Der første serierunde bød på storseire til de seirende lagene, ble oppgjørene langt jevnere denne helgen. I Toppseriens andre serierunde var det underdogsene som imponerte, mens favorittene fikk slite.

Stabæk – LSK Kvinner 0-0

Sliteseier

Arna-Bjørnar – Rosenborg 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Emilie Nautnes (88)

I Trondheim håper man at dette er sesongen gullet endelig kommer i boks, og det startet på strålende vis i første serierunde med en imponerende 3-0-seier hjemme mot Stabæk. Den seieren skulle følges opp borte mot Arna-Bjørnar, der Rosenborg måtte sees som store favoritter.

På Arna ble det derimot en ganske sjansefattig første halvdel. Rosenborg styrte som ventet spillet, men Arna-Bjørnar forsvarte seg godt og sjansene uteble. Nærmest før pause for gjestene var Anna Jøsendal, men headingen hennes manglet litt kraft og ble reddet greit. For bergenserne var det Linnea Sælen som kom nærmest nettkjenning, men hun klarte ikke å få kontroll på ballen i den avgjørende situasjonen. Dermed sto det målløst til pause.

Underholdningsverdien tok seg opp etter hvilen, men kampbildet forble det samme. Jøsendal var centimetere unna da skuddet/innlegget hennes traff stolpen. Tomine Svendheim fikk en stor sjanse for hjemmelaget, men også det endte uten tellende resultat.

Litt senere var metallet nok en gang i veien for Anna Jøsendal, før Hanne Larsen i Arna-Bjørnar-målet vartet opp med gode redninger drøye ti minutter før slutt. Det så ut til å ende målløst på Arna, men to minutter før slutt fikk Rosenborg omsider uttelling. Emilie Nautnes fikk tid til å sikte fra 16 meter, og spissen sendte ballen ned i hjørnet bak Larsen. Dermed tar Rosenborg med seg tre poeng hjem til Trondheim etter en sliteseier mot et hardtkjempende Arna-Bjørnar.

Dansk dynamitt

Avaldsnes – Lyn 2-1 (1-1)
Mål: 1-0 Maria Hovmark (16), 1-1 Anna Aahjem (40), 2-1 Maria Hovmark (62)

I flott vær på Karmøy møttes to lag som sto uten poeng etter første serierunde. Avaldsnes fikk en tøff opplevelse i LSK-hallen, mens Lyn tapte knepent for regjerende seriemester Brann. Begge lagene jaktet dermed sine første poeng for sesongen i dette oppgjøret.

Det startet relativt rolig på Vestlandet, der ingen av lagene klarte å feste et ordentlig grep på kampen. Avaldsnes fikk kampens første sjanse, men Kristina Svandal traff nettveggen. Men få minutter senere tok hjemmelaget ledelsen. Maria Hovmark ble spilt gjennom, fikk kranglet seg forbi et par forsvarere, før hun til slutt fikk pirket inn ledermålet for Avaldsnes.

Etter scoringen tok Lyn mer tak i ballen og så ut til å utligne da Anna Aahjem headet ballen i mål. Dommeren mente derimot at spissen var litt for røff i duellen, og blåste frispark i favør Avaldsnes. Aahjem skulle likevel få scoringen sin like etter. Et innlegg fra høyre ble styrt kontrollert i nettet av Lyn-spissen, og det sto 1-1 til pause.

Avaldsnes kunne juble for sesongens første trepoenger. Foto: Alexander Larsen

De helt store sjansene uteble i starten av andre omgang, men knappe halvtimen før slutt kom det kampavgjørende øyeblikket. Maria Hovmark presset Lyn-keeper Sandra Rød Ask etter et tilbakespill, såpass mye at sisteskansen spilte ballen rett i spissen og ballen trillet i mål.

Lyn presse på for utligning, og kom fryktelig nære like før slutt, men Siri Ervik vartet opp med en matchvinnerredning og fikk slått skuddet i stolpen og ut. Til slutt var det Avaldsnes som kunne juble for sesongens første poeng, mens Lyn er poengløse etter to spilte runder.

Underholdende byderby

Brann – Åsane 3-2 (2-2)
Mål: 0-1 Andrine Mo (4), 1-1 Marit Bratberg Lund straffe (23), 1-2 Mathilde Sangolt (27), 2-2 Marit Bratberg Lund (31), 3-2 Marthine Østenstad (76)

I Bergen var det duket for historie, da Brann tok imot Åsane for første gang på øverste nivå i et ordentlig byderby. Gjestene fikk en grusom start på sesongen med 0-4-tap for Røa og ønsket nok å vise seg fra en bedre side. Mens Brann klarte å snu kampen og krige til seg tre poeng borte mot Lyn.

Bare minuttet ut i oppgjøret kunne Marit Bratberg Lund sørget for en drømmestart for den regjerende seriemesteren, men Savanna Duffy slo det gode frisparket unna. Isteden var det Åsane som tok ledelsen. Mathilde Sangolt ble spilt gjennom, men avslutningen gikk i stolpen. Returen havnet derimot tilbake i beina til Åsane-spilleren, som denne gangen valgte å spille tilbake til Andrine Mo. Hun gjorde ingen feil og sendte de oransjekledde i ledelsen med et flott skudd i lengste kryss.

Åsane lå kompakt etter scoringen og forsvarte seg strukturert. Brann var mer offensive og skapte et par store sjanser uten uttelling. Etter halvspilt første omgang ble Alyssa Walker spilt gjennom, men ble felt i feltet og dommeren dømte straffe. Marit Bratberg Lund var sikker og sørget for balanse i regnskapet.

Det skulle derimot ikke vare lenge, for bare minutter senere var Åsane tilbake i føringen. Andrine Mo satte på turboen og løpte fra Brann-forsvaret. Skuddet ble reddet, men returen havnet hos Mathilde Sangolt som sørget for 2-1-ledelse.

Men nok en gang skulle Brann svare, og nok en gang ved Marit Bratberg Lund. Branns venstre vingback dro seg innover i banen, og banket ballen lavt i nærmeste hjørne med høyrefoten, og det sto 2-2 halvveis på Stemmemyren.

Andre omgang var også jevnspilt, og Brann slet med å bryte ned et godt strukturert bortelag. Likevel skulle den regjerende seriemesteren få hull på byllen. Kvarteret før slutt steg Marthine Østenstad til værs på en corner og stanget Brann i ledelsen. Hjemmelaget hadde også et par muligheter til å avgjøre, men Åsane holdt unna. Gjestene prøvde seg også fremover mot slutten for å få med seg poeng, men det ble med forsøkene. Brann vinner det historiske byderbyet mot Åsane 3-2 i det som var en svært underholdende affære.

Åsane kjempet hardt, men til slutt var det Brann som stakk av med seieren i det historiske lokaloppgjøret. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Slo tilbake gang på gang

Røa – Vålerenga 3-3 (2-2)
Mål: 0-1 Thea Bjelde (20), 1-1 Martine Midtbø (23), 1-2 Linn Vickius (34), 2-2 Julie Hoff Klæboe (37), 2-3 Karina Sævik (53), 3-3 Tuva Espås (58)

Etter en svært imponerende seier i første serierunde borte mot Åsane, var det knyttet spenning til om Røa kunne skape trøbbel for tittelkandidat Vålerenga, som også bød på målfest i sin første kamp for sesongen.

Og det var faktisk vertene som startet best på Røabanen, selv om sjansene uteble. Det var Vålerenga som stod for avslutningen, men ingen av dem skapte trøbbel for hjemmelaget innledningsvis. Det ble derimot trøbbel etter 20 minutter. Olaug Tvedten spilte gjennom Thea Bjelde, som trillet inn 1-0 til Vålerenga.

Men hjemmelaget Røa slo umiddelbart tilbake, og ikke overraskende på en dødball. En corner fra Synne Masdal gikk mye frem og tilbake i Vålerenga-feltet, før Tuva Espås fikk skorpionsparket ballen til Martine Midtbø foran mål, som fra kloss hold headet inn utligningsmålet.

Vålerenga ville ikke være noe dårligere, og viste at også de kan score på corner. Et lavt slått hjørnespark fra Janni Thomsen, ble kranglet i mål av Linn Vickius etter 34 minutter og Vålerenga var tilbake i ledelsen. Heller ikke denne gangen skulle det vare lenge, for Røa viste dødballstyrke nok en gang noen minutter etterpå. Gjestene klarte ikke å klarere et frispark godt nok, og ballen havnet i beina til Julie Hoff Klæboe. Med Guro Pettersen på halvdistanse plasserte spissen inn 2-2, som også sto seg til pause.

Det tok heller ikke mange minuttene etter pause før ballen lå i nettmaskene for femte gang. Karina Sævik fikk ballen utenfor 16-meteren, vendte opp og sendte ballen i en lekker bue over Marie Aspenes i Røa-målet, og helt bort i motsatt kryss. En drømmescoring og Vålerenga var tilbake i ledelsen for tredje gang i kampen.

For tredje gang skulle Røa slå tilbake, og også denne gangen bare noen få minutter etter å ha havnet bakpå. Tuva Espås mottok ballen fra Oline Fuglem litt ute til høyre i 16-meteren. Førstnevnte dro deretter til med et hardt skudd i motsatt hjørne utagbart for Pettersen. Dermed 3-3 på Røabanen.

Tross press fra Vålerenga for seiersmålet, maktet ikke hovedstadslaget å overliste Aspenes for fjerde gang, og kampen mellom Røa og Vålerenga ender 3-3.

Målløst og sjansefattig

Stabæk – LSK Kvinner 0-0 (0-0)
Mål:

Den andre serierunden ble avsluttet av oppgjøret mellom Stabæk og LSK Kvinner. André Bergdølmo fikk en flott start på karrieren som LSK Kvinner-trener med 4-0-seier hjemme mot Avaldsnes, mens Petter Belsvik fikk det ganske tøft i Trondheim med 0-3-tap for Rosenborg.

På AJ Arena ble det en jevn og rolig åpning mellom to lag som ønsket å holde på ballen. Det resulterte i en del lange baller og svært få målsjanser. Før pause var det Stabæk som var klart nærmeste da Selma Pettersen headet i stolpen etter en corner, men utenom det var det lite å skrive hjem om i form av målsjanser.

Antall avslutninger tok seg litt opp etter pause, men de helt store sjansene var ganske fraværende. Begge lag hadde noen småfarlige halvsjanser som kunne resultert i noe mer, men lite av det som ble skapt skapte voldsomt med trøbbel for noen av keeperne.

Knappe ti minutter før slutt ble det litt drama i oppgjøret, som en følge av en lang ball i bakrom fra Justine Kielland. Pasningen fant Meryll Abrahamsen som prøvde å lobbe ballen over keeper Cecilie Fiskerstrand som var langt unna. Hjemmelaget mente at keeperen plukket ballen med hendene og ropte på hands, men fikk ikke medhør hos dommerteamet.

Kampen endte dermed målløst mellom Stabæk og LSK Kvinner i en sjansefattig affære.