KAMPEN OM OSLO KAN BLI SESONGAVGJØRENDE

Bare to runder gjenstår i Toppserien før sluttspillet settes i gang. For flere av lagene kan denne runden bli helt avgjørende.

Annonse:

 

norsk tipping

 

Slik ser runden ut:

RUNDE 17 | TOPPSERIEN
LSK Kvinner2 - 0Vålerenga
Lyn6 - 0Avaldsnes Toppfotball
Røa Fotball Elite0 - 3Rosenborg BK Kvinner
Åsane1 - 3Stabæk
Arna-Bjørnar2 - 3SK Brann




To av kampene denne runden er allerede spilt siden Rosenborg og Brann er i aksjon i Champions League-kvalifiseringen med en drøm om å nå gruppespillet i turneringen. Rosenborg slo Stabæk 1-0 i sin kamp, mens Brann smadret byrival Arna-Bjørnar 6-0 i første kamp etter sommerpausen.

Rosenborg sprudlet tidvis hjemme mot Breidablik torsdag kveld og vant 4-2. Trønderne møter nå FC Minsk søndag, mens Brann møter Spartak Subotica etter å ha slått tyrkiske ALG Spor 1-0.

Osloderby med stor betydning

Vålerenga – Lyn, Intility Arena

I Oslo spilles det et svært viktig oppgjør for begge lag når Vålerenga tar imot Lyn på Intility.

Vålerenga må vinne denne kampen for fortsatt å ha muligheten til å bli nummer to i grunnserien, mens Lyns drøm om å havne topp fire trolig vil være over med poengtap her.

Vålerenga har to kamper igjen (én kamp mindre spilt) og er fem poeng bak RBK. Lyn er ett poeng bak Stabæk, og har også én kamp mindre spilt. Samtidig er LSK Kvinner bare poenget bak.

Da lagene møttes tidligere i sesongen, var det klasseforskjell. Vålerenga vant 3-1 til tross for at Lyn tok ledelsen tidlig, og gjestene denne helgen får det nok ikke enklere her.

I forrige serierunde hadde Vålerenga god kontroll da Avaldsnes ble slått 3-0, mens Lyn skuffet med bare 1-1 hjemme mot Arna-Bjørnar.

Tøff bortekamp for Riises lag

LSK Kvinner – Avaldsnes, LSK-hallen

Etter en fryktelig turbulent tid og vårsesong, kan det nå se ut til at det endelig har løsnet litt for LSK Kvinner med en oppsving den siste tiden.

Kanarifuglene klarte 1-1 borte mot Vålerenga i første kamp etter sommerpausen i en kamp baklengsmålet kom på overtid, og hadde full kontroll borte mot Røa sist med 3-0.

Plutselig er det igjen håp om å havne topp fire, men det er liten tvil om at baklengsmålet på Intility kan ha kostet dyrt.

I siste serierunde er det nemlig serieleder Brann som er motstander på bortebane, en kamp som kan bli svært vanskelig å vinne, og hvor LSK Kvinner med all sannsynlighet må ha tre poeng for å ha et håp om å havne topp fire.

Avaldsnes derimot har det ikke gått like bra for. Ti strake tap i serien er nå fasiten. Ti strake tap i serien er nå et faktum. I tillegg har John Arne Riise mistet stjernespiller Karina Sævik til Vålerenga, noe som ble merket mot nettopp Vålerenga sist helg da Avaldsnes skapte svært lite framover på banen.

Så blir det veldig spennende å se hvordan det blir når Avaldsnes virkelig må begynne å ta poeng i sluttspillet som starter snart. Her kan det fort være at de får det tøft igjen på en vanskelig arena.

John Arne Riise og Avaldsnes har hatt en utfordrende sesong. Foto: Alexander Larsen

Drømmer om topp fire

Røa – Kolbotn, Røa kunstgress

16 kamper ut i sesongen venter Røa fortsatt på deres første trepoenger etter opprykket fra 1. divisjon.

Geir Nordbys lag har tidvis slitt tungt og står bare med to poeng i serien, fem poeng mindre enn Avaldsnes som er nummer ni. I tillegg har laget bare scoret fattige sju mål.

Bedre har det derimot gått for Kolbotn, som av mange var spådd å slite i bunnen sammen med nettopp Røa.

Kolbotn har overrasket stort og meldt seg på i topp fire-kampen helt fram til siste slutt, men kan komme til kort i poengkampen mot Lyn, Stabæk og LSK Kvinner. De tre poengene Avaldsnes fikk med seg etter banetrøbbelet i vår kan koste Kolbotn stort.

Slik ser tabellen ut før serierunden: 

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: