JUBEL I TROMSØ OG BERGEN – BARE NESTEN IGJEN FOR ØVREVOLL HOSLE

Etter en historisk jevn batalje i toppen om de to topplasseringene gjennom hele sesongen, der bare målforskjell skilte tre lag, ble det endelig klart at det er TIL 2020 og Åsane som kan juble for plass i opprykkssluttspillet. For Øvrevoll Hosle ble det bare nesten nok en gang.

Åsane – AaFK Fortuna 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 Andrine Mo (12), 2-0 Andrine Mo (21), 3-0 Alise Evensen (47), 4-0 Mathilde Sangholt (50)

For å sikre plassen i opprykksluttspillet måtte Åsane vinne mot et godt AaFK Fortuna-lag som har imponert denne sesongen. Oppgaven var dermed ikke lett selv om sunnmøringene bare hadde tatt ett poeng på de siste to kampene.

Men bergenserne fikk en glimrende start på kampen. Andrine Mo mottok ballen utenfor sekstenmeteren, dro av en forsvarer og dunket inn 1-0. Ikke lenge etter var Mo på pletten igjen. Et godt opprullet Åsane-angrep endte med et lavt innlegg til Mo, som avsluttet mot mål. En uheldig Benedicte Lund Berge glapp avslutningen mellom beina og dermed sto det 2-0 til vertene.

Åsane trykket på og like etter pause raget kaptein Alise Evensen høyest på en corner og headet inn 3-0. Og få minutter senere var kampen punktert for godt da Mathilde Sangholt bredsidet et innlegg fra venstre opp i nettaket.

AaFK Fortuna virket slitne etter tre kamper på en uke og maktet aldri å komme tilbake i kampen. Dermed vinner Åsane 4-0 og sikrer plassen i høstens opprykksluttspill.

Vant grunnspillet

Medkila – TIL 2020 0-6 (0-3)
Mål: 0-1 Sandra Simonsen (13), 0-2 Ina Birkelund (34), 0-3 Emma Granlind (40), 0-4 Ina Birkelund (58), 0-5 Mali Trøan (67), 0-6 Mali Trøan (72)

I nord hadde TIL 2020 sluttspillskjebnen i egne hender og var store favoritter til å sikre plassen i opprykksluttspillet mot bunnlaget Medkila.

Og det skulle heller ikke bli noen tvil i Harstad. Sandra Simonsen sendte TIL 2020 i ledelsen før kvarteret var spilt med en kontant avslutning etter et lavt innlegg. 20 minutter senere doblet Ina Birkelund ledelsen med et vakkert skudd i krysset. Og like før pause sikret Emma Granlind så og si plassen til TIL 2020 ved å bredside inn 3-0.

Like før timen var spilt rullet Ina Birkelund inn 4-0 med sin andre scoring, før to headinger fra Mali Trøan satte kronen på verket for TIL 2020, som dermed vinner grunnspillet etter en overbevisende seier over Medkila, som kommer til å få en tøff kamp om å overleve senere i høst.

Sen snuoperasjon

Hønefoss – Klepp 3-2 (1-1)
Mål: 0-1 Susanne Vistnes (5), 1-1 Oda Lillegård (12), 1-2 Sofie Bjørnsen (54), 2-2 Stina Næss Berge (80), 3-2 Silje Nyhagen (85)

På Østlandet var det duket for et oppgjør mellom to lag midt på tabellen som ikke ser ut til å blande seg inn i nedrykksstriden til høsten. Sist lagene møttes var i første serierunde og da endte det 2-2.

Før kampen var Hønefoss fire poeng foran Klepp, men det var traktortrøyene som startet best og fikk en drømmestart på kampen. Fem minutter var spilt da en klarering fra en corner endte hos midtstopper Susanne Vistnes, som kontrollert plasserte inn 1-0 til Klepp.

Gleden ble derimot kortvarig for Klepp, for bare sju minutter etterpå utlignet Oda Lillegård for Hønefoss. Flere mål ble det ikke før pause, men etter hvilen kontret Sofie Bjørnsen inn 2-1 og ga Klepp tilbake ledelsen.

Det så lenge ut til at laget fra Jæren skulle ta med seg tre poeng, men ti minutter før full tid stanget Stina Næss Berge inn utligningen.

Ett poeng for hvert av lagene og en gjentakelse av resultatet fra første serierunde, hadde ikke vært dårlig for noen av lagene, men divisjonens formspiller Silje Nyhagen ville det annerledes. Fem minutter før sluttsignalet lurte hun seg inn bak Klepp-forsvaret, mottok ballen og plasserte inn 3-2 forbi Ida Mellem. Hønefoss snur kampen i løpet av de siste ti minuttene og vinner 3-2 over Klepp.

Sluttspilldrømmen knust

KIL/Hemne – Øvrevoll Hosle 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Sara Hoftun Bjerksæter (5)

Øvrevoll Hosle hadde kniven på strupen med tanke på en plass blant de to beste. Utgangspunktet før kampen mot KIL/Hemne var at de måtte vinne, samtidig som at enten Medkila eller AaFK Fortuna skulle ta poeng mot TIL 2020 og Åsane. Men jobben måtte først og fremst gjøres selv.

Øvrevoll Hosle måtte se plassen i opprykkssluttspillet ryke etter 0-1-tap for KIL/Hemne. Foto: Alexander Larsen

Men opprykkskandidaten fikk en marerittstart på oppgjøret i Trøndelag. Allerede etter fem minutter dunket Sara Hoftun Bjerksæter til fra langt hold. Fra nærmere 40 meter prøvde hun seg og ballen dalte i nettet bak Una Langkås.

Øvrevoll Hosle måtte dermed frem for å score og snu kampen. Og gjestene trykket på og skapte sjanse etter sjanse. Østlendingene hadde blant annet to tverrligertreff og et stolpetreff, men ballen ville ikke i mål.

Like før slutt fikk de alle tiders mulighet til å utligne og skape nytt liv i sluttspilldrømmen da de fikk tildelt straffe. Men straffen fra Hanna Ellingsen traff stolpen før Ine Berre satte returen utenfor. ØHIL maktet ikke å snu kampen i sluttminuttene og måtte se drømmen om topp to bli knust av KIL/Hemne tross flust av store sjanser.

Målløst bunnoppgjør

Grand Bodø – Amazon Grimstad 0-0 (0-0)

Grunnspillets siste kamp var et bunnoppgjør mellom Grand Bodø og Amazon Grimstad – et oppgjør ingen av lagene hadde råd til å tape. Med tap ville Grand Bodø bare være et knepent poeng foran Amazon Grimstad, mens grimstadværingene ikke kunne risikere å havne sju poeng bak laget fra Bodø. Da ville oppgaven med å holde plassen se fryktelig vanskelig ut.

Og gjestene fra Sørlandet var preget av at dette var en kamp de ikke kunne tape. Vertene styrte det som var av både sjanser og spill, og burde tatt ledelsen. Blant annet kom de alene med keeper to ganger, men begge gangene ble avslutningen satt til side for mål.

De fikk også testet Marie Aspenes i Amazon Grimstad-buret ved flere anledninger, men uten tellende resultat i form av scoringer. Bortelaget var på sin side ganske tafatte og skapte ikke veldig mange sjanser.

Med hjemmelagets ineffektivitet og gjestenes tamme offensive spill, ble det ikke scoringer i Nordlandshallen og det endte dermed 0-0 i bunnbataljen mellom Grand Bodø og Amazon Grimstad.