INGEN LAG PÅ LIK POENGSUM

Topplagene i 1. divisjon fortsetter å sanke trepoengere. I rundens siste kamp tok Grand Bodø en svært viktig seier over KIL/Hemne i en tett affære. Etter fem spilte kamper er det faktisk ingen lag som har samme poengsum.

TIL 2020 – Hønefoss 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Mali Trøan (55), 2-0 Elea Johansen (72)

Som mange spådde før sesongen har TIL 2020 etablert seg i toppen av 1. divisjon. Nordlendingene er fortsatt ubeseiret og topper tabellen. I motsatt ende finner man noe overraskende Hønefoss, som virkelig sliter med å sanke poeng i bunnen. Da passet det dårlig å møte serielederen på bortebane.

Men gjestene fikk en svært oppløftende start på oppgjøret i nord, og skapte flere store sjanser i løpet av det første kvarteret. De klarte derimot ikke å omsette noen av dem, og TIL 2020 løftet seg utover i omgangen og hadde også sine sjanser til å ta ledelsen. Ingen av lagene klarte ikke å få hull på byllen, og det stod 0-0 etter en sjanserik og jevn omgang på Romssa Arena.

Det tok ikke altfor lang tid etter pause før kampens første mål kom. 55 minutter var spilt da Ina Birkelund vartet opp med et nydelig forarbeid og løftet et innlegg over Hønefoss-forsvaret. På bakerste stolpe sto Mali Trøan som stanget vertene i føringen.

Etter scoringen tok Hønefoss over og styrte kampen, men det var likevel hjemmelaget TIL 2020 som kunne juble for scoring igjen. Hjemmelaget kontret ved Mali Trøan, som uselvisk spilte videre til Elea Johansen. Hun hadde ingen problemer med å doble ledelsen med en kontrollert avslutning.

Da var kampen i realiteten avgjort, og Hønefoss klarte aldri å svare. Dermed ender det 2-0, som betyr at TIL fortsatt topper tabellen, mens Hønefoss ligger sist etter fem kamper.

Full pott på hjemmebane

Fyllingsdalen – Øvrevoll Hosle 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Synne Kjølholdt (26), 2-0 Martine Kjølholdt (29), 3-0 Marina Jensen (67)

I Bergen var det duket for et interessant oppgjør da nyopprykkede Fyllingsdalen tok imot opprykkskandidat Øvrevoll Hosle. Nykommerne har så langt vunnet begge sine hjemmekamper, men tapt begge borte. ØHIL på sin side har vært litt varierende hittil, men øynet kanskje en mulighet for tre poeng her.

Åpningen på Varden Amfi var av det rolige slaget, der det mest nevneverdige var et rop på straffe fra gjestene. Underholdningsverdien tok seg litt opp utover i omgangen, og etter 25 minutter banket Nadia Pinto ballen i tverrliggeren. Svært nære at bortelaget tok ledelsen, men bare minuttet senere smalt det i motsatt ende.

Et innlegg gikk forbi alt og alle inne i ØHIL-feltet, og havnet til slutt hos 17-åringen Synne Kjølholdt. På åpnet mål hadde hun null problemer med å sende Fyllingsdalen i føringen. Og få minutter etterpå meldte Martine Kjølholdt seg også på. Hun ville ikke være noe dårligere enn søsteren og økte til 2-0 på en retur like før halvtimen.

ØHIL fikk en stor sjanse til å redusere før pause, men ble stoppet av en god redning fra keeper.

Isteden fortsatte Fyllingsdalen å kjøre på og midtveis i andre omgang fikk Marina Jensen muligheten. Hun var nådeløs og plasserte ballen opp i hjørnet fra en god skuddposisjon inne i feltet.

Fyllingsdalen kunne fort scoret flere mål, men nøyde seg med 3-0, og fortsetter den perfekte hjemmestatistikken i 1. divisjon denne sesongen.

Stortalentet avgjorde

Kolbotn – Klepp 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Martine Fenger (12), 2-0 Martine Fenger (51)

På Hoslebanen var det klart for nok et oppgjør mellom topp og bunn da Kolbotn tok imot Klepp. Hjemmelaget er som ventet med i toppstriden, mens gjestene fra Jæren står med tre strake tap etter seieren over Grei i seriepremieren.

Grønntrøyene startet imidlertid friskt og hadde et par gode sjanser tidlig ved Cecilie Mjelde. Men som ofte når man ikke utnytter en god periode, er det motstanderen som scorer – noe som også skjedde her.

Stortalentet Martine Fenger, som har hatt en meget god sesongstart, ble spilt gjennom av Jenny Norem etter 12 minutter. Alene med Klepp-keeper Maria Sandvik, var hun sikker og pirket ballen i mål.

Martine Fenger scorte begge målene for Kolbotn i 2-0-seieren over Klepp. Foto: Kristian Moe

Resten av omgangen var relativt jevn med noen sjanser begge veier, men uten at noen av dem ble omsatt til flere scoringer.

Andre omgang var bare seks minutter gammel da målscorer Fenger var på farten igjen. Johanne Fridlund skar innover og slo et innlegg som gikk gjennom hele feltet til 16-åringen, som takket og bukket og hamret inn 2-0.

Resten av kampen hadde Kolbotn svært god kontroll på og burde økt ledelsen ytterligere, men en glimrende Mari Vatne i Klepp-buret forhindret flere scoringer med flere mesterlige redninger. Vatne kunne derimot ikke forhindre at Kolbotn stakk av med alle tre poengene fra kampen.

Vartet opp med måkalas

AaFK Fortuna – Grei 6-0 (2-0)
Mål:1–0 Nora Harnes Håheim (17), 2–0 Karna Solskjær (34), 3–0 Nora Harnes Håheim (49), 4–0 Karna Solskjær (58), 5–0 Guro Hammer Røn (79), 6–0 Guro Hammer Røn (90)

Et annet lag som har ambisjoner om å kjempe om opprykk denne sesongen er AaFK Fortuna. Etter tapet for Kolbotn i serieåpningen står sunnmøringene med tre strake seire, og ligger bare ett poeng bak serieleder TIL 2020. Denne runden fikk de besøk av nyopprykkede Grei, en kamp hjemmelaget bør vinne om det skal bli opprykk.

Tangotrøyene viste tidlig sine intensjoner i denne kampen. Nora Harnes Håheim dunket først et skudd i tverrliggeren, før hun etter 17 minutter sendte AaFK Fortuna i ledelsen med en velplassert volley.

Vertene fortsatte å angripe mot Grei-målet etter scoringen, men måtte vente en liten stund til før det ble uttelling igjen. Drøye ti minutter før pause spilte målscorer Håheim gjennom spissmakker Karna Solskjær. Hun gjorde ingen feil alene med Amalie Kragset og plasserte sikkert inn 2-0 til hjemmelaget, som stod seg til pause.

På 2-0 så det vanskelig ut for Grei, men AaFK Fortuna var langt ifra ferdigscorte for dagen. Nora Harnes Håheim la på til 3-0 etter 49 minutter da hun satt inn en retur fra keeper. Deretter var det duket for at Solskjær ble tomålsscorer, som sikkert satte inn 4-0 etter å ha blitt spilt gjennom.

Grei tok så over banespillet en periode, men uten å skape sjanser. AaFK Fortuna ga seg heller ikke på 4-0. Knappe ti minutter før slutt ble Guro Hammer Røn spilt gjennom. Etter litt om og men fikk hun pirket inn 5-0, før hun på overtid satte kronen på verket og satte inn 6-0, som ble sluttresultatet.

Viktig sliteseier

Grand Bodø – KIL/Hemne 2-1 (2-0)
Mål: 1-0 Kristina Brudvik (25), 2-0 Kristina Brudvik (36), 2-1 Sara Hoftun Bjerksæter (83)

Den siste kampen i runden fant sted i Nordlandshallen mellom to lag som har hatt en tøff sesongåpning, Grand Bodø og KIL/Hemne. Begge lag har slitt med poengfangsten, så det var dermed tre viktige poeng som sto på spill.

Det skjedde ikke voldsomt mye innledningsvis i Bodø. Lagene åpnet forsiktig og følte litt på hverandre. Men etter 25 minutter hadde Kristina Brudvik fått nok. Hun tok saken i egne føtter og banket hjemmelaget i ledelsen med et prosjektil av et langskudd.

Maren Snekvik fikk to muligheter til å svare ganske umiddelbart, men istedenfor smalt det igjen fra Brudvik, som styrte et innlegg fra Anna Johansen i nettet via hanskene til Ingvild Grøtting.

Etter pause hadde begge lagene sjanser til å score. Spesielt KIL/Hemne hadde et par svært store sjanser, men den ene gikk like utenfor mens den andre ble mesterlig stoppet av Sydney Martinez.

Trønderne jaktet desperat etter en redusering, og etter 83 minutter skulle det bli ny spenning i kampen. Hanne Pedersen fant Sara Hoftun Bjerksæter med en flikk. Sistnevnte tok en berøring før hun tuppet ballen opp i høyre kryss og reduserte til 1-2.

Med nytt liv i kampen ble det noen spennende sluttminutter, men til slutt var det Grand Bodø som kunne juble for tre poeng etter en tett og jevn affære.