KLART FOR DEN FØRSTE KVALIKKAMPEN

Lyn får besøk av 1. divisjonslaget Åsane på Kringsjå kunstgress.

Annonse:

 

Sesongen er over for de fleste lagene, men det er fortsatt to lag som har et par viktige kamper. Førstkommende onsdag møtes Lyn og Åsane til den første kvalikkampen til Toppserien.

Du kan se kampen på direktesport.no. Avspark er klokken 13.00.

Det så lenge ut til at Lyn hadde god kontroll på å holde plassen i Toppserien, men etter å ha tapt sesongens fem siste kamper må de ut i kvalik. Laget fra hovedstaden leverte en god bortekamp mot Rosenborg i siste serierunde, men tapte til slutt 3-2. Hadde de fått poeng i den kampen ville plassen ha blitt berget.

Åsane har på sin solide levert en meget god sesong i 1. divisjon. Lite kunne gjøres med suverene Røa, men bergenserne har vært «best of the rest». I forrige uke fylte klubben 50 år og feiret det med sin høyeste plassering i seriesammenheng noen gang.

LEVERT GODT: Åsane har hatt en strålende sesong i 1. divisjon. FOTO: Bildbyrån.

Disse to lagene har møtt hverandre 10 ganger tidligere. Lyn har vunnet fem av kampene, mens Åsane kun har én seier. De fire andre kampene har endt uavgjort.

Det er forventet at Lyn skal styre mye av spillet med tanke på at de spiller hjemme først. Uavgjort vil være et godt resultat for Åsane i den første kampen.

På papiret skal Lyn ha et bedre lag, men i kvalikkamper kan alt skje. Åsane er i bedre form og har mer selvtillit om dagen. Det er en faktor som kan bikke dette i bergenserne sitt favør.

PS: Det tidlige tidspunktet skyldes at flombelysningen ikke er godkjent til å spille etter solnedgang.

Annonse fra Toppserien: