Brann fortsatte kanonformen og vant storkampen mot LSK Kvinner. Bergenserne står nå med seks strake seiere og fosser mot seriesølv og Europa-spill. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Kampen for overlevelse tiltar - avgjørelsene nærmer seg i toppen

Nedrykksdramaet fortsetter med uforminsket styrke, mens i toppen begynner ting å bli avgjort.

Åsane - Vålerenga 1-3 (0-1)
Mål: 0-1 Thea Bjelde (28), 0-2 Emma Stølen Godø (69), 0-3 Sædis Heidarsdottir (72), 1-3 Marina Jensen (87)

Vålerenga kunne ta sin 11. strake seier i Toppserien i bortemøtet med nedrykkstruede Åsane.

Litt som ventet var det Vålerenga som tok tak i kampen og dominerte banespillet. Det ble imidlertid mye balltrilling og lite målsjanser fra bortelaget innledningsvis.

Man måtte faktisk vente til det var nesten spilt en halvtime før det skjedde noe å skrive hjem om. Til gjengjeld endte det opp med scoring. Vålerenga angrep langs høyre der Thea Bjelde mottok ballen og skar innover. Midtbanespilleren la til rette for skudd og sendte i vei en lur markkryper som snek seg ned i hjørnet bak Savanna Duffy.

Underholdningen på Åsane Arena tok seg litt opp etter gjestenes ledermål. Noen minutter senere var vertene nære å utligne. Marina Jensen fikk avsluttet fra interessant hold, men ballen steg og steg og gikk over mål.

Like etter kunne Vålerenga doblet ledelsen sin inn til pause, men Sædis Heidarsdottir ble hindret av en god redning fra Duffy.

Andre omgang startet også ganske pyntelig, men etter 55 minutter smalt det fra Olaug Tvedten. Skuddet var hardt og godt, men Duffy var parat og reddet. Nære 2-0.

Etter dette gjenopptok Vålerenga balltrillingen fra første omgang, uten at det ble nevneverdig farlig for Åsane.

Men da 69 minutter var spilt doblet gjestene ledelsen. Hjemmelaget mislyktes med småspill på egen halvdel. Emma Stølen Godø utnyttet en svak pasning, snappet ballen og satte inn 2-0 bak en utspilt Savanna Duffy.

Og bare tre minutter senere avgjorde Sædis Heidarsdottir kampen med lekker avslutning fra kort hold, og sørget for en komfortabel 3-0-ledelse til Vålerenga med drøye 20 minutter igjen.

Like før slutt stod stolpen i veien for Ronja Arnesen og hindret 4-0, før Åsane fikk seg et trøstemål ved Marina Jensen som vartet opp med et vakkert skudd over Tove Enblom fra 16 meter.

Seieren til Vålerenga var imidlertid aldri truet. Serielederen vinner 3-1 i Bergen og nærmer seg seriegullet med stormskritt, mens Åsane fortsatt må bite negler i motsatt ende av tabellen.

Ingen klarer å stoppe Vålerenga, som stormer videre mot nok et seriegull. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

På vei mot Europa

LSK Kvinner - Brann 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Anna Aahjem (42), 0-2 Anna Aahjem (49)
Rødt kort: Camilla Huseby, LSK Kvinner (84)

Det var duket for storkamp på Romerike der to av ligaens store formlag, LSK Kvinner og Brann, møttes til en meget spennende duell.

I kampen mellom de to medaljejagende lagene var det gjestene fra Bergen som åpnet best og fikk oppgjørets første store sjanse etter fire minutter. Signe Gaupset snappet ballen fra vertene og avanserte alene mot mål. Landslagsspilleren klarte imidlertid ikke å overliste Klara Sporsem i LSK Kvinner-buret.

Omtrent midtveis i omgangen måtte hjemmelagets keeperdebutant i aksjon igjen da Karoline Haugland ladet skuddfoten. Sisteskansen hadde tilsynelatende god kontroll, men slapp ballen under seg. Heldigvis for vertene rullet ballen like utenfor stolpen.

Bare fire minutter senere kom Brann seg til nok en sjanse. Denne gangen ved Anna Aahjem, men igjen ble bortelaget stoppet av en mesterredning fra Sporsem.

Trykket vedvarte og sjansene fortsatte å komme for Brann. Ti minutter før pause vendte Aahjem opp og avsluttet mot krysset, men ballen suste utenfor.

Like før pause skulle imidlertid scoringen komme. Nevnte Aahjem snappet opp en løs ball, vendte opp og satte kontrollert inn 1-0 til Brann.

Også i andre omgang handlet det meste om Brann. Det tok heller ikke lang tid før bergenserne kom på sin første farlige visitt. Etter 49 minutter ble det kaos i hjemmelagets sekstenmeter etter en corner. Karoline Haugland kriget ballen mot mål, og fra tre meter pirket Anna Aahjem inn sin og Branns andre scoring for dagen.

Et par minutter senere var bergenserne nære 3-0, men igjen vartet Sporsem opp med en strålende redning.

Med en 2-0-ledelse kunne Brann kontrollere kampen. Karoline Haugland kunne økt til 3-0 med 20 minutter igjen, men skjøt på feil side av stolpen og i nettveggen.

LSK Kvinner på sin side skapte svært lite fremover i banen og var aldri i nærheten av å skape spenning i kampen. Seks minutter før slutt ble vondt til verre for vertene da Camilla Huseby felte Mathilde Kruse på vei gjennom og ble utvist.

Det hadde derimot ingen påvirkning på sluttresultatet. Brann vinner storkampen 2-0 og tar sin sjette strake seier uten baklengs, og er dermed på god vei mot seriesølv og Europa-spill neste sesong.

Tok sterkt bortepoeng - holder liv i kvalikdrømmen

Stabæk - Arna-Bjørnar 0-0 (0-0)
Mål:

Arna-Bjørnar innehar fortsatt jumboplassen, men øyner håp om en kvalikplass. Denne runden jaktet de sesongens andre trepoenger mot Stabæk på Nadderud.

Men det var vertene som skjøt ut av startblokkene og kom klart best i gang. Allerede etter to minutter fikk hjemmelaget nettsus ved Meryll Abrahamsen. Dessverre for Stabæk sang det i nettet på feil side av stolpen.

Få minutter senere var bærumslaget nære igjen. Et innlegg fant Silje Bjørneboe som hadde sneket seg på bakerste stolpe. Avslutningen fra spiss vinkel var god, men Hanne Larsen stod i veien.

Sjansene fortsatte å komme for Stabæk. Etter 21 minutter var det Emilie Bølviken som fikk muligheten, men Larsen reddet.

Like etter vartet Larsen opp med nok en kjemperedning og hindret Andrea Anderdal i å sette inn ledermålet.

Like før pause kom Arna-Bjørnar på en visitt foran Stabæk-målet. Sanne Lekven fyrte fra 17-18 meter, et skudd Sunniva Skoglund ikke hadde kontroll på. Ballen suste over hodet på Stabæk-keeperen, men også like over tverrliggeren.

På overtid av første omgang kom kampens aller største sjanse. Ida Natvik lurte seg forbi Hanne Larsen og avsluttet på åpent mål. Alle trodde nok at den skulle gå i mål, men på streken kom Maren Mjelde som en reddende engel og forhindret baklengs i siste liten!

I andre omgang var det lenger mellom sjansene. Arna-Bjørnar spilte seg opp og skapte mer offensivt. Like etter timen var passert fikk bortelaget en stor sjanse ved Vilde Veglo. Angrepsspilleren fikk avsluttet mens Sunniva Skoglund lå nede, men Tiril Flokketveit stod i veien for skuddet.

Etter dette hadde begge lag sine forsøk, men uten at det endte med noen store målsjanser. Dermed ender det 0-0 og med ett poeng til hvert av lagene på Nadderud.

Verken Arna-Bjørnar eller Stabæk fant veien til nettmaskene på Nadderud. Det ene poenget kan likevel vise seg å bli verdifullt for bergenserne i nedrykkskampen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Forverret marerittrekke

Røa - Kolbotn 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Thea Mikkelsen (43), 0-2 Johanne Fridlund (90+5)

Med fire tap på rad trengte Røa en seier i hjemmemøtet med Kolbotn.

Innledningen på Røa kunstgress bar preg av mye dueller og lite målsjanser.

Utover i omgangen vekslet lagene på å styre banespillet, men det gjennomgående temaet var at begge lag slet foran målene.

Det lille som ble skapt før pause kom fra Kolbotn, men uten å skape trøbbel for vertenes forsvar.

Men et par minutter før pause ble det problemer for hjemmelaget. Thea Mikkelsen vant ballen på Røas banehalvdel og så at keeper Louise Högrell stod langt ute. Hun bestemte seg for å prøve seg og sendte ballen i en pen bue over Røa-keeperen og i mål. En drømmescoring som ga Kolbotn ledelsen inn til pause.

Etter hvilen tok Røa mer tak i kampen, og skapte tidlig en stor sjanse. Julie Hoff Klæboe fintet seg fri i feltet, men avslutningen ble for svak og Selma Panengstuen reddet.

Like etter prøvde Mari Nyhagen å kopiere målet til Thea Mikkelsen, men i dette tilfellet gikk ballen på feil side av stolpen.

Etter hvert fikk Kolbotn mer kontroll på tingenes tilstand, før Røa tilrev seg initiativet og jaget en utligning de siste 15 minuttene.

Vertene klarte derimot ikke å skape de store målsjansene mot et Kolbotn-lag som holdt godt unna.

Istedenfor utligning punkterte Kolbotn kampen langt inne i overtiden. Johanne Fridlund ble spilt gjennom på høyre og sikret tre poeng for Kolbotn med en elegant avslutning forbi Louise Högrell.

Tapte mer terreng i sølvkampen

Rosenborg - Lyn 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Joshualyn Reeves (44), 0-2 Joshualyn Reeves (60)

Rosenborg har en jobb å gjøre om de skal få Champions League-spill neste sesong. Den jobben måtte begynne med tre poeng hjemme mot Lyn.

Oppgjøret startet også positivt for Rosenborg. Trønderne tok tak i banespillet, men skapte ikke noe foran Lyn-målet.

Kampens første sjanse falt til gjestene etter 15 minutter spilt. Solveig Slemmen stod alene i feltet og fikk avsluttet, men skuddet gikk utenfor mål.

Midtveis i omgangen var Lyn farlig frempå igjen. Josefine Birkelund kom seg fri og fikk skutt fra spiss vinkel. Dessverre for gjestene smalt ballen i stolpen og ut.

Etter halvtimen var det endelig Rosenborgs tur til å registrere en stor målsjanse. Mathilde Harviken stormet inn i feltet og fikk avsluttet fra 7-8 meter, men skuddet gikk rett på Kirvill Odden.

Første omgang så ut til å ende målløs, men minuttet før pausesignalet gikk tok Lyn ledelsen. Rosenborg fikk ikke klarert skikkelig og ballen havnet hos Joshualyn Reeves. Lyn-spissen rappet til med høyre og sendte gjestene i føringen via hanskene til Rugile Rulyte.

Fire minutter etter hvilen var Reeves nære ved å bli tomålsscorer, men denne gangen gikk ballen utenfor.

Da timen var spilt skulle Reeves imidlertid få uttelling for andre gang. Luisa Galteland snappet ballen og trillet videre til Reeves, som enkelt satte inn 2-0.

Etter dette tok naturlig nok Rosenborg over banespillet, men slet med å bryte ned et godt etablert bortelag.

Drøye 12 minutter før slutt var trønderne nære en redusering. Elin Sørum stormet inn i feltet med flere alternativer å spille til. Midtbanespilleren gikk imidlertid for skuddet selv, som gikk rett på keeper.

Tross sluttspurten klarte ikke Rosenborg å finne veien til nettmaskene. Trønderne taper nok en gang hjemme for Lyn, og taper samtidig enda mer terreng til Brann i kampen om 2.-plassen.