LISE KLAVENESS INNSTILT SOM FOTBALLPRESIDENT: – EN MERKEDAG FOR NORSK FOTBALL

Annonse:

 

I dag ble det klart at Lise Klaveness blir innstilt av valgkomiteen som ny fotballpresident. Klaveness har siden 2018 jobbet som elitedirektør i NFF, og har på den tiden stått frem med enorm kunnskap, innsikt og gjennomføringsevne.

Hun vil innsettes på forbundstinget 5.-6. mars 2022, og blir da Norges første kvinnelige fotballpresident!

– Dette er en merkedag for norsk fotball og jeg kjenner at jeg er litt rørt. Vi får vår aller første kvinnelige president, noe som selvsagt er på høy tid. Men det er likevel ikke mindre gledelig. Med Lise får vi en president som både er klok, kommunikativt sterk og som ikke minst står for et verdibasert lederskap. Det trenger norsk fotball, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner Hege Jørgensen om innsettelsen.

Les mer om valgkomiteens arbeid her. 

Klaveness er utdannet jurist og har blant annet jobbet som spesialrådgiver i Norges Bank og vært dommerfullmektig i Oslo tingrett. Men hun har også en tung sportslig bakgrunn. Bergenseren debuterte for Sandviken i 1997, og har totalt 14 sesonger i Toppserien. I tillegg har hun hele 73 kamper for Norges A-landslag.

Lise Klaveness
Ingrid Hjelmseth, Frida Maanum, Lise Klaveness og Cecilie Redisch Kvamme. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

– Vi vil samtidig takke nåværende president Terje Svensen for hans innsats i årene som har vært. Selv om det har vært tidvis tøffe tak, har han særlig den siste tiden vist stor vilje til å virkelig gjøre et løft for kvinnesiden. Det er vi takknemlige for, fortsetter Jørgensen.

Klaveness blir innstilt i den nye rollen etter at Terje Svendsen besluttet å ikke ta gjenvalg for en ny periode. Han har vært NFF-president siden 2016 og ble sist gjenvalgt i mars 2020.

– Jeg har likt jobben utrolig godt. Det har ikke vært mangel på krevende saker, alt fra åpenhetsdebatt, reiseregninger til pandemi og VM i Qatar. Etter seks år er det på tide og slippe nye krefter til, sier han til NFF.

Annonse fra Toppserien: