KLEPP BERGET PLASSEN – AMAZON GRIMSTAD NED I 2. DIVISJON

Også i siste runde av 1. divisjon var det en kamp for å unngå nedrykk. Selv om Amazon Grimstad gjorde sin del av jobben og vant hjemme mot AaFK Fortuna, må de likevel ta den tunge turen ned et nivå ettersom at Klepp knuste Grand Bodø.

Gjorde jobben, men rykte ned

Amazon Grimstad – AaFK Fortuna 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Emma Beckett (42)

Utgangspunktet for Amazon Grimstad før kampen mot AaFK Fortuna var enkelt: de måtte vinne samtidig som at de måtte håpe på hjelp fra Grand Bodø på Jæren. Hvis ikke blir det spill i 2. divisjon.

Oppgaven hjemme mot AaFK Fortuna var derimot ikke enkel, og det kunne startet på forferdelig vis for hjemmelaget, da Kelsey Hodd holdt på å skli ballen i eget mål, men midtstopperen ble reddet av stolpen. Utenom dette var det få store sjanser, selv om begge lag var halvfarlig frempå. Like før pause smalt det i metallet bak Benedicte Lund Bergen da Jenna Legg prøvde seg fra langt hold, men ballen smalt i tverrliggeren.

Få minutter senere ble det derimot vill jubel på Levermyr. Idun Kydland kastet langt inn og Emma Becket stusset hjemmelaget foran til pause.

Etter hvilen var det sjanser og farlig foran målene til begge lag. Danelle Bizohera headet like over fra god posisjon for gjestene, mens Lund Berge stoppet Amazon Grimstad fra å doble ledelsen. Like før slutt fikk Nora Harnes Håheim en kjempesjanse til å berge ett poeng for tangotrøyene, men skuddet ble stoppet av en mesterlig redning fra Marie Aspenes.

Amazon Grimstad gjør jobben og vinner 1-0 over AaFK Fortuna, men rykker likevel ned til 2. divisjon ettersom at Klepp banket Grand Bodø på Jæren.

Snek til seg 2. plassen

KIL/Hemne – Hønefoss 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 Stina Næss Berge (28)

I Trøndelag var det duket for et oppgjør om 2. plassen i sluttspillet mellom KIL/Hemne og Hønefoss. Hjemmelaget har imponert denne sesongen etter å ha vært farlig nære nedrykk i fjor, mens Hønefoss også har gjennomført en meget sterk sesong. Gjestene har derimot plukket de aller fleste av sine poeng på hjemmebane, mens borteformen har vært grusom. Dermed var det spennende å se om de kunne klare å ta tre poeng på fremmed gress og stjele 2. plassen fra KIL/Hemne.

Og oppgjøret på Kyrksæterøra åpnet med en aldri så liten sjansebonanza. Silje Nyhagen kom alene gjennom allerede etter minuttet, men Ingvild Grøtting forhindret scoring. I motsatte ende var det Sofia Krossøy som prøvde seg, men hun traff tverrliggeren. Tverrliggeren sto også i veien for Mari Halgunset like etterpå, før det var Hønefoss og Silje Nyhagen sin tur til å treffe metallet.

Like før halvtimen var spilt ble det derimot nettkjenning. En corner fra Synne Hamborg ble kontant møtt av Stina Næss Berge som stanget gjestene i føringen.

Vertene presset på for utligning og skapte flere store sjanser etter pause. Men en god Jenny Østerås i Hønefoss-buret sto godt og hindret utligning med noen meget gode redninger. KIL/Hemne maktet ikke å få ballen forbi sisteskansen og Hønefoss vinner dermed 1-0 i Trøndelag og tar 2. plassen i sluttspillet.

Berget plassen med stil

Klepp – Grand Bodø 5-0 (1-0)
Mål: 1-0 Hege Hansen (24), 2-0 Mia Fedøy (51), 3-0 Anette Snørteland Jensen (67), 4-0 Sofie Stangeland (84), 5-0 Ingeborg Lye Skretting (90+3)

Klepp fikk grisebank av AaFK Fortuna forrige runde og var dermed i faresonen med tanke på nedrykk til 2. divisjon. Med tap for Grand Bodø, samtidig som at Amazon Grimstad slo nettopp AaFK Fortuna, ville et andre nedrykk på rad være et faktum på Jæren.

Men likevel hadde traktortrøyene alt i egne hender før siste runde, og selv om kampen mot Grand Bodø startet relativt jevnt, var det Klepp som tok ledelsen etter 24 minutter da Hege Hansen headet inn en corner.

Klepp blir å finne i 1. divisjon også neste sesong etter at de slo Grand Bodø på hjemmebane. Dermed berget de plassen. Foto: Kristian Moe

Første omgang var sjansefattig, men i andre omgang eksploderte det på Jæren. Først satte Mia Fedøy sikkert inn 2-0 alene med keeper, før Anette Snørteland Jensen nærmest sikret fornyet kontrakt i 1. divisjon med et pent skudd over Karolina Westbyn.

Klepp var imidlertid ikke ferdige med å score mål for dagen. Innbytter Sofie Stangeland la på til 4-0 ved å ta seg forbi keeper og satte ballen i mål. Og på overtid fikk Vilde Bakke-Andersen æren av å sette prikken over i’en ved å banke inn 5-0 fra distanse. Dermed sikrer Klepp spill i neste sesongs 1. divisjon med stil etter å ha slått Grand Bodø 5-0 på hjemmebane.

Banket sluttspillsvinneren

Medkila – Øvrevoll Hosle 5-1 (1-0)
Mål: 1-0 Carissima Cutrona (8), 1-1 Malene Dunsby (54), 2-1 Sarah Martinussen (63), 3-1 Sarah Martinussen (70), 4-1 Sara Berntsen (79), 5-1 Carissima Cutrona (82)

Det har vært klart en stund at Medkila spiller i 2. divisjon neste sesong, og forrige runde ble det klart at Øvrevoll Hosle skal spille kvalifiseringskamp om opprykk til Toppserien. Dette ble dermed Medkilas avskjedskamp med 1. divisjon for nå mot sluttspillsvinneren.

I Harstad ville de ta farvel med stil og tok ledelsen allerede etter åtte minutter da Carissima Cutrona sendte vertene i føringen alene med Una Langkås. Etter scoringen bølget kampen litt frem og tilbake uten de helt store sjansene til noen av lagene, selv om ØHIL hadde en ok mulighet som ble reddet av keeper.

Medkila ledet 1-0 til pause, men etter pause satte Ingrid Kleppo Vangen ballen i tverrliggeren for gjestene. Deretter fikk Cutrona sjansen til å doble ledelsen, men skuddet gikk utenfor, før Malene Dunsby utlignet etter en keepertabbe fra Emma Lykke Sjåfjell.

Hjemmelaget lot ikke det påvirke seg nevneverdig. To raske scoringer fra Sarah Martinussen gjorde at Medkila plutselig ledet 3-1. Og de nedrykksklare nordlendingene var langt fra ferdige. Sara Berntsen satte inn 4-1 med et kunstverk av en hælflikk, før Carissima Cutrona satte kronen på verket ved å banke inn 5-1. Medkila går dermed ned med stil ved å knuse sluttspillsvinner Øvrevoll Hosle 5-1 i Harstad.