I ALVORLIG TRØBBEL FØR SOMMERPAUSEN

Det er klart for den siste runden i 1. divisjon før sommerpausen, og på menyen står viktige kamper både for topp- og bunnlagene, som i flere oppgjør skal spille mot hverandre denne runden.

Annonse:

 

Slik ser 13. serierunde ut i 1. divisjon:

Fyllingsdalen – Hønefoss 12:00

Kolbotn – Grei 13:00

AaFK Fortuna – KIL/Hemne 14:00

Øvrevoll Hosle – Grand Bodø 15:00

TIL 2020 – Klepp 17:00

Alle kampene spilles lørdag med unntak av TIL 2020 – Klepp som spilles søndag og avslutter vårsesongen i 1. divisjon. 

Lukter på nedrykk

Vi kan begynne med kampen som avslutter vårsesongen i 1. divisjon. Den finner sted på Romsaa Arena, hvor TIL 2020 tar imot Klepp.

Lenge så det ut til at TIL 2020 var det sterkeste laget i divisjonen, og laget fra nord virket nærmest uslåelige. Men i det siste har de fått en skikkelig formdupp og befinner seg sju poeng bak serieleder Kolbotn etter bare én seier på de siste fem kampene. Sist helg tapte de nettopp for Kolbotn, også det på hjemmebane, som gjør at det nå er en ganske stor luke opp til direkte opprykksplass for hardtsatsende TIL 2020.

Her blir de imidlertid ansett som kjempefavoritter til å avslutte vårsesongen med en trepoenger. Klepp er nemlig i kjempetrøbbel med bare fem poeng på de 12 første serierundene. Den tradisjonsrike klubben som i en evighet var et stabilt Toppserie-lag, er nå i reell fare for å rykke ned til nivå tre, dersom de ikke begynner å sanke poeng fort.

Suser mot Toppserie-retur

I motsatt ende av tabellen ligger Kolbotn. Laget som på kontroversielt vis rykket ned til 1. divisjon fra Toppserien i fjor, er på full fart mot en snarlig retur. 2-0-seier mot TIL 2020, som påførte nordlendingene sesongens første hjemmetap, sørget for en åtte poengs luke ned til 2.-plassen.

Serielederen er fortsatt ubeseiret denne sesongen, og bør forlenge den imponerende rekken når nyopprykkede Grei kommer på besøk. Litt som ventet har det blitt en småtøff sesong for det nyopprykkede laget, selv om 13 poeng så langt holder til en grei 7.-plass på tabellen. Likevel er det bare to poeng som skiller til direkte nedrykksplass, så alle poeng vil være svært viktige i den intense kampen for å unngå nedrykk.

De resterende kampene

Grand Bodø er et annet lag som for fullt er innblandet i nedrykkskampen. Bodøværingene ligger foreløpig på direkte nedrykksplass, og trenger sårt poeng før sommerferien mot et Øvrevoll Hosle-lag som har funnet form og blandet seg inn i kampen om en sluttspillplass.

Apropos sluttspillplass, ligger AaFK Fortuna godt an til å havne blant de fire beste lagene etter grunnspillet. Sunnmøringene har klare ambisjoner om opprykk, men ligger åtte poeng bak serieleder Kolbotn, på 3.-plass. To kamper uten seier; tap for Kolbotn og uavgjort sist hjemme mot Fyllingsdalen, er status før ny hjemmekamp mot laget som ligger på plassen bak på tabellen, KIL/Hemne.

Laget fra Kyrksæterøra vant overbevisende 3-0 hjemme mot Grand Bodø sist, og kan passere AaFK Fortuna på tabellen med seier.

Rundens siste kamp, men som faktisk spilles først kl 12:00 lørdag, er Fyllingsdalen – Hønefoss. Bergenserne har imponert så langt, sist med et sterkt bortepoeng mot AaFK Fortuna, men befinner seg litt i ingenmannsland på tabellen. Hjemme på Varden Amfi har de imidlertid vært ganske bunnsolide, så det er en vanskelig oppgave som venter for et Hønefoss-lag i desperat poengnød.

Slik ser tabellen ut før runden:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310
Annonse fra Toppserien: