INNSPURTEN NÆRMER SEG – ENDELIG ER 1. DIVISJON TILBAKE

VM nærmer seg slutten, og endelig skal det spilles mer fotball igjen, også her i Norge.

Annonse:

 

Slik ser 14. serierunde ut i 1. divisjon:

Hønefoss – TIL 2020 13.00 (lørdag)

Øvrevoll Hosle – Fyllingsdalen 15.00 (lørdag)

Klepp – Kil/Hemne 14.00 (søndag)

Grand Bodø – Kolbotn 15.00 (søndag)

Grei – AaFK Fortuna 15.00 (søndag)

Drøyt halvannen måned lang pause er omsider over. Fremover skal det nå avgjøres både i topp og i bunn på nivå to, og det er ingen tvil om at vi går en spennende tid i vente.

Ruster opp for opprykkskamp?

Et av lagene som har gjort aller mest i dette overgangsvinduet, er opprykkskandidat AaFK Fortuna.

Laget innehar andreplassen på tabellen for øyeblikket og skal nok få det tøft med tanke på direkte opprykk, men bør definitivt ha en reell sjanse dersom det skulle ende med opprykkskvalifisering. Denne sesongen har AaFK Fortuna bevist at de har et skyhøyt toppnivå, og i sommer har de også gjort sitt for å styrke sjansene for et eventuelt opprykk.

Danskene Sofie Ris og Maria Denius Nielsen er blant spillerne som har kommet inn og som blir spennende å følge. I tillegg har blant andre Guro Hammer Røn forlenget sin kontrakt med klubben, som virkelig tar sats nå i håp om å få til det store denne sesongen.

Favoritter blir de definitivt å regne som denne helgen når Grei er motstander. Det nyopprykkede laget fra 2. divisjon har klart seg brukbart så langt, men er for øyeblikket på nedrykksplass og må dermed plukke poeng i tiden fremover. Ingrid Synnøve Nødland (Amazon Grimstad) er blant spillerne de har hentet inn så langt.

Et annet lag som trenger poeng, er Klepp. Grønntrøyene har åtte poeng opp til trygg plass etter en tung vårsesong, og trenger alle poengene de kan få gjennom høsten. Denne helgen er det Kil/Hemne som venter, som ennå har til gode å ta tre poeng på bortebane denne sesongen.

Tøff test i nord

I tillegg er det et annet topp mot bunn-oppgjør denne runden med Hønefoss mot TIL 2020, der sistnevnte, i likhet med AaFK Fortuna, har ambisjoner om å ta steget opp på øverste nivå. Men en svak periode før sommeren gjorde at laget ikke lenger er i førersetet.

Her møter de et Hønefoss-lag som har mistet enkelte spillere siden forrige seriekamp og som kan få en tøff kamp i håp om å beholde plassen.

Klepp ligger desidert sist på tabellen og er i ordentlig fare for å rykke ned. Foto: Kristian Moe

I tillegg er det Grand Bodø – Kolbotn og Øvrevoll Hosle – Fyllingsdalen, to oppgjør som antakelig kommer til å bli tett og jevne og som kan vippe alle veier. Grand Bodø er noen hakk lenger ned på tabellen enn Kolbotn, ja, men hjemme i Nordlandshallen er de alltid vanskelige å slå.

Slik ser tabellen ut før serierunden:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: