LIV I KAMPEN OM TOPP FIRE

Før sesongen trodde man at topp 4-plasseringene allerede var delt ut, men med seire til Lyn og Stabæk denne runden, er det virkelig liv i kampen om topp 4. Samtidig endte begge toppoppgjørene med poengdeling.

Mål: 0-1 Zara Jönsson (6)

Avaldnes fikk en ordentlig smell forrige runde ved å bli ydmyket 0-6 for andre gang i år, denne gangen av Vålerenga. Resultatet kom etter et par positive resultater. I denne runden håpte de nok å slå tilbake mot et Stabæk-lag som har vist positive tendenser hele sesongen og jakter LSK Kvinner på 4.-plass.

Starten på oppgjøret ble litt rotete der ingen av lagene fik etablert et skikkelig spill, men etter seks minutter smalt det plutselig. Zara Jönsson kombinerte fint med en lagvenninne og avsluttet mot det bortre hjørnet. Jovana Petrovic fikk en hanske på ballen, men det var ikke nok og ballen trillet ned i kroken bak henne.

Zara Jönsson og Stabæk flyr høyt, og er et annet lag med gode muligheter for topp 4.

Etter 1-0 presset Stabæk på for sin andre scoring og var veldig nære ti minutter senere. Andrea Anderdal forsøkte seg med et distanseskudd, men Petrovic fikk en hånd på ballen slik at den gikk i stolpen og ut. Like etter ga nevnte Petrovic en skummel retur og på litt uforståelig vis ble returen satt utenfor. Avaldsnes hadde forholdsvis lite å komme med og det var Stabæk som var nærmere 2-0 enn hjemmelaget var utligning før pause. Likevel ble det ikke flere scoringer i første omgang og lagene gikk til pause på en fortjent 1-0-ledelse til gjestene fra Bærum.

Kvarteret etter hvilen var Stabæk nok en gang nærme 2-0, men en kjemperedning fra Petrovic hindret Thea Loennecken i å doble ledelsen. Bare minutter senere fikk Avaldsnes også sin største sjanse. Emma Rolston lobbet gjennom Evelyn Badu som fikk avsluttet, men Sunniva Skoglund ofret alt og fikk stoppet skuddet med ansiktet.

Stabæk fikk nok en sjanse ved Linn Huseby, men ballen kom litt brått på og Huseby fikk ikke skikkelig treff, og ballen dabbet inn til Petrovic. Avaldsnes klarte ikke å skape farligheter mot Stabæk og gjestene tok en fortjent 1-0-seier på Karmøy.

Overraskelsen melder seg på i topp 4-kampen

Røa – Lyn 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Anna Linnea Palm (35), 0-2 Anna Linnea Palm (66)

Røa har slitt i Toppserie-comebacket og står hittil bare med ett fattig poeng. Lyn derimot har vært en stor positiv overraskelse og gjort de fleste forhåndstipsene til skamme. Sist tok de også en råsterk borteseier mot Rosenborg.

Røa presset høyt fra start og tvang frem feil fra Lyn. Likevel kom kampens første sjanse til gjestene etter seks minutter ved Anna Linnea Palm som fikk avsluttet. Skuddet ble derimot slått til corner av Hildegunn Sævik.

Det var en ganske jevnspilt første omgang på Røa kunstgress, der ingen av lagene fikk et skikkelig grep om ballen selv om begge lags angrepsrekker var aktive. Men de store sjansene uteble. Etter hvert kom Lyn litt mer frempå og hadde noen halvfarlige forsøk uten å skape voldsomme problemer. Inn mot pause var det derimot Lyn som dominerte og etter 35 minutter fikk de uttelling i form av scoring. Cathinka Tandberg og Emilie Closs kombinerte seg fint fremover før sistnevnte fikk slått inn. Hjemmelaget slet med å klarere og ballen endte hos Anna Linnea Palm som fikk satt inn 1-0 til gjestene, som var resultatet til pause.

Andre omgang startet som den første med Røa som forsøkte å angripe. Men det var Lyn som skapte sjansene og etter 57 minutter måtte Sævik dra frem en dobbeltredning for å hindre Lyn kampens andre scoring. Like etter fikk Røa alle tiders mulighet til å utligne da Birgitte Bjærlykhaug ble revet ned i feltet og dommeren pekte på straffemerket. Straffen ble derimot satt i stolpen og ut, og istedenfor utligning smalt det i motsatt ende. Cathinka Tandberg ble spilt gjennom på kanten av sekstenmeteren og serverte kampens første målscorer, Anna Linnea Palm, som banket inn 2-0 bak Sævik.

Røa tok tak etter 2-0-scoringen, men slet på siste tredjedelen og evnet ikke å skape sjanser mot et solid og kompakt Lyn-forsvar. Flere scoringer i kampen ble det heller ikke og Lyn vinner 2-0 mot Røa, som fortsetter å slite i årets sesong.

Anna Linnea Palm scoret begge målene for Lyn i 2-0-seieren over Røa. Lyn har virkelig hengt seg på i kampen om en topp 4-plassering. Foto: Beate Oma Dahle.

Tap i trenerdebuten

Kolbotn – Arna-Bjørnar 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Sara Hørte (40), 2-0 Eline Hegg (49)

Kolbotn var nære på å stjele med seg poeng fra Brann forrige runde og i denne runden ventet ligaens andre bergenslag, Arna-Bjørnar, denne gangen på hjemmebane. Gjestene fikk umiddelbar effekt av trenerbyttet og tok en sterk seier mot LSK Kvinner.

Det ble ikke en veldig begivenhetsrik start på kampen. Sarah Dyrehauge fikk kampens første skuddmulighet, men forsøket ble reddet greit av Ida Norstrøm. Etter 18 minutter fikk Vilde Veglo sjansen for Arna-Bjørnar, men avslutningen fra spiss vinkel ble reddet av Siri Ervik.

Åpningen var jevn, men etter hvert tok Kolbotn mer over. Ti minutter før pause fikk hjemmelaget en stor dobbeltsjanse hvor Ingrid Kvernvolden først ble stoppet av en benparade av Norstrøm, før Dyrehauges forsøk på returen havnet i blokka. Thea Sørbo fikk også en stor sjanse, men hun ble stoppet av Norstrøm som fikk slått ballen via tverrliggeren og ut. Men på den påfølgende corneren skulle ballen ligge i nettet bak Norstrøm. Sara Hørte var først på avleveringen og fikk headet ballen hardt mot mål, og i mål. Dermed sto det 1-0 til Kolbotn etter de første 45 minuttene.

Og vertene startet andre omgang i fyr og flamme. Først fikk Kvernvolden en kjempesjanse alene med keeper, men istedenfor å sette den forbi Norstrøm, prøvde hun å chippe ballen over sisteskansen. Det ble for lett og Arna-Bjørnar-keeperen fikk plukket ballen. Bare minuttet senere satt 2-0. Arna-Bjørnar forsøkte å spille seg ut, men ballen ble snappet av Tonje Pedersen. Hun spilte ballen til Eline Hegg som plasserte ballen forbi Norstrøm og doblet Kolbotns ledelse.

Etter 2-0 fikk Arna-Bjørnar opp tempoet, men sjansene og sluttproduktet manglet. Like før slutt kom derimot sjansen ved Linnea Sælen. Hun mottok ballen og skar innover før hun fikk fyrt av et godt skudd. Siri Ervik var derimot med på notene og vartet opp med en god redning. Kampen ebbet dermed ut med 2-0 til Kolbotn.

Jevnspilt toppoppgjør

Vålerenga – Brann 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Janni Thomsen (13), 1-1 Rakel Engesvik (74)

På Intility var det duket for toppoppgjør mellom de to klart beste lagene så langt i sesongen. Både Vålerenga og Brann sto med full pott og med litt fyring på sosiale medier mellom lagene før kamp, lå alt til rette for en spennende affære.

Og det var Vålerenga som tok første stikk mot den regjerende seriemesteren. 13 minutter var spilt da Malin Sunde slo en vakker langpasning langs høyresiden. Den fant Janni Thomsen og den danske backen som til nå har hatt en glimrende sesongstart, var sikker alene med Aurora Mikalsen og satt den lavt forbi keeperen fra skrått hold.

Vålerenga har bare sluppet inn ett mål hittil, men like etter scoringen var Brann nære utligning. Guro Pettersen hindret derimot scoring med en god redning. Utenom dette skjedde det ikke mye før pause. Begge lag hadde noen muligheter hver, men uten at omgangen kan sies å ha vært forrykende.

Andre omgang var nokså lik den første. Begge lag hadde småfarligheter, men de helt store sjansene uteble. Det var relativt jevnspilt, men Brann skulle likevel få utligning kvarteret før slutt. Lisa Naalsund spilte en nydelig gjennombruddspasning til Rakel Engesvik, som dro seg forbi Guro Pettersen og gikk satt inn 1-1 i tomt mål.

Rakel Engesvik utlignet og sikret poengdeling i et jevnspilt toppoppgjør mellom Vålerenga og Brann.

Kampen endte dermed med 1-1 og poengdeling, noe som totalt sett er et greit resultat for begge lag, som fortsatt er ubeseiret så langt.

Null uttelling tross sjanser

LSK Kvinner – Rosenborg 0-0 (0-0)
Mål:

I LSK-hallen møttes to lag som var ute etter revansje. Kanarifuglene fra Romerike har hatt en meget tung periode i det siste, mens Rosenborg tapte 0-1 hjemme for Lyn i forrige hele runde. I midtuka slo de derimot Stabæk 1-0, i en kamp som ble fremskyndet fra runde 17.

Det var trønderne som startet kampen best og styrte det meste av spillet de første 25 minuttene. De store sjansene uteble derimot, og hjemmelaget kom seg mer og mer inn i kampen. LSK Kvinner presset også Rosenborg bakover i banen etter sistnevntes gode start. Vertene fikk også fyrt av en del skudd mot Rosenborg-målet, men uten å skape voldsomt mye trøbbel for keeper Lene Christensen.

Hjemmelagets beste mulighet kom ved Signe Holt Andersen, men hennes avslutning ble stoppet på femmeteren, før Mia Authen fyrte ballen et godt stykke over mål. Omgangens største sjanse kom like før pausesignalet og den falt til gjestene fra Trondheim og Sara Kanutte Fornes. Hun møtte et innlegg fra høyre med hodet, men headingen smalt i metallet bak Cecilie Fiskerstrand.

Rosenborg tok initiativet fra start i andre omgang også og gikk veldig tøft ut fra startblokkene. De presset LSK Kvinner tilbake i banen de første ti minuttene, men det ble mye nesten. Vertene hevet seg etter perioden med Rosenborg dominans, men det var Synne Skinnes Hansen som fikk en god mulighet etter 61 minutter. Hun fikk avsluttet på volley inne i feltet, men fikk ikke styrt skuddet på mål og ballen gikk utenfor.

Lagene vekslet på å styre kampen og hadde initiativet i hver sine perioder. Emma Stølen Godø testet Lene Christensen etter 69 minutter, men den danske sisteskansen fikk slått skuddet greit unna. For Rosenborg prøvde Sara Kanutte Fornes seg igjen da hun så Fiskerstrand langt ute, men forsøket gikk et godt stykke over mål. Trønderne fortsatte å presse på og skapte et par sjanser, blant annet et skudd fra Selma Sol Magnusdottir som gikk like over.

Etter 87 minutter ble det også kaos i LSK-feltet og Rosenborg hadde flere muligheter til å avslutte. Etter hvert kom det et skudd fra rundt åtte meter, men det ble blokkert av LSK-forsvaret og deretter klarert. Ingen av lagene maktet å score og det ender målløst mellom LSK Kvinner og Rosenborg.