LUKE I TOPPEN OG ENDRING I BUNN

Det ble skikkelig dramatisk på overtid i kampene der topplagene var involvert. TIL 2020 skaffet seg en luke ned til konkurrentene etter å ha snudd til seier på overtid, mens Kolbotn unngikk tap takket være en overtidsscoring. I bunnen av tabellen tok Hønefoss en viktig seier i bunnkampen og tok steget vekk fra sisteplassen.

Mål: 1-0 Karoline Hernes (42)

Etter en tung start på sesongen fikk KIL/Hemne en kjempeopptur sist serierunde da de slo AaFK Fortuna 2-0. Denne runden ventet en ny hjemmekamp mot nok et godt lag, Øvrevoll Hosle. Men gjestene har heller ikke hatt en kjempestart på sesongen, og lå à poeng med vertene før kampstart.

Lagene med lik poengsum åpent kampen ganske jevnt, men utover i omgangen var det gjestene som tok mer og mer over, og fikk notert seg for flere store sjanser i sjansestatistikken. Scoring ble det derimot ikke, takket være flere strålende redninger fra Ingvild Bergan Grøtting i hjemmelagets mål.

Der Øvrevoll Hosle ikke utnyttet sine sjanser, tok KIL/Hemne vare på sin ene før pause. 42 minutter var spilt da Sara Hoftun Bjerksæter leverte et vakkert forarbeid på venstresiden før hun slo inn foran mål. Der kom Karoline Hernes i full fart og klinket inn 1-0 bak en sjanseløs Una Langkås.

I andre omgang jevnet kampen seg mer ut. Øvrevoll Hosle jaktet naturligvis en utligning, men KIL/Hemne sto ganske kontrollert imot. De helt store sjansene uteble for bortelaget, og det var vertene som var nærmest nettkjenning etter hvilen.

Det ble derimot ikke flere scoringer på Hemne Sparebank Arena, og KIL/Hemne tar sin andre strake seier uten å slippe inn mål.

Enorm snuoperasjon

Grand Bodø – Grei 2-3 (2-0)
Mål: 1-0 Cecilie Falch (18), 2-0 Marthe Hansen (32), 2-1 Julie Kristine Solskjær (59), 2-2 Kamilla Nygård (72), 2-3 Hedda Hansen (73)

I Bodø fikk Grand Bodø besøk av nyopprykkede Grei. Begge lag befant seg rundt midt på tabellen før runden, med Grand Bodø på sju poeng og Grei på fem poeng.

Åpningen i Nordlandshallen var sjansefattig, men det var Grei som virket farligst og hadde noen tilløp til sjanser. Men etter 18 minutter var det vertene som gikk opp i føringen ved Cecilie Falch.

Hjemmelaget fortsatte å være farlige etter scoringen, men både Amalie Kragset og stolpen hindret Anna Johansen i å doble ledelsen. 2-0 skulle derimot komme like etter halvtimen var passert. Marthe Hansen banket til fra distanse og ballen sang i nettet borte ved høyre stolpe.

Før pause kunne det stått både 3-0 og 2-1, men Julie Kristine Solskjær fikk sin scoring annullert for offside, mens Gerd Johansen brant en kjempesjanse.

Etter hvilen skulle derimot Solskjær få målet sitt. Celina Smith og Solskjær kom to mot en mot Cecilie Falch. Smith slapp ballen perfekt til Solskjær som sikkert plasserte inn reduseringen.

Reduseringen ga Grei blod på tann, og etter 72 minutter var utligningen et faktum. Etter litt flipperspill inne i hjemmelagets 16-meter, havnet ballen hos Kamilla Nygård som kunne ekspedere inn 2-2. Og tro det eller ei, så var kampen snudd på hodet minuttet etterpå da Hedda Hansen banket inn 3-2 til Grei fra distanse.

I løpet av det siste kvarteret hadde begge lag sine sjanser, men ingen av dem ble omsatt til scoring. Grei tar dermed tre meget sterke poeng etter en utrolig snuoperasjon i andre omgang.

Grei vartet opp med en utrolig snuoperasjon og vant til slutt 3-2 over Grand Bodø.

Berget av overtidsscoring

Kolbotn – Fyllingsdalen 1-1 (0-0)
Mål: 0-1 Julie Rasmussen (54), 1-1 Susanne Haaland (90+4)

På Østre Greverud var det duket for et høyinteressant oppgjør mellom to av lagene som befinner seg blant de fire øverste lagene på tabellen, opprykkskandidat Kolbotn og nykommer Fyllingsdalen. Gjestene fra Bergen har imponert stort etter opprykket og har skapt trøbbel for de fleste lagene i divisjonen. Spørsmålet var om de også kunne gjøre livet surt for et opprykksjagende Kolbotn på bortebane.

Fyllingsdalen begynte hvert fall kampen med å teste Selma Panengstuen i Kolbotn-buret. Synne Kjølholdt prøvde seg fra 20 meter, men U23-landslagskeeperen fikk slått skuddet til corner.

I motsatt ende fikk tverrliggeren kjørt seg et par ganger etter hjørnespark. Gjestenes keeper Hannah Markussen måtte også i aksjon for å hindre scoring, men utenom dette skjedde det ikke altfor mye de første 45 minuttene.

Det skjedde heller ikke veldig mye etter pause, men det kom likevel scoringer. Etter 54 minutter fikk Julie Rasmussen en enkel jobb med å gi Fyllingsdalen ledelsen da et innlegg gikk gjennom hele feltet til der Rasmussen befant seg.

Det så ut til å bli kampens eneste scoring, men på overtid av overtiden sørget Kolbotn-kaptein Susanne Haaland for poengdeling ved å stange inn 1-1 fra kort hold.

Vanvittig overtidsdrama

TIL 2020 – AaFK Fortuna 2-1 (0-1)
Mål: 0-1 Karna Solskjær (11), 1-1 Sandra Simonsen (90+3), 2-1 Selma Pettersen (90+5)

I Nordens Paris var det klart for toppkamp da TIL 2020 tok imot AaFK Fortuna. Begge lag jakter opprykk, der TIL 2020 leder an på toppen av tabellen. Fire poeng bak på 3.-plass følger AaFK Fortuna, som gikk på en smell mot KIL/Hemne sist. For sunnmøringene var det derfor svært viktig å unngå tap og havne sju poeng bak direkte opprykksplass.

Tangotrøyene gikk også rett i strupen på hjemmelaget og presset TIL 2020 til å gjøre feil. Det resulterte i et par store sjanser i åpningsminuttene, den største da Guro Hammer Røn kom alene gjennom. Hun spilte på tvers mot Maria Herdel Pedersen, som kom litt for skrått på mål og fikk ikke avsluttet.

Men etter 11 minutter fikk gjestene betalt, og atter en gang kom det som en følge av et vellykket høyt press. Hjemmelaget prøvde å spille seg ut, men rotet det til i eget felt. Ballen havnet hos Karna Solskjær som takket og bukket og satte inn 1-0 til AaFK Fortuna.

Litt senere hadde Mali Trøan ballen i nettet, men spissen ble avvinket for offside. Utover dette var det noen halvsjanser begge veier, men ikke noe som kan karakteriseres som store målsjanser. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til AaFK Fortuna.

Etter pause jaktet TIL 2020 scoring, men hjemmelaget slet med å skape det helt store mot et defensivt kompakt bortelag. Det så lenge ut til å bli tre poeng til AaFK Fortuna og sesongens første tap for TIL 2020, men på overtid snudde det fullstendig.

Først utlignet Sandra Simonsen tre minutter på overtid, før Selma Pettersen sørget for 2-1-seier til serielederen minuttet senere.

Viktig seier i bunnkampen

Klepp – Hønefoss 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Inger Vadder (11), 0-2 Synne Hamborg (59), 1-2 Olivia Nguyen (79)

I motsatt ende av tabellen ble det utspilt en kamp av virkelig stor betydning da Klepp tok imot Hønefoss til et oppgjør mellom de to nederste lagene på tabellen. Klepp vant i serieåpningen, men har verken vunnet eller scoret mål siden, mens Hønefoss fortsatt ikke har vunnet en kamp denne sesongen.

Med alt på spill var det kanskje ikke rart at åpningen var tett og jevn uten store sjanser. Det tok derimot ikke lang tid før skuldrene til Hønefoss-spillerne ble lavere. Etter 11 minutter prikket Inger Vadder sin egen retur i mål og dermed sto det 1-0 til bortelaget.

Hønefoss tok over kampen etter ledermålet og var det beste laget. Silje Nyhagen fikk en gyllen mulighet til å doble ledelsen, men ble stoppet av Maria Sandvik.

Utover i omgangen kom Klepp mer med og fikk en kjempesjanse til å utligne like før pause, men skuddet ble mesterlig blokkert av Oda Lillegård.

Andre omgang startet med at begge lag kom alene med keeper, men avslutningene ble reddet. Like før timen var spilt klarte derimot ikke Maria Sandvik å stoppe langskuddet til Synne Hamborg og Hønefoss gikk opp til 2-0.

Dermed så det svært tungt ut for et Klepp-lag som knapt kjenner følelsen av å score mål, men håpet om poeng ble tent for traktortrøyene da Olivia Nguyen reduserte med sin første scoring i Klepp-drakten drøye ti minutter før slutt.

I sluttminuttene presset hjemmelaget på for utligning og hadde en ordentlig cornerbonanza på overtid. Dessverre for Klepp klarte de ikke å presse frem sjansen de trengte, og taper den viktige bunnkampen mot Hønefoss, som med seier passerer Klepp på tabellen og tar steget vekk fra sisteplassen.