KAN SIKRE GRUNNSPILLSEIEREN

Med seier mot Stabæk denne runden vil Brann være vinner av grunnspillet. Samtidig kan de ødelegge litt for Stabæk, som har både Lyn og Kolbotn hakk i hæl i kampen om 4.-plassen.

Annonse:

 

Slik ser runden ut:

RUNDE 16 | TOPPSERIEN
Avaldsnes Toppfotball2 - 4Arna-Bjørnar
Rosenborg BK Kvinner2 - 0Åsane
SK Brann0 - 2LSK Kvinner
Stabæk2 - 1Lyn
Røa Fotball Elite2 - 2Vålerenga




Mye på spill

Brann – Stabæk, Stemmemyren kunstgress

Den 16. serierunden i Toppserien kickstartes på lørdag av Brann og Stabæk i en kamp som kan bli helt avgjørende for begge lag. Med seier vil Brann være vinnere av grunnspillet og gå inn i høstens mesterskapssluttspill med seks poeng og best mulig utgangspunkt.

Bergenserne har sett bunnsolide ut gjennom hele sesongen og står bare med ett tap på 15 kamper. Etter ferien har de også bøttet inn med mål ved å slå Arna-Bjørnar 6-0 og Lyn 4-0 sist helg.

Hos gjestene fra Bærum vil dette også bli en svært viktig kamp. Stabæk innehar foreløpig 4.-plassen, ett fattig poeng foran Lyn, men Kringsjå-laget har én kamp til gode. Forrige runde ble det 0-1-tap hjemme mot Kolbotn, men Stabæk beholdt likevel sin tabellplassering ettersom Lyn tapte 0-4 for Brann.

I skuffende form

Avaldsnes – Vålerenga, Avaldsnes Idrettssenter 

Etter å ha berget poeng på overtid mot rivalen LSK Kvinner sist runde, tar Vålerenga turen til Karmøy for å møte bunnlaget Avaldsnes.

Den regjerende cupmesteren lå før forrige helgs poengdeling best an til å kapre 2.-plassen, men ettersom Rosenborg vant er det nå fem poeng opp til trønderne. Riktignok har Vålerenga én kamp mindre spilt, men har mistet initiativet som en følge av to kamper uten seier, der en av dem var tap mot Rosenborg før sommerferien.

Dermed må det sies at hovedstadslaget er i litt skuffende form, men har en god mulighet til å komme tilbake på vinnersporet mot et Avaldsnes-lag som ikke har vunnet siden de ble tilkjent 3-0-seier mot Kolbotn grunnet dårlige baneforhold på Sofiemyr.

Sist tok karmøyingene en tidlig ledelse i bunnkampen mot Arna-Bjørnar, men gikk på nok et tap etter at bergenserne snudde til seier. Vålerenga må regnes som store favoritter i dette oppgjøret.

Meldt seg på

Kolbotn – Rosenborg, Sofiemyr stadion

Før sesongen hadde Kolbotn ambisjoner om å utfordre om en plass blant de fire beste, men gikk under radaren som en følge av en litt trå start. Men med fire seiere på de siste seks kampene, blant annet mot fjerdeplasserte Stabæk sist helg, har de meldt seg på i kampen om den gjeve 4.-plassen.

Som følge av meget god form i de siste kampene har Kolbotn meldt seg ordentlig på i kampen om 4.-plassen. Foto: Alexander Larsen

Laget fra Sofiemyr er før runden bare tre poeng bak Stabæk med bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn bærumslaget. Dermed er sjansene store for at Kolbotn kan ende opp i mesterskapsluttspillet om de fortsetter i den gode stimen i de siste kampene av grunnspillet.

Denne runden venter dermed en svært vanskelig oppgave på eget gress når Rosenborg tar turen fra Trondheim. Trønderne har allerede sikret en plass blant de fire beste, men kjemper mot Vålerenga om 2.-plassen og et utgangspunkt med fire poeng inn i sluttspillet. Rosenborg har den skjebnen i egne hender med fem poengs forsprang ned til sin argeste konkurrent.

Vålerenga har én kamp mindre spilt, men det hjelper lite dersom Steinar Leins lag vinner sine kamper. Dermed er det tre viktige poeng som står for spill for begge lag denne helgen.

Her blir det også et gjensyn med tidligere lagvenninner for midtstopper Sara Hørte, som mylig signerte for Rosenborg fra Kolbotn.

Skjebnesvanger kamp

Lyn – Arna-Bjørnar, Kringsjå kunstgress

Når Arna-Bjørnar tar turen til Kringsjå for å møte Lyn på søndag, er det bare to dager siden de var i London og spilte treningskamp mot Chelsea. De stiller likevel fullt mannskap og er klare for å gi Lyn kamp til døren.

Arna-Bjørnar har ikke nok poeng til å kapre 4. plassen, men kan bli avgjørende inn mot sluttspillet ettersom de møter bådde Lyn og Stabæk de neste to rundene. Dersom Oslo-laget skulle sikre seieren, er det enormt viktige poeng for Lyn. Forrige runde ble det 0-4-tap for Brann, og Lyn klarte dermed ikke å utnytte at Stabæk tapte for Kolbotn.

Arna-Bjørnar snudde til 2-1-seier mot Avaldsnes etter et tidlig baklengsmål, men spørsmålet er om de er uthvilt nok til å gi et sluttspillsjagende Lyn ordentlig kamp om poengene på Kringsjå.

Vinn eller forsvinn

Røa – LSK Kvinner, Røa kunstgress

For LSK Kvinner har årets sesong vært langt under forventningene. Kanarifuglene ble tippet å være nærmest sikret en plass blant topp fire på forhånd, men har trøblet både på og utenfor banen i løpet av grunnspillet.

Det gjør at de bare står med 19 poeng på 15 kamper og ligger dermed på 7.-plass før runden, og topp fire virker som en vanskelig oppgave med fire poeng opp. Forrige helg var LSK Kvinner sekunder unna å ta en etterlengtet seier mot Vålerenga, men de tre poengene glapp langt inne på overtiden.

Dersom LSK Kvinner i det hele tatt skal ha et håp om å kvalifisere seg til mesterskapsluttspillet må det bli full pott denne runden mot Røa, som fortsatt ikke har maktet å innkassere en trepoenger. Det nyopprykkede laget har bare tatt to poeng og ligger desidert sist – selv om det ikke har noe å si siden poengene blir strøket før nedrykkssluttspillet.

Men Røa trenger gode opplevelser før sluttspillet og bør helst forbedre seg kraftig fra sist helg, da det ble et knusende 0-5-tap mot Rosenborg. For gjestene fra Romerrike er dette en vinn eller forsvinn kamp med tanke på det gjeveste sluttspillet om noen uker. Med poengtap her er de så godt som hektet av.

Slik ser tabellen ut før helgens runde:

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

 

 

Annonse fra Toppserien: