LSK KVINNER UTE AV TOPP FIRE-KAMPEN – BRANN OG RBKS EUROPA-EVENTYR FORTSETTER

Med tap for Avaldsnes, må LSK Kvinner se langt etter en plass i høstens mesterskapsluttspill. For Brann og Rosenborg ble det igjen jubel i Champions League.

Mål: 0-1 Emilie Nautnes (72)

Etter 4-2-seieren over Breidablik torsdag, var litauiske FC Minsk siste hinder for Rosenborg før en eventuell play off for gruppespill.
Men det skulle bli langt fra like enkelt for trønderne denne søndagen.
Rosenborg skapte et par gode muligheter i starten av kampen hvor både Anna Jøsendal og Cesilie Andreassen var nær etter gode tendenser langs sidene. Likevel var «bortelaget» et godt stykke unna sitt beste i den første omgangen og starten av kampen.
Det kladdet offensivt og Rosenborg var et godt stykke unna det som ble levert mot Breidablik.
Lenge så det ut til at det kunne ende med ekstraomganger også, men drøyt 20 minutter før slutt dukket Emilie Nautnes opp igjen, som hun gjorde det to, om ikke tre ganger, mot Breidablik.
Angriperen sendte Rosenborg i føringen etter en farlig retur fra Minsks keeper, og sørget dermed for at Rosenborg skal spille play off om en plass i gruppespillet i Champions League.

Champions League-eventyret fortsetter

Spartak Subotica – Brann 1-3 ( 0-2)
Mål: 0-1 Rakel Engesvik (21). 0-2 Tameka Yallop (25), 0-3 Maria Brochmann (54), 1-3 Tijana Filipovic (72)
Brann var alt fra overbevisende i midtuken da ALG Spor ble slått 1-0 etter scoring av Maria Brochmann. Men avansementet var tross alt det viktigste, og også de, som Rosenborg, var søndag i aksjon.
Denne gangen var serbiske Spartak Subotica motstander, og denne gangen viste Ollie Harders kvinner seg fra en langt bedre side.
Serielederne i Toppserien dominerte stort og ledet fullt fortjent 2-0 til pause etter at Rakel Engesvik og Tameka Yallop hadde scoret målene.
Engesvik sendte Brann i føringen med en herlig scoring fra langt hold, og bare fire minutter senere dukket Yallop opp og økte ledelsen etter kombinasjoner langs høyresiden.
Et drøyt kvarter ut i 2. omgang avgjorde Brochmann i praksis kampen da hun satte inn 3-0. Først var det strålende forarbeid av kaptein Tuva Hansen, som fant Signe Gaupset. Hun avsluttet midt på keeper fra god posisjon, før returen havnet hos Brochmann.

Også Branns Europa-eventyr fortsetter etter 3-1-seier over Spartak Subotica. Foto: Alexander Larsen

Brann fortsatte å kjøre på og skape sjanser, men klarte ikke å omsette de i tellende resultat. Istedenfor var det Tijana Filipovic som skapte noe spenning i kampen 18 minutter før slutt med en lekker lobb over Aurora Mikalsen.
Serberne fikk naturlig nok ny entusiasme i etterkant av scoringen og var ikke langt unna enda en redusering bare få minutter etterpå. Noe mer spennende ble det, men alt i alt hadde Brann ganske god kontroll.

Best i byen

Vålerenga – Lyn 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Dejana Stefanovic (20), 2-0 Olaug Tvedten (30)

I Oslo-derbyet mellom Vålerenga og Lyn var det mye som sto på spill med tanke på de to lagenes eventuelle sluttplassering i grunnspillet. Vålerenga jakter 2.-plassen og fire poeng inn i sluttspillet, mens Lyn kniver om den siste sluttspillplassen.

På Intility staret hjemmelaget et enormt kjør fra start og hadde en kjempesjanse allerede i kampens første spilleminutt, men ballen snek seg noen få centimetere utenfor. Vålerenga fortsatte å trykke på, men det ble etter hvert jevnere litt utover i omgangen.

Likevel var det de blåkledde som skapte sjansene, og Karina Sævik brente en gedigen sjanse alene med Kirvill Odden like før kvarteret. Vertenes press var ikke forgjeves og de ble belønnet etter 20 minutter da Dejana Stefanovic hamret inn ledermålet fra distanse. Og ti minutter senere serverte Sævik ballen til Olaug Tvedten som enkelt kunne bredside inn 2-0.

Etter pause var det litt stillingskrig mellom lagene, men Vålerenga rev til seg initiativet i andre omgang også. Karina Sævik fikk nok en stor sjanse, før hjemmelaget misbrukte tre gigantstore sjanser i løpet av to minutter. Lyn skapte ikke mye, men hadde muligheten til å skapte spenning mot slutten da Anna Aahjem kom alene med Jalen Tompkins, men Vålerengas sisteskanse kom seirende ut av duellen, og dermed endte det byderbyet med 2-0-seier til Vålerenga.

Topp 4-drømmen knust

LSK Kvinner – Avaldsnes 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Ida Mortensen Natvik (39), 1-1 Emma Stølen Godø (72), 1-2 Hanna Dahl (88)

Takket være en oppsving i resultater og prestasjon etter ferien har LSK Kvinner fortsatt håp om å kapre 4.-plassen. Før grunnspillvinner Brann venter i siste runde, tok de denne helgen imot et Avaldsnes-lag som står med ti strake tap. Dersom det skal bli mesterskapsluttspill på Romerike, måtte denne kampen vinnes.

Og LSK Kvinner tok kontroll på banespillet fra start ved å holde mye på ballen. Tross dette ble det skapt ganske lite foran målet til Avaldsnes i løpet av den første halvtimen. Irene Dirdal var nærmest for vertene med et skudd i stolpen etter 30 minutter, men istedenfor var det Avaldsnes som skulle ta ledelsen.

Et innlegg fra Hanna Dah ble uheldig dempet ned til Ida Mortensen Natvik av LSK-forsvarer Klara Rybrink. Natvik gjorde ingen feil og sendte karmøyingene i ledelsen fem minutter før pause. Like etter smalt det i stolpen bak Siri Ervik, denne gangen fra Amanda Johnsson Haahr, men 0-1 sto seg til pause i LSK-hallen.

LSK Kvinner fortsatte å dominere banespillet etter hvilen, men slet med å skape de store sjansene mot et lavtliggende Avaldsnes. Haahr hadde et forsøk like til side for mål, før hun litt senere fikk avsluttet på mål, men skuddet var for svakt.

Det tok tid, men etter 72 minutter skulle det endelig lykkes for hjemmelaget. Irene Dirdal fant Emma Stølen Godø inne sentralt, og sistnevnte fikk god tid til å sikte og satte ballen sikkert nede i det lengste hjørnet og en etterlengtet utligning.

Fem minutter senere var Haahr nære igjen med en heading i retning krysset, men Siri Ervik nådde frem og stoppet forsøket. Et par minutter før slutt ble det dramatikk i LSK-hallen. Avaldsnes ble tildelt frispark like utenfor 16-meteren etter at Moa Edrud hadde plukket opp ballen. Dermed ble LSK-keeperen også utvist, før Hanna Dahl la det påfølgende frisparket vakkert i krysset og sendte Avaldsnes tilbake i ledelsen.

Etter 10 strake tap ble det endelig seier igjen for John Arne Riise og Avaldsnes. 2-1-seieren over LSK Kvinner gjør også at kanarifuglenes sjanse for topp fire er usannsynlig små. Foto: Alexander Larsen

Emma Stølen Godø fikk en kjempesjanse til å berge ett poeng for LSK Kvinner, men banket ballen over fra god posisjon. Avaldsnes vinner til slutt 2-1 og knuste etter all sannsynlighet LSK Kvinners håp om 4.-plassen.

Øyner sluttspillet

Røa – Kolbotn 1-4 (0-2)
Mål: 0-1 Tonje Pedersen (1), 0-2 Lena Soleng Hansen (45), 1-2 Ragne Hagen Svastuen (46), 1-3 Tonje Pedersen (79), 1-4 Sarah Dyrehauge

Røas retur til Toppserien har vært av det tøffe slaget og den tradisjonsrike klubben står bare med to poeng etter 16 spilte kamper. I den 17. serierunden fikk de besøk av Kolbotn, som virkelig har meldt seg på i topp 4-kampen og øyner muligheten for å nå sluttspillet.

Gjestene fra Sofiemyr kunne knapt drømt om en bedre start på oppgjøret mot Røa. I kampens første spilleminutt ble Julie Elise Hoff Klæboe felt innenfor sekstenmeteren og Kolbotn fikk straffe. Tonje Pedersen gjorde ingen feil fra krittmerket og ga Kolbotn en drømmestart på kampen.

Etter den tidlige scoringen var kampen jevnspilt der ingen av lagene skapte noe av betydning. Det så dermed lenge ut til å ebbe ut med 1-0 til Kolbotn til pause, men langt inne på overtiden satte Lena Soleng Hansen inn 2-0 fra kort hold.

Utgangspunktet for andre omgang var dermed tøft for Røa, som gjorde tre spillerbytter i pausen. En av innbytterne var Ragne Svastuen, og det byttet betalte seg umiddelbart. Røa skaffet seg en corner og den fant hodet til Svastuen som fra 6-7 meter stanget inn reduseringen og skapte nytt liv i kampen. Vertene fikk nok en god mulighet etterpå, men klarte ikke å overliste Selma Panengstuen.

Etter hvert jevnet kampen seg ut igjen etter at Røa presset på, og sjansene uteble. Solveig Engås hadde et skudd i nettveggen, men utenom det var det tynt fremover fra begge lag. Det var inntil det gjensto 10 minutter. Tonje Pedersen kom alene med keeper og satte inn 3-1 til Kolbotn og nærmest punkterte kampen.

Ragne Svastuen klinket ballen i tverrliggeren fra distanse like etterpå, men nærmere kom ikke Røa selv om de satt inn en sluttspurt. Isteden ble resultatet enda styggere for Geir Nordbys lag da Sarah Dyrehauge satte kronen på verket med en vakker scoring. Kolbotn vinner dermed 4-1 og øyner virkelig muligheten for å kapre 4.-plassen.