To uavgjorte på rad har gjort at AaFK Fortuna har havnet fire poeng bak Bodø/Glimt. Kommer de tilbake på vinnersporet mot tabelljumbo Øvrevoll Hosle. Foto: Kristian Moe

Kampen om opprykk fortsetter

Lagene i 1. divisjon er tilbake etter et lite avbrekk, og kampen om opprykk intensiveres.

Annonse:

En kamp spilles lørdag, mens de fire andre spilles søndag.

Slik ser runden i 1. divisjon ut:

TIL 2020 - Odd, lørdag 12:00

Hønefoss - FKH/Avaldsnes, søndag 13:00

Bodø/Glimt - Viking, søndag 13:00

Fyllingsdalen - KIL/Hemne, søndag 14:00

Øvrevoll Hosle - AaFK Fortuna, søndag 15:00

Tabelljumboen møter opprykksfavoritten

Vi begynner med det siste. Søndag klokken 15:00 er det avspark på Hoslebanen i rundens siste kamp, der tabelljumbo Øvrevoll Hosle får besøk av et opprykksjagende AaFK Fortuna. 

Sunnmøringene åpnet sesong fenomenalt bra og satt sammen en seiersrekke på fem kamper og holdt dermed godt følge med Bodø/Glimt på toppen av tabellen. 

Men i de to siste kampene har det skortet litt for sesongens store opprykksfavoritt. To uavgjorte i hjemmekampene mot Hønefoss og FKH/Avaldsnes, etter å ha tatt ledelsen i begge, har gjort at AaFK Fortuna har latt serielederen fra Bodø stikke litt i fra. 

Tangotrøyene vil høyst trolig sikte mot å komme tilbake på vinnersporet denne runden i bortemøtet med Øvrevoll Hosle. 

Bærumslaget jakter fortsatt sesongens første seier, og trenger sårt en trepoenger. Fire poeng på de første sju kampene gjør at fjorårets fjerde beste lag ligger sist i 1. divisjon. 

Kan de sjokkere opprykksfavoritten her? Hjemme på Hoslebanen har de hvert fall vært ubeseiret så langt, med tre uavgjorte av tre mulige, men har en dårlig statistikk mot AaFK Fortuna, som blant annet vant 4-2 og 3-1 forrige sesong. 

Snur trenden i nord?

Apropos opprykksfavoritter, har Bodø/Glimt for alvor meldt sin ankomst og har kanskje overtatt favorittstempelet fra AaFK Fortuna. 

Storsatsingen har vunnet alt så langt og topper tabellen med 21 poeng på sju kamper - fire poeng foran sunnmøringene på 2.-plass. 

Klarer noen å stoppe gultrøyene? Kanskje må AaFK Fortuna gjøre jobben selv når lagene møtes i Ålesund 8. juni.

Men før det skal det spilles en serierunde denne helgen. AaFK Fortuna møter som nevnt Øvrevoll Hosle på bortebane, mens Bodø/Glimt tar imot Viking på Aspmyra. 

Bodø/Glimt - Viking er et oppgjør med en fin klang, men hittil har de to lagene hatt litt forskjellige skjebner. 

Der Bodø/Glimt har herjet med all motstand, har Viking møtt litt motgang i klubbens første sesong på toppfotballnivå. 

De mørkeblå startet med seier, men har slitt en del siden serieåpningen. Én seier på de påfølgende seks kampene er ikke resultatene de hadde håpet på. 

Sist ble nykommeren ydmyket av KIL/Hemne på eget kunstgress med hele 1-6. 

Kan de slå tilbake mot den suverene serielederen og påføre Bodø/Glimt sesongens første poengtap?

De tre andre kampene i runden er:

TIL 2020 - Odd

Hønefoss - FKH/Avaldsnes

Fyllingsdalen - KIL/Hemne

Etter en horribel sesongstart har TIL 2020 tatt seg litt sammen. To seiere på de siste tre kampene er absolutt godkjent, selv om de gjerne skulle ønsket at derbyet mot Bodø/Glimt endte annerledes. Denne runden venter Odd på hjemmebane, som har to tap på rad. 

Hønefoss er det tredje laget som har hengt seg på i toppen denne sesongen. "Hønsa" har mesterlig snudd en dårlig fjorårssesong og imponert i 2024. Sist de var i aksjon tok de et sterkt bortepoeng mot AaFK Fortuna, og satser på å fortsette den gode sesongen mot FKH/Avaldsnes, som også fikk med seg ett poeng mot tangotrøyene i den utsatte seriekampen som ble spilt 2. pinsedag. 

Rundens siste kamp er Fyllingsdalen - KIL/Hemne. Fyllingsdalen hadde lenge en svak periode med fire strake tap, men brøt tapsrekken ved å snu 0-1 til 2-1 mot Odd sist. Nå venter KIL/Hemne hjemme på Varden Amfi, som kommer fra kalasseier i Stavanger. Blir det en ny storseier på Vestlandet for trønderne?

Annonse fra Toppserien: