LENE MYKJÅLAND TILBAKE TIL FOTBALLEN: FRA NRK TIL TOPPFOTBALL KVINNER

Annonse:

 

Etter tre år på rad som årets spiller og serie- og cupmester med LSK Kvinner, valgte Lene Mykjåland i 2016 å legge opp. Det var en korsbåndskade i hennes siste kamp som sørget for at det voksne A4-livet kom litt raskere enn planlagt. Etter seks år i kommunikasjonsbyrå og mediehus, går hun nå inn i stillingen som medie- og kommunikasjonssjef i Toppfotball Kvinner.

– Dette er en veldig viktig stilling for oss. Kvinnefotballen er i enorm vekst, men har fremdeles et stort uforløst potensial her i Norge. Lene får en sentral rolle i arbeidet med å realisere dette potensialet, i samspill med alle klubbene og samarbeidspartnerne våre. Alle kurver peker oppover, men vi må fortsette å øke oppmerksomheten rundt produktet, klubbene og spillerne, sier Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

Mykjåland selv beskriver det litt som å komme hjem, og presiserer samtidig at hun ser det som en fordel å ha stått litt på utsiden, fått andre erfaringer og andre perspektiver. Hun forstår både sport og marked, og ser verdien av å forene dem i størst mulig grad.

– Det føles på mange måter som å komme hjem etter et ganske langvarig besøk utenbys, men jeg går inn i denne rollen også med en viss ærefrykt. Toppfotball Kvinner har vist seg å være en effektiv, modig og fremoverrettet organisasjon. Dette er jo en ganske liten gruppe folk, men som har betydd ekstremt mye for norsk kvinnefotball. Hver dag jobber de for at jentespillere rundt omkring i landet i Norge skal ha like muligheter til å satse på idretten sin, og for at våre beste stadig skal få sjansen til å utvikle seg. Det er klart jeg ønsker å ta del i det.

Det er mye som ikke kan måles i penger

Som fotballekspert for TV 2 fulgte Lene de norske fotballjentene både under fotball-EM i 2017 og fotball-VM i Frankrike i 2019. Sistnevnte ble på mange måter vendepunktet, og bevisstgjorde og minnet henne på hvor høyt hun elsker fotballarenaen.

– Det meldte seg et så intenst, brennende ønske om at disse jentene skulle lykkes. Jeg fikk en større erkjennelse av hvor stort det er å spille VM, hvor imponerende disse toppidrettsutøverne er. Fotballen har så mange lag, og det kanskje fineste ved den kan ikke måles i penger eller bunnlinjer. Fotballen som samfunnsinstitusjon forener mennesker og skaper gode fellesskap på tvers av ulikheter. Jeg har nok en kommersiell tankegang, men hverdagen gir litt mer mening når ikke absolutt alt måles i kommersielle parametere.

Til topps blant en svært kompetent søkergruppe

Mykjåland (36) har allerede opparbeidet seg bred erfaring fra kommunikasjonsfeltet. Hun har som nevnt vært ekspertkommentator for TV2, og før overgangen til NRK for et år siden hadde hun seks år bak seg som kommunikasjonsrådgiver i Hill & Knowlton Strategies.

Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen, er svært fornøyd med TFKs ferskeste tilskudd.

– Vi har fått på plass en ekstremt kompetent medarbeider som også har et stort hjerte for kvinnefotballen. Det var svært mange høyt kvalifiserte søkere til denne stillingen, og vi kunne enkelt ansatt ti av dem. Men med Lene får vi hele pakken. At hun i tillegg til en sterk CV også har massiv spillererfaring, er selvsagt et stort pluss. Hun vet hvor skoen trykker, understreker Jørgensen.

Lene Mykjåland har 91 landskamper for Norge. Hun var en markant profil i Toppserien i mange år og startet sin karriere i Røa hvor hun innkasserte fire ligatitler og tre cupgull. Etter at hun gikk til LSK Kvinner i 2013, vant hun både serie og cup, og ble kåret til årets spiller, tre år på rad.

Toppfotball Kvinner er interesseorganisasjonen for de to øverste ligaene på kvinnesiden.

Kontakt: 

Lene Mykjåland, Medie- og kommunikasjonssjef TFK: 414 19 553

Hege Jørgensen, Daglig leder TFK: 988 72835

Annonse fra Toppserien: