KAMPEN OM TREDJEPLASSEN OG SKJEBNEOPPGJØR I BUNNEN: SLIK SPILLES TOPPSERIE-RUNDEN

Cupen er lagt til side. Nå er det serien som igjen står på spill.

Annonse:

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

 Slik ser 16. serierunde ut:

RUNDE 16 | TOPPSERIEN
Avaldsnes Toppfotball2 - 4Arna-Bjørnar
Rosenborg BK Kvinner2 - 0Åsane
SK Brann0 - 2LSK Kvinner
Stabæk2 - 1Lyn
Røa Fotball Elite2 - 2Vålerenga




Sesongen er over halvspilt, og det tetter seg til i både topp og bunn. Mens Vålerenga riktignok har sikret seg en liten luke på toppen av tabellen, er det fullt drama i bunnen av tabellen der Arna-Bjørnar og Avaldsnes i aller høyeste grad er involvert.

Og denne helgen møtes de – nummer ti og nummer ni på tabellen!

Nervedrama i bunnen

Det er på Karmøy det smeller når Avaldsnes tar imot bergenserne til et uhyre viktig oppgjør.

Begge var i aksjon i cupen i midtuken – og begge måtte der konstatere at drømmen om Ullevaal brast. Avaldsnes fikk det meget tøft hjemme mot et annet lag fra Bergen, Åsane. Arna-Bjørnar slet ytterligere og tapte til slutt hele 0-5 hjemme mot Rosenborg.

Likevel er det ingen tvil om at det er denne kampen – og serien – som er klart viktigst for begge lag. Det så man på laguttakene i midtuken, og det har også sine naturlige grunner med tanke på konsekvensene av et eventuelt nedrykk.

Avaldsnes er inne i en varierende periode, der de mot de beste lagene stort sett tar poeng og hevder seg, mens de sliter mer mot lag lenger ned på tabellen. De står med fire poeng på sine fire siste kamper i serien. Sist ble det 0-3 i Bergen mot Brann.

Her møter de et formsvakt Arna-Bjørnar-lag som ikke har vunnet i serien siden 27. mai. En bedre anledning enn dette skal man lete lenge etter for deres del.

Da lagene møttes i Bergen i det omvendte oppgjøret, vant Avaldsnes 3-2.

Et annet høyinteressant oppgjør denne runden er Brann – LSK Kvinner – med all sannsynlighet en kamp mellom de to lagene som kjemper om tredjeplassen denne sesongen.

Fem poeng skiller lagene i favør LSK Kvinner før helgens runde, så her handler det naturlig nok for Brann om å ta tre poeng. Og med en god og imponerende 8-0-seier i cupen mot Klepp, har oppladningen til kampen vært god.

Men LSK Kvinner har prestert godt under ledelse av André Bergdølmo denne sesongen og slo i forrige runde Stabæk 3-2.

Da lagene møttes sist, ble det 0-0 i LSK-hallen.

De resterende kampene

De tre resterende kampene ser slik ut: 

  • Rosenborg – Åsane
  • Røa – Vålerenga
  • Stabæk – Lyn

Rosenborg er naturlig nok klare favoritter før møtet med nyopprykkede Åsane, som riktignok er inne i en god periode og har fire kamper uten tap.

Den store positive overraskelsen denne sesongen er Røa og deres 5. plass. De overrasket tidlig i sesongen da de spilte 3-3 mot Vålerenga på akkurat denne banen. Kan de gjøre det på ny her?

At Lyn skulle slå Rosenborg i forrige runde, var det nok få som hadde sett for seg. Men Anna Aahjem scoret nok en gang, det samme gjorde hun i cupen da hun scoret hat trick mot Øvrevoll Hosle og 6-4-seieren der. Bare to poeng skiller Lyn og Stabæk før helgens oppgjør på Nadderud.

Slik ser tabellen ut før runden:

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: