KAN SNYTE RIVALEN FOR NOK ET GULL

De kjempet om seriegullet gjennom hele sesongen, og ble til slutt nummer en og to på tabellen. Ett fattig poeng skilte dem etter 27 serierunder. Lørdag skal Vålerenga og Rosenborg igjen kjempe om edelt metall.

Annonse:

 

Sesongen 2023 er herved over i Toppserien. Alle ti lagene har møtt hverandre tre ganger og spilt 27 seriekamper hver. Men for seriemester Vålerenga og serietoer Rosenborg gjenstår én siste viktig kamp.

Lagene kjempet om seriegullet gjennom hele sesongen, og til slutt var det Vålerenga som marginalt trakk det lengste strået. Lørdag kan hovedstadslaget snyte trønderne for nok et gull denne sesongen når lagene barker sammen og skal avslutte sesongen med å kjempe om NM-gullet på Ullevaal stadion.

Kampstart er klokken 16:15, og om cupfinalen blir like dramatisk som gullkampen i Toppserien, har publikum mye å se frem til. 

The Double på spill

For Vålerenga kan de følge i fotsporene til Brann fra forrige sesong og karre med seg begge trofeene denne sesongen og ta The Double. Den ferske seriemesteren hadde ikke tapt siden hatoppgjøret mot LSK Kvinner i juni, før serieavslutningen mot nettopp Rosenborg, i det som dessverre ble en ubetydelig kamp med tanke på seriegullet.

Men storkampen på Lerkendal sist helg var langt ifra ubetydelig for Rosenborg. Trønderne måtte vinne om det skulle bli seriesølv og Champions League neste sesong. Det klarte de med bravur etter en dominerende andre omgang, der Emilie Joramo, Sara Hørte og et selvmål av Michaela Kovacs sørget for 3-0-seier.

Kanskje den seieren gir Rosenborg et lite psykologisk overtak før cupfinalen, der trønderne jakter sitt første trofé siden navneskiftet fra Trondheims-Ørn.

Anna Jøsendal er på vei bort fra Rosenborg. Cupfinalen kan dermed bli hennes siste kamp for trønderne. Kanskje får hun mer å juble for på Ullevaal stadion lørdag.
Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Gullavskjed?

Om Roseborg endelig skulle lykkes med å ta sitt første trofé, blir det i så fall en verdig avslutning på Rosenborg-karrieren for et par av spillerne deres. Tidligere denne uken meldte Adresseavisen at både Anna Jøsendal og Selma Sol Magnusdottir ser ut til å forlate Koteng Arena.

Førstnevnte hadde interesse og var nære en overgang til England i sommer, men ble til slutt værende. Nå skal hun ha stående tilbud fra klubber i blant annet Tyskland og Spania, ifølge hennes agent Jens Wenzl.

Mens for den islandske landslagsspilleren Magnusdottir, er det England som ser ut til å bli neste destinasjon.

Begge har vært viktige brikker for Rosenborg, og ønsker nok å avslutte med et etterlengtet gull.

Annonse fra Toppserien: