Fjorårets sølvvinner Rosenborg festet grepet om sølvet og Champions League-plass med seier over Brann. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Intens medaljestrid - bunnlagene seiler akterut

Det kjempes en durabelig fight om medaljene og Champions League-spill. Samtidig ser det mørkere og mørkere ut for de to lagene i bunnen av tabellen.

Rosenborg - Brann 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Selma Sol Magnusdottir (3), 2-0 Ine Berre (75)

Rundens store begivenhet fant sted i Trondheim, der storkanonene Rosenborg og Brann møttes i et viktig oppgjør med tanke på medaljekampen.

Rosenborg hadde ikke råd til å tape om det fortsatt skal være håp om gull, og fikk en drømmestart på toppkampen etter bare tre minutter.

Hjemvendte Selma Sol Magnusdottir vant ballen, tok et touch og banket til fra 25 meter. Ballen suste som et prosjektil via stolpen og i nettet bak en sjanseløse Aurora Mikalsen.

Like etter holdt Brann og Anna Aahjem på å svare, men headingen fra toppscoreren gikk over mål.

Resten av første omgang hadde begge lag sjanser. Ine Berre og Hanna Dahl var nære for vertene, mens Amalie Eikeland avsluttet på feil side av stolpen for gjestene.

Sjansene fortsatte å komme etter hvilen. Etter 56 minutter var Rosenborg og Cesilie Andreassen marginer unna 2-0. Tverrliggeren stod imidlertid i veien for midtbanespilleren.

Minuttet senere fikk Brann en stor sjanse uten at de klarte å skape balanse i regnskapet.

Deretter ble Rosenborg tildelt straffe etter at Marthine Østenstad felte Emilie Nautnes. Straffen ble reddet av Aurora Mikalsen, mens returen også ble klarert av Brann.

Etter straffemissen var det bergenserne som presset på for scoring og fikk blant annet en enorm trippelsjanse. Rugile Rulyte reddet det første forsøket, Mathilde Harviken blokkerte det andre, før Tomine Svendheim blåste forsøk nummer tre utenfor.

Med 20 minutter igjen prøvde Signe Gaupset seg fra distanse, men like til side for mål.

Og mens Brann sløste med sjansene, tok Rosenborg vare på sin da Ine Berre fosset gjennom og satte klinisk inn 2-0.

Tross en siste stor sjanse med ett minutt igjen, klarte Brann aldri å svare på Rosenborgs tomålsledelse. Trønderne vinner dermed toppoppgjøret og seiler litt ifra Brann i sølvkampen.

Best i vest, igjen

Lyn - Røa 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Luisa Galteland (19)

I Oslo var det duket for derby da Lyn og Røa kjempet om å være best i Oslo vest.

Lyn vant det omvendte oppgjøret 2-1 og kom også best i gang her. Sofie Tunes satte ballen i mål etter 12 minutter, men scoringen ble annullert for en offside i forkant.

Men ikke lenge etter skulle vertene få ledermålet sitt på Kringsjå. Et flott angrep endte med at nevnte Tunes vippet gjennom til Luisa Galteland, som sikkert bredsidet inn 1-0.

Utover dette var det jevnspilt og sjansefattig, og 1-0 stod seg til pause.

Andre akt ble ganske lik den første. Lagene nøytraliserte hverandre på en god måte og hindret hverandre i å komme til de helt store sjansene.

Stort sett var det forsøk fra distanse fra begge lag som ble beholdningen etter pause, uten at noen av forsøkene ble direkte farlig.

Like før slutt kunne og burde Røa berget ett poeng ved Kaja Rosenlund. Innbytteren ble spilt gjennom og kunne avslutte alene med Kirvill Odden. Dessverre for Røa skjøt hun hull i lufta og ballen trillet ut til femmeter.

I et sjansefattig derby er det nok en gang Lyn som trekker det lengste strået og får med seg de tre poengene, i tillegg til å kunne kalle seg best i Oslo vest.

Nok en gang viste Lyn at de er best i Oslo vest. Foto: Odd Sindre Tonning.

Fortsetter å slite borte

Kolbotn - LSK Kvinner 0-0 (0-0)
Mål:

LSK Kvinner har hele sesongen slitt på bortebane. Denne runden tok de turen til Grorud for å møte Kolbotn, som allerede har startet høstsesongen med seier over Arna-Bjørnar i en utsatt kamp.

Åpningen på Grorud ble ikke av det mest minneverdige slaget, men etter at kvarteret var passert fikk gjestene en stor mulighet.

Emilie Woldvik ble satt opp av Asdis Halldorsdottir og klemte til. LSK Kvinner-kapteinen fikk godt treff, men ballen smalt i stolpen og ut.

Utover i omgangen var det fortsatt LSK Kvinner som var nærmest, spesielt på dødball, men uten å få uttelling.

Inn mot pause fikk Emma Reshane en stor sjanse, men stortalentet satte ballen til side for mål.

Minutter senere var det Kolbotn og Eline Hegg som var centimetere unna et ledermål, men heller ikke vertenes midtbanegeneral hadde marginene på sin side og skuddet suste like over krysset.

Sjansene fortsatte å komme etter pause for begge lag. Ti minutter etter hvilen var Selma Panengstuen på bærtur i feltet og Kolbotn-målet sto åpent. Tross tre spillere i nærheten var det ingen LSK Kvinner-spillere som fikk avsluttet og vertene slapp med skrekken.

Minuttet senere fyrte Thea Mikkelsen av mot mål med et godt skudd, men Thiril Erichsen reddet.

Midtveis i omgangen var det Oona Siren som prøvde seg fra distanse. Finnen fikk kanontreff og ballen suste mot krysset. Der lå imidlertid Selma Panengstuen i full strekk og fikk tuppet ballen til side for mål.

I sluttminuttene jaktet begge lag et vinnermål og fikk sjansene de trengte for å få det. For LSK Kvinner var det tidligere Kolbotn-spiller Tonje Erikstein som fikk sjansen, men hun satte ballen over mål.

I motsatt ende fikk Celine Larsen en enda større mulighet med to minutter igjen, men alene med Erichsen satte hun ballen både forbi målvakten og målet.

Ingen av lagene finner veien til nettmaskene tross flere enorme sjanser, og det ender dermed målløst mellom Kolbotn og LSK Kvinner på Grorud.

Overtidsdramatikk i Bergen

Åsane - Stabæk 0-0 (0-0)
Mål:

På Åsane Arena jaktet Åsane sesongens første seier mot et Stabæk-lag som stod uten seier på de fem siste seriekampene.

Oppgjøret startet tett og jevnt, men etter at kampen hadde satt seg var det Stabæk som fikk kampens første mulighet.

Med 17 minutter på klokken mottok Melissa Bjånesøy ballen i god posisjon. Stabæk-spissen avsluttet, men måtte se at ballen gikk i stolpen og ut.

Utenom dette skjedde det ikke veldig mye før det gjenstod to minutter av første omgang. Alle trodde at Iris Omarsdottir var i offside, men flagget kom aldri. Spissen fikk avsluttet mot mål, men den ble for svak og Karen Vistnes avverget.

Heller ikke etter pause var det mye action foran mål, men Åsane hadde et par muligheter.

Etter 62 minutter var det Mathilde Sangolt som fikk sjansen, men skuddet fra god posisjon ble blokkert.

Deretter var det Norun Skjeldal som hadde et spennende forsøk, men Sunniva Skoglund var med på notene.

Da kampen så ut til å ebbe ut med 0-0, fikk Stabæk sjansen til å avgjøre på overtid etter rot i Åsane-boksen. Til slutt var det Monica Nedgård Isaksen som avsluttet mot mål, men ble hindret av en enorm redning fra Savanna Duffy.

Så begynte dramatikken. Fem minutter på overtid ble Ida Natvik spilt gjennom. Mange trodde at spissen var i offside, men spillet fortsatte. Natvik fikk skutt mot mål, men traff Savanna Duffy som var langt utenfor feltet. Da det ble klart at ballen traff armen på keeperen, endte det med direkte rødt kort og marsjordre.

På det påfølgende frisparket fikk Emilie Bølviken en eventyrlig mulighet til å sikre alle poengene for Stabæk, men keeperinnbytter Andrea Kvammen reddet ett poeng for Åsane.

Og om ikke det var nok, ble kaptein Milena Kokosz også utvist etter kampslutt etter protester.

Oppgjøret på Åsane Arena ender målløst, men altså med to røde kort.

Arna-Bjørnar ser virkelig fortapte ut i bunnen av tabellen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Serielederen stormer videre

Vålerenga - Arna-Bjørnar 6-0 (3-0)
Mål: 1-0 Sara Hørte (9), 2-0 Olaug Tvedten (10), 3-0 Stine Brekken (42), 4-0 Olaug Tvedten (49), 5-0 Olaug Tvedten (65), 6-0 Tuva Espås (66)

Det var topp mot bunn i rundens siste kamp, der serieleder Vålerenga fikk besøk av tabelljumbo Arna-Bjørnar.

Nivåforskjellen mellom lagene viste seg også fra start, og det tok ikke lang tid før Vålerenga var foran.

Etter ni minutter stanget dødballdronningen Sara Hørte inn 1-0, før Olaug Tvedten økte til 2-0 minuttet senere med en iskald lobb over Hanne Larsen.

Allerede da så en umulig oppgave enda mer umulig for Arna-Bjørnar, men bergenserne var ikke langt unna en redusering etter 18 minutter. Uromomentet Linnea Sælen fikk avsluttet mot nærmeste hjørne, men ble stoppet av en parat Jalen Tompkins.

Deretter fulgte en forholdsvis lang periode der Arna-Bjørnar holdt unna og hang greit med, men da Stine Brekken lekkert bøyde inn 3-0 like før pause, var kampen på mange måter avgjort.

Bedre ble det ikke for gjestene etter hvilen. Bare fire minutter ut i andre omgang la Olaug Tvedten på til 4-0 med en velplassert markkryper.

Derfra og ut fortsatte den suverene serielederen å være nådeløse, og kunne økt til både 5 og 6-0 ganske raskt.

Målene skulle imidlertid komme etterhvert. Olaug Tvedten fullførte hattricket sitt etter 65 minutter og sørget for 5-0, før Tuva Espås stanget inn 6-0.

Selv om Vålerenga også hadde enda flere sjanser, nøyde de seg med seks scoringer mot tabelljumboen.

De kongeblå serielederne fosser videre med en oppskriftsmessig 6-0-seier over Arna-Bjørnar, som virkelig ser fortapte ut i bunnen av tabellen.