Fyllingsdalen må heve seg fra forrige rundes 0-7-tap for Hønefoss om det skal bli poeng mot topplaget Bodø/Glimt på Aspmyra. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Interessante dueller med lag på poengtokt

Som vanlig står det viktige poeng på spill i 1.divisjon som flere lag håper å innkassere, enten for å henge med i toppen eller for å unngå bunnkamp.

Annonse:

Tre kamper spilles lørdag og to kamper spilles søndag.

Slik ser den 12. serierunden i 1. divisjon ut:

Øvrevoll Holse - Viking, lørdag 15:00

TIL 2020 - KIL/Hemne, lørdag 15:00

Hønefoss - Odd, lørdag 15:00

Bodø/Glimt - Fyllingsdalen, søndag 13:00

FKH/Avaldsnes - AaFK Fortuna, søndag 14:00

Ydmyket sist - kan de tukte topplaget?

Det skal spilles mange interessante oppgjør i 1. divisjon denne runden. 

Blant disse er kampen mellom Bodø/Glimt og Fyllingsdalen. 

Den tidligere serielederen fikk forrige rundes bortekamp mot Odd utsatt grunnet kanselleringer i flytrafikken, og ivrer nok etter å spille seriekamp igjen. 

I midtuken ble det et knepent 1-2-tap for Lyn i tredje runde av cupen, mens det ble en overbevisende 3-0-seier borte mot KIL/Hemne i forrige seriekamp. 

Her må Bodø/Glimt finne seg i å være store favoritter når et Fyllingsdalen som er litt nede for telling tar turen nordover. 

Bergenserne slo Odd hjemme for et par uker siden, men kom brutalt ned på jorda igjen forrige runde ved å bli ydmyket med 0-7 hjemme mot Hønefoss. 

Det er ikke bra hverken for målforskjellen eller selvtilliten til Fyllingsdalen, som nå bare er tre poeng over nedrykksplass. 

Så er spørsmålet om de kan slå tilbake etter ydmykelsen og stikke kjepper i hjulene for opprykksjakten til Bodø/Glimt, eller om gultrøyene innfrir favorittstempelet og fortsetter ferden mot et eventuelt opprykk.

Duell mellom tabellnaboene

En annen interessant duell finner sted i Nordens Paris, der TIL 2020 får besøk av KIL/Hemne. 

Før kampen ligger lagene plassert på henholdsvis 6. og 5.-plass, med ett poeng som skiller i favør KIL/Hemne. 

Trønderne er imidlertid inne i en tung periode, med bare ett poeng på sine siste tre kamper. Den trenden håper de skal snu i Tromsø, men det blir ingen enkel oppgave å ta poeng i nord. 

For TIL 2020 trenger også å slå tilbake. I midtuken ble det 1-2-tap for Røa i cupen, mens i forrige serierunde ble de sendt hjem som slakt fra Ålesund med 0-6 i bagasjen. 

Det er et resultat nordlendingene ikke kan være bekjent med, og ønsker nok å fremstå på en helt annen måte denne runden. 

Kanskje kan de gjenskap prestasjonen fra det motsatte oppgjøret, der de vant hele 4-0 på Kyrksæterøra etter at KIL/Hemne ble redusert til 10 spillere tidlig i andre omgang. 

Tre poeng til ett av lagene her vil gjøre at de melder seg på i kampen om 4.-plassen og en plass i opprykkssluttspillet til høsten.

De øvrige kampene i runden er:

Øvrevoll Hosle - Viking

Hønefoss - Odd

FKH/Avaldsnes - AaFK Fortuna

Øvrevoll Hosle innehar fortsatt jumboplassen, men har fått kontakt med lagene på trygg plass etter fire poeng på de to siste kampene. Bærumslaget vil trolig gjøre sitt ytterste for at poengfangsten skal fortsette når Viking kommer på besøk og skal slå tilbake etter skuffelsen i forrige helgs rogalandsderby. 

Et annet lag som håper at formen fortsetter er Hønefoss. Etter 7-0-slakten av Fyllingsdalen forrige runde klatret "Hønsa" opp på 2.-plass forbi Bodø/Glimt som fikk sin kamp utsatt. Nå venter Odd på hjemmebane som står med to strake 0-1-tap, deriblant mot Hønefoss etter et billig straffespark. 

Rundens siste kamp er FKH/Avaldsnes - AaFK Fortuna. Rogalendingene fikk en kjempeopptur da de slo fylkesrival Viking på bortebane, men står overfor en enormt tøff oppgave når den ubeseirede serielederen AaFK Fortuna kommer på besøk. Sunnmøringene flyter på en sky denne sesongen og kommer fra 6-0 over TIL 2020 og cupseier over LSK Kvinner. 

Annonse fra Toppserien: