INTENS BUNNSTRID: MER TRØBBEL I VENTE FOR DISSE LAGENE?

Flere lag trenger sårt poeng i det som kan bli en svært viktig runde helt i bunnen av tabellen.

Annonse:

 

Artikkelen er skrevet i samarbeid med: 

norsk tipping

I Toppserien er sluttspillet delt inn i to puljer, der de fire øverste lagene møtes innbyrdes og de seks nederste kjemper for å unngå nedrykk. De seks nederste har også fått selskap av de to lagene som ble nummer én og to i 1. divisjon, Åsane og TIL 2020.

Etter at det ikke ble spilt en full runde sist grunnet Brann og Rosenborgs deltakelse i Europa, er det nå klart for en fullstendig runde.

Runden

Slik spilles kampene i Toppserien topp fire: 

Lørdag: Rosenborg – Vålerenga 15.00

Søndag: Brann – Stabæk 16.00

I Toppserien sluttspill spilles kampene slik:

Lørdag: Lyn – Røa 15.00

Søndag: TIL 2020 – Arna-Bjørnar 14.00

Søndag: Kolbotn – Åsane 15.00

Søndag: Avaldsnes – LSK Kvinner 15.00

Nøkkelkamp i toppen

Rosenborg – Vålerenga, Koteng Arena

Før landslagspausen møttes lagene – og da var det Vålerenga som var sterkest med 2-0 hjemme på Intility. Nå møtes de på ny til det som vise seg å bli helt avgjørende når vi teller opp etter sesongen.

Etter Vålerengas 2-0-seier sist, har lagene nå like mange poeng (8), fem poeng bak Brann. Seier her for et av lagene vil bety enormt mye for den eventuelle vinneren.

Lagene møttes også på denne arenaen i kvartfinalen i cupen tidligere i sesongen. Da var det Rosenborg som til slutt gikk seirende ut.

Nå trenger trønderne å slå tilbake om de skal ha noe som helst håp om å ta igjen Brann. Det samme gjelder også Vålerenga, men slik det ser ut nå ser det ut til å bli en kamp om å kapre andre plassen, som betyr Champions League-kvalifisering.

Det som derimot ikke var så gledelig under landslagspausen var at Rosenborg-spiller Kristine Leine dessverre røk korsbåndet i hjemmekampen mot Brasil. Dermed er sesongen over for midtstopperen, som endelig var tilbake i troppen etter flere år ute.

Mer gledelig var det for Vålerenga-spiller Thea Bjelde som fikk sin A-landslagsdebut i samme kamp.

Et nytt steg nærmere seriegull?

Brann – Stabæk, Stemmemyren kunstgress

Også i Bergen er det duket for det omvendte oppgjøret når Brann tar imot Stabæk hjemme på Stemmemyren. Lagene skal møtes hele tre ganger i løpet av sesongens fem siste kamper, og for Stabæk er det ikke lenger all verden å spille for annet enn å få meget god kamptrening.

I sluttspillet kommer de neppe til å bli blant topp to, det er først og fremst 5. november som vil stå med ring rundt i kalenderen. Da er det duket for cupfinale på Ullevaal mellom disse to lagene, så dette blir en liten generalprøve.

Brann har hatt flere spillere på landslagssamling den siste tiden, så kanskje trenger de noe tid før samspillet sitter hundre prosent. Med seier her kan de ta et langt steg på vei mot seriegullet, og potensielt feire triumfen borte mot Rosenborg.

Stabæk-keeper Sunniva Skoglund fikk sin A-landslagsdebut i 1-4-tapet mot Brasil på Ullevaal.

Cecilie Redisch Kvamme og Ingrid Ryland kunne feire seriegull i fjor som Sandviken-spiller. I år drømmer de om å gjøre det samme i Brann-drakt. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Har imponert stort

Lyn – Røa, Grorud kunstgress

Ti poeng på fire kamper. Plassen i Toppserien er i praksis sikret, og det har egentlig heller aldri vært noe tvil. Lyn har imponert voldsomt denne sesongen med gode resultater i både grunnserien og sluttspillet.

Under ledelse av Tom Stenvoll har laget vært langt nærmere en plass blant topp fire enn å kjempe mot nedrykk, noe som må sies å være svært imponerende etter å ha mistet flere nøkkelspillere nok en gang før sesongen.

I tillegg har laget tatt seg til semifinalen i J19-NM. Der venter Klepp førstkommende torsdag på bortebane, og det spørs om det ikke blir flere kjente fjes i den kampen også.

Men først er det Røa som venter, som fortsatt kjemper for å beholde plassen på øverste nivå.

I sluttspillet har de variert i prestasjonene, men i forrige runde tok laget et langt steg mot fornyet kontrakt med 2-1 hjemme mot Kolbotn. Geir Nordbys lag snudde kampen etter pause på sterkt vis. Én seier til nå vil med all sannsynlighet bety at de spiller i Toppserien også i 2023.

Tøff utfordring

TIL 2020 – Arna-Bjørnar

At lagene fra 1. divisjon, Åsane og TIL 2020, kom til å få det tøft i dette sluttspillet, hadde de fleste sett for seg før det satte i gang. Og det har de, men samtidig har begge lag tidvis imponert og holder fortsatt liv i drømmen om å bli et fullverdig lag i Toppserien.

Etter 1-5-tapet mot Avaldsnes i forrige runde, ser det derimot langt vanskeligere ut nå for TIL 2020. Nordlendingene har allerede møtt førstedivisjonskollega Åsane, og dermed på papiret gjort unna de enkleste kampene.

I de tre neste rundene er det Arna-Bjørnar, Kolbotn og Lyn som venter. Trolig holder det ikke bare med én seier om de skal kunne bli i divisjonen.

Med åtte poeng på de fire første kampene har Arna-Bjørnar fått en god start. Noe skuffet var de nok over bare å ha klart 0-0 og ett poeng mot byrival Åsane i forrige runde, men alt i alt ser bergenserne ut til å ha meget god kontroll.

I poengnød

Kolbotn – Åsane, KFUM-Arena

Den store skuffelsen i dette sluttspillet, sammen med LSK Kvinner, må sies å være Kolbotn. Laget, som til vanlige spiller sine hjemmekamper på Sofiemyr, men grunnet dårlige baneforhold nesten ikke har spilt der, kjemper nå for å overleve i Toppserien.

Kolbotn var bare få minutter unna en plass blant topp fire, men har slitt voldsomt etter at sluttspillet ble satt i gang. Tapene av Ingrid Kvernvolden og Sara Hørte ser virkelig ut til å ha preget laget, som bare står med to poeng på fire kamper.

Hvis det ikke skal bli spill på nest høyeste nivå i 2023, er dette en kamp laget absolutt bør vinne. Hvis ikke kan det bli en ordentlig utrivelig avslutning på denne sesongen for deres del.

Men også for Åsane betyr denne kampen svært mye. Bare ett poeng vil gjøre at de er i en langt bedre posisjon for toppseriespill også neste sesong, og kanskje har de en liten fordel av at kampen spilles på kunstgress og ikke gress, som de er vant med fra Åsane Arena.

Med sju poeng på fire runder ser det svært lovende ut for bergenserne med tanke på å bli i divisjonen.

Kolbotn-keeper Selma Panengstuen har hatt en god sesong, og ble nylig belønnet med en plass i A-landslagstroppen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Hva nå, LSK Kvinner?

Avaldsnes – LSK Kvinner, Avaldsnes 1

Fire fattige poeng etter fire runder. Hvem hadde trodd at LSK Kvinner skulle stå i denne posisjonen og kjempe for å beholde plassen før sesongen? Ingen. I så fall ytterst få.

Men nå står de der, kanarifuglene trenger poeng, og det raskt. Det samme gjør Avaldsnes, som har slitt i hele år og vært i nedrykksstriden. For LSK Kvinner er dette derimot en ny situasjon, og kanskje kan det være en fordel for Avaldsnes at de er mer vant med å stå i dette?

Samtidig er det ikke til å legge skjul på at LSK Kvinner bør vinne denne kampen og at de vil bli regnet som ganske klare favoritter. Tidlig i sesongen vant de 2-0 da lagene møttes her, men mye har skjedd siden den tid.

For Irene Dirdal og Rebecka Holum blir det et lite gjensyn med deres tidligere hjemmebane.

Annonse fra Toppserien: