bli veldig bra fremover også. Vi viste allerede i fjor at vi var et veldig godt lag, og nå handler det om å videreutvikle det dette året. 

Det er dog noen store endringer i LSK Kvinner før 2024-sesongen. Blant annet har Emma Stølen Godø valgt å signere for erkerivalen Vålerenga. 

Se alle overgangene inn mot 2024-sesongen her.

– Emma, som spilte alt i fjor og var en veldig viktig brikke, er en spiller som er vanskelig å erstatte. Eller, det går ikke an å erstatte det hun tilbringer et lag. Jeg tenker at vårt mål ikke er å erstatte, men heller bringe noe nytt inn i laget. Bruke deres kvaliteter til å styrke laget på en litt annet måte enn tidligere. 

Blant annet har laget hentet tre finske spillere.

– Jeg synes de er gode tekniske spillere. Den største forskjellen er at André må begynne å snakke litt engelsk på treningene, og det er jo veldig gøy. 

LSK Kvinner åpner 2024-sesongen hjemme mot Brann 16. mars. 

Annonse fra Toppserien: