Da var det klart: Klepp må spille i 2.divisjon neste sesong. Det ble klart etter hjemmetapet for Fyllingsdalen. Mest sannsynlig er det Grei som slår følge med traktortrøyene ned en divisjon, men laget fra Grorud fikk med seg ett poeng mot KIL/Hemne. I toppen av tabellen fortsetter spenningen og den vil nok vare helt inn til siste slutt.

Grei – KIL/Hemne 1-1

Klepp – Fyllingsdalen 0-3

Suser mot Toppserien

Øvrevoll Hosle – Kolbotn 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 Susanne Haaland (19), 0-2 Johanne Fridlund (35), 0-3 Johanne Fridlund (66)

Etter 0-0 mot AaFK Fortuna på bortebane sist helg, er Kolbotn fortsatt i førersetet i kampen om direkte opprykk med fem poengs forsprang. Men serielederen trenger fortsatt noen poeng til før opprykket er sikret. Neste hinder på veien til Toppserien var Øvrevoll Hosle på Hoslebanen, hvor de gikk på sesongens første tap i begynnelsen av september.

Den gang fikk Øvrevoll Hosle en drømmestart med en tidlig scoring, og vertene startet friskt også i dette oppgjøret. Etter 12 minutter fikk de en kjempesjanse da Mari Løyland kom alene med Selma Panengstuen, men chippen ble for dårlig og keeperen reddet.

Vertene fortsatte å skape flere farligheter mot Kolbotn-målet, men tok ikke vare på mulighetene sine. Det gjorde derimot serielederen når de først fikk sjansen. ØHIL klarte ikke å klarere en corner skikkelig som gjorde at ballen havnet hos Susanne Haaland i feltet. Kolbotn-kapteinen satte bredsiden til og sendte gjestene foran etter 19 minutter.

Like etter halvtimen fikk Emma Iversen en gigantsjanse da hun rundet Panengstuen, men Christina Osnes-Ringen hindret utligning. Isteden var det Kolbotn som var dødelig effektive og utnyttet nok en feil i ØHIL-forsvaret. Johanne Fridlund tok vare på sjansen og tuppet inn 2-0.

Etter pause var det Kolbotn som skapte flere store sjanser, og da var det heller ikke ufortjent at Fridlund avsluttet et flott angrep og satte inn 3-0 etter 66 minutter. Den scoringen tok lufta ut av Øvrevoll Hosle og Kolbotn kunne kontrollere inn tre poeng og ta et nytt stort steg mot Toppserien 2024.

Perfekt start på sluttspillet

TIL 2020 – AaFK Fortuna 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Ina Birkelund (43), 2-0 Ardita Iseni (77), 3-0 Vilde Bratland (82)

I Tromsø var det klart for en meget viktig kamp i toppen av tabellen. Kolbotn ser ut til å rykke direkte opp, og det gjenstår 2.-plassen og kvalifisering. Kampen om 2.-plassen står mellom AaFK Fortuna og TIL 2020, så det var mye som sto på spill da lagene møttes på Romssa Arena denne runden.

Det ble en sjansefattig affære i Nordens Paris. AaFK Fortuna startet klart best og skaffet seg et overtak mot vertene, dog uten å skape målsjanser. Gjestene stresset TIL 2020 i det oppbyggende spillet og fikk flere gunstige brudd, men klarte ikke å utnytte dem til det fulle.

Publikum måtte vente ganske lenge på den første sjansen i kampen og den falt til hjemmelaget og Ina Birkelund. Men alene med Michaela Moran satte kantspilleren ballen til side for mål.

Birkelund skulle imidlertig gjøre opp for seg like før pause. TIL 2020 kombinerte flott og fant Birkelund inne i feltet igjen. Denne gangen var hun sikker og sendte TIL 2020 i ledelsen.

Etter pause måtte AaFK Fortuna jage en utligning, men gjestene fra Ålesund slet med å skape det helt store. Den største sjansen de fikk kom like før timen, da Maria Herdel Pedersen prøvde å bøye ballen i lengste hjørne, men ballen smalt i stolpen bak Ingvild Villa. På returen fikk Nora Harnes Håheim avsluttet, men den ble blokkert.

I tillegg hadde Ingeborg Lye Skretting en skudd i nettveggen, men utenom de to nevnte sjansene, skapte bortelaget ingenting.

Jakten på scoring kombinert med personlige feil, ble straffet av TIL 2020 det siste kvarteret. Etter 77 minutter feilberegnet Sofie Riis en lang ball fremover og Ardita Iseni kom alene gjennom. Den første avslutningen ble reddet av Moran, men returen ble satt enkelt i mål av Iseni og dermed 2-0 til vertene.

Om ikke kampen var punktert da, ble den hvert fall det fem minutter senere. Nok en feil av Riis ble straffet av Vilde Bratland som kontrollert satte inn 3-0, som til slutt ble sluttresultatet.

TIL 2020 har fått en perfekt start på sluttspillet og står med tre seiere av tre mulige. Nå innehar de også 2.-plassen som gir opprykkskvalifisering. Foto: Kristian Moe

Søstrene avgjorde

Grand Bodø – Hønefoss 4-2 (1-1)
Mål: 1-0 Gerd Johansen (10), 1-1 Kristin Gumaer (23), 2-1 Gerd Johansen (65), 3-1 Anna Johansen (69), 3-2 Synne Hamborg (90+4), 4-2 Siri Grønvik (90+5)

Både Grand Bodø og Hønefoss virker relativt trygge med tanke på å unngå nedrykk. Av disse er det Hønefoss som er i størst fare, men har likevel god klaring med sju poeng ned til Grei på nedrykksplass. Mens Grand Bodø er med i kampen om å vinne nedrykkssluttspillet.

I Nordlandshalllen fikk vertene en fin start på kampen da Gerd Johansen utnyttet en forsvarsfeil og satte kontant inn 1-0 etter ti minutter. Like etter kunne Claudia Cagnina doblet ledelsen, men istedenfor 2-0, svarte gjestene ved Kristin Gumaer, som utlignet alene med keeper.

Inn mot pause skjedde det ikke altfor mye, selv om Grand Bodø kunne notere en målsjanse til ved målscorer Gerd Johansen, men skuddet gikk utenfor.

Etter pause fortsatte den rolige perioden i kampen uten de helt store sjansene, men cirka midtveis i omgangen fikk hjemmelaget uttelling på nytt. Hønefoss slet med å klarere en corner og til slutt fikk Gerd Johansen pirket ballen i mål med sin andre scoring for dagen.

Og like etter ville søster Anna Johansen være med på moroa. Hun vant en duell med Margaux Lægreid etter en lang ball og kunne enkelt trille inn 3-1.

Men spenningen var ikke over med den scoringen, for på overtid fikk Hønefoss straffe. Synne Hamborg var sikker og sørget for nervepirrende overtidsminutter. Det ville imidlertid ikke Grand Bodø ha noe av, og fjernet all tvil minuttet etterpå da Siri Grønvik punkterte kampen og sørget for 4-2-seier og tre poeng for Grand Bodø.

Klamrer seg til håpet

Grei – KIL/Hemne 1-1 (0-0)
Mål: 1-0 Thea Mikkelsen (60), 1-1 Sofia Krossøy (82)

På Grorud klamrer man seg til håpet om at man kan berge plassen på mirakuløst vis. Grei virker fortapte med sju poeng opp til trygg plass, og bør vinne de gjenstående kampene om det skal være noe som helst håp om fornyet 1.-divisjonskontrakt. Det betød at KIL/Hemne måtte beseires på Greibanen denne runden.

Trønderne er derimot på god vei mot å bli «best of the rest», og fikk også en tidlig sjanse ved kaptein Maren Snekvik, men Amalie Kragset fikk slått til corner.

Den tidlige sjansen til gjestene var stort sett det man fikk av underholdning på Greibanen i første omgang, og lagene gikk målløse til pause etter ganske tamme 45 minutter.

Underholdningen tok seg litt opp etter hvilen, men målene uteble frem til det var spilt 60 minutter. Etter flotte kombinasjoner fikk Thale Listerud slått inn. KIL/Hemne-forsvaret klarerte ballen rett opp i lufta, før den dalte ned hos Thea Mikkelsen på bakerste. Hun tok ned ballen og banket inn 1-0 til Grei på deres aller første målsjanse.

KIL/Hemne ga naturligvis ikke opp og fikk en god mulighet kvarteret før slutt, som de ikke klarte å omsette. Men da åtte minutter gjenstod, fikk Sofia Krossøy sjansen fra kort hold og pirket inn utligningen.

Helt på tampen kunne Grei stukket av med alle poengene. Gjestenes keeper Ingvild Grøtting var helt utspilt og en Grei-spiller fikk avsluttet midt i kaoset. Men dessverre for Grei fikk en KIL/Hemne forsvarer kastet seg i veien og bortelaget fikk avklart til slutt. Dermed ender det 1-1 på Greibanen, og Grei må håpe på et lite mirakel om de skal unngå nedrykk med seks poeng opp til trygg plass og tre kamper igjen.

Nedrykket et faktum

Klepp – Fyllingsdalen 0-3 (0-1)
Mål: 0-1 Ine Wedaa (33), 0-2 Martine Kjølholdt (80), 0-3 Ragnhild Skage (90+2)

På Jæren var det duket for en ordentlig skjebnekamp for Klepp da de tok imot Fyllingsdalen. Med seier ville den tradisjonsrike klubben fortsatt ha et syltynt håp om fornyet kontrakt, mens med tap ville nedrykket være et definitivt faktum.

Skjebnekampen startet på verst tenkelig vis for Klepp. Allerede etter åtte minutter ble keeper Sofie Soleng sendt i dusjen for en hands utenfor sekstenmeteren.

Det ble starten på en grusom ettermiddag for jærbuene. Like etter at halvtimen var passert, satte Ine Wedaa inn ledermålet for Fyllingsdalen, som gjorde det vanskelige nesten umulig.

Klepp ga imidlertid ikke opp og la ned en heltemodig innsats med én spiller mindre og 0-1 i sekken. Vertene var faktisk også uhyre nære å utligne, men en feberredning fra Hannah Markussen hindret balanse i regnskapet.

Mot slutten ble det derimot for tøft for Klepp. 10 minutter før full tid punkterte Martine Kjøholdt kampen med en kontant heading, og på overtid ble nedrykket et faktum da Ragnhild Skage sørget for 3-0. Dermed må Klepp ta den tunge veien ned til 2. divisjon.