INGENTING ER AVGJORT

I 1. divisjon er ingenting avgjort med tanke på de to øverste plasseringene når det gjenstår en kamp av grunnspillet. Åsane, Øvrevoll Hosle og TIL 2020 kjemper fortsatt om retten til å spille sluttspill mot bunn seks i Toppserien til høsten.

AaFK Fortuna – KIL/Hemne 2-2 (0-0)
Mål: 1-0 Guro Hammer Røn (60), 2-0 Karna Solskjær (61), 2-1 Maren Snekvik (75), 2-2 Sara Hoftun Bjerksæter

Både AaFK Fortuna og KIL/Hemne har imponert i grunnspillet denne sesongen og sanket godt med poeng slik at de ligger bra an før høstens sluttspill. En topp to-plassering er ute av bildet for begge, men med poengfangsten de har, kan det hende at ett av dem ender opp som det beste laget fra sluttspillet og får muligheten til å rykke opp gjennom en kvalifiseringskamp.

I Ålesund var det hjemmelaget som tok kommandoen uten at det resulterte i mange eller store sjanser. Guro Hammer Røn var nærmest med et godt distanseskudd som testet Trude Braut, men keeperen slo unna til corner. Utenom det var det mye nesten for vertene, men ellers lite å melde fra om, og lagene gikk målløse til pause.

Etter sidebyttet skjedde det derimot mye mer. AaFK Fortuna var det førende laget og kom til flere store sjanser. Hammer Røn kom alene med Braut to ganger uten å sette ballen i mål. Men på det tredje forsøket skulle det lykkes for Røn, som trillet inn en fortjent ledelse til sunnmøringene.

Bare minuttet senere lå ballen i nettet bak Braut igjen. Røn ble spilt gjennom nok engang, men trillet uselvisk ballen på tvers til Karna Solskjær, som hadde få problemer med å doble ledelsen.

Da så det tungt ut for KIL/Hemne som ikke hadde skapt mye trøbbel for AaFK Fortuna. Kvarteret før slutt tente Maren Snekvik håpet om poeng ved å ekspedere et innlegg i mål. Gjestene fra Trøndelag trykket deretter på for utligning, men AaFK Fortuna forsvarte seg godt og sto imot.

Hjemmelaget så ut til å hale i land tre poeng, men på overtid glapp det i forsvarsrekken og Sara Hoftun Bjerksæter fikk satt inn utligningen via keeper Benedicte Lund Berge, og berget dermed ett poeng for KIL/Hemne.

Sara Hoftun Bjerksæter reddet ett poeng for KIL/Hemne på overtid mot AaFK Fortuna.

På vei mot topp 2

Klepp – Åsane 0-3 (0-0)
Mål: 0-1 Andrine Mo (56), 0-2 Andrine Mo (65), 0-3 Ida Mellem selvmål (74)

Med seieren over Øvrevoll Hosle i forrige rundes toppkamp, er Åsane på god vei mot å sikre en plassering blant de to beste. De har alt i egne hender, men har likevel ikke råd til unødvendige poengtap med Øvrevoll Hosle og TIL 2020 luskende bak. Dermed måtte Klepp slås på Jæren.

Klepp har hatt en sesong langt under pari etter nedrykket fra Toppserien, og havnet bakpå fra start i denne kampen også. Åsane presset på og skapte flere sjanser i starten. Blant annet hadde de en heading i tverrliggeren, som den aller største sjansen.

I andre enden var Hege Hansen nære ved å krige inn 1-0 til traktortrøyene, men avslutningen ble stoppet av Andrea Kvammen. Det ble derimot ingen scoringer i første omgang på Jæren.

Etter pause skulle det derimot bli nettkjenninger. I det 56. spilleminutt bredsidet Andrine Mo inn 1-0 til Åsane etter et flott angrep, før hun ti minutter senere kranglet inn 2-0. Ikke lenge etterpå avgjorde bergenserne også kampen da et hjørnespark fra Synne Bjørnebøle ble slått i eget nett av Ida Mellem. Resten av kampen ble kontrollert inn av Åsane, som vinner 3-0 og fortsetter ferden mot høstens opprykkssluttspill.

Desidert best i nord – kan nå opprykkssluttspillet

TIL 2020 – Grand Bodø 5-0 (3-0)
Mål: 1-0 Sandra Simonsen (20), 2-0 Sofie Tunes (31), 3-0 Emma Granlind (38), 4-0 Vilde Bratland (55), 5-0 Sandra Simonsen (90)

På Alfheim var det duket for et viktig nordnorsk derby da opprykksjagende TIL 2020 tok imot Grand Bodø, som trenger poeng for å holde Amazon Grimstad og Medkila bak seg i bunnen av tabellen.

Gjestene fra Bodø fikk en tidlig sjanse, men en god benparade fra Ingvild Villa hindret scoring. Deretter tok vertene fullstendig over og var først nære på et frispark fra langt hold, før Sandra Simonsen stanget inn ledermålet etter 20 minutters spill.

Ikke lenge etter headet Sofie Tunes inn 2-0 etter en corner, før Emma Granlind så at Karoline Svendsen var langt ute etter å ha klarert ballen og la på til 3-0 med et skudd fra midt på Grand Bodøs banehalvdel. TIL 2020 kunne scoret flere mål før pause, men måtte nøye seg med 3-0.

Etter pause prøvde Grand Bodø seg litt fremover, men skapte ikke mye trøbbel for TIL 2020-forsvaret. Isteden fortsatte hjemmelaget å kjøre på og Vilde Bratland tuppet in 4-0 ti minutter ut i andre omgang. Den scoringen punkterte kampen fullstendig og luften gikk ut av Grand Bodø etter det. TIL 2020 kunne dermed kontrollere inn seieren, og fikk i tillegg straffe på overtid. Sandra Simonsen var sikker fra 11-meteren og fastsatte resultatet til 5-0.

Slo tilbake

Amazon Grimstad – Hønefoss 3-2 (1-1)
Mål: 1-0 Savannah Francis (25), Synne Hamborg (45), 2-1 Ingrid Andreassen (49), 2-2 Silje Nyhagen (71), 3-2 Vårin Vik (76)

Amazon Grimstad har slitt voldsomt denne sesongen og befinner seg i en skummel situasjon med tanke på nedrykk. Plassen deres i 1. divisjon er veldig utrygg og ble gjort enda mer utrygg sist helg da de tapte bunnkampen mot Medkila. Denne runden ventet hjemmekamp mot et Hønefoss-lag som tok en imponerende seier mot et godt AaFK Fortuna-lag forrige runde.

Det ble en jevn start på Sørlandet der ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene. Etter 25 minutter tok derimot hjemmelaget første stikk da Savannah Francis kranglet inn 1-0 til etter en corner. Første omgang var relativt sjansefattig, men like før pause fikk Amazon Grimstad en skikkelig kalddusj. Synne Hamborg prøvde seg med en kombinasjon av et innlegg og et skudd, og ballen snek seg inn i det nærmeste hjørnet og dermed sto det 1-1 til pause.

Utligningen så ikke ut til å prege vertene nevneverdig etter pause, for bare fire minutter ut i andre omgang sendte Synne Andreassen sørlendingene tilbake i ledelsen. Amazon Grimstad holdt på den i 20 minutter, før divisjonens store formspiller, Synne Nyhagen utlignet på nytt med et kontant hodestøt.

Amazon Grimstad slo tilbake etter tapet for Medkila forrige runde og vant 3-2 mot Hønefoss.

Men dette skulle vise seg å være dagen for Amazon Grimstad, for like etterpå satte Vårin Vik inn vinnermålet på en retur. Dermed slår Amazon Grimstad tilbake og tar en viktig seier i kampen for å overleve.

Cruiser videre

Øvrevoll Hosle – Medkila 3-0 (1-0)
Mål: Joshualyn Reeves (22), 2-0 Ida Hasselgård (68), 3-0 Joshualyn Reeves (88)

Grunnet et forsinket fly til Oslo ble kampen mellom Øvrevoll Hosle og Medkila utsatt til mandag og ble oppgjøret som avsluttet den 17. serierunden. Etter tapet i toppkampen mot Åsane, har ikke ØHIL råd til flere feilskjær i kampen om topp to med TIL 2020 jagende like bak. Denne helgen var de store favoritter mot bunnlaget Medkila, som riktignok tok en viktig seier mot Amazon Grimstad sist runde.

Uansett var dette en kamp mellom topp og bunn, noe som også viste seg fra start. ØHIL tok fullstendig kontroll fra start på eget gress og fikk betalt midtveis i omgangen ved Joshualyn Reeves. Spissen fikk en presis 45 graders pasning og hamret inn 1-0.

Kanonaden mot Medkila-målet fortsatte og ØHIL burde nok ha scoret flere mål før pause, men fant ikke veien til nettmaskene enda en gang og det sto 1-0 etter de første 45 minuttene.

Kampbildet endret seg ikke i andre omgang, og etter 68 minutter fikk hjemmelaget endelig scoring nummer to. Ida Hasselgård plukket opp en klarering utenfor feltet og lot seg ikke be to ganger, og med innsiden av foten plasserte hun ballen vakkert opp i krysset bak en sjanseløs Emma Lykke Sjåfjell.

Medkila-keepere hadde en travel dag på jobben og måtte gjøre flere gode redninger for å hindre flere baklengsmål. Det gjorde hun på en god måte, helt frem til det 88. spilleminutt da Joshualyn Reeves fastsatte resultatet til 3-0 med god heading i det borteste hjørnet.