Øvrevoll Hosle snudde 0-2 til 3-2-seier på mesterlig vis i den viktige bunnkampen mot Odd, og fikk en sårt tiltrengt luke ned til direkte nedrykk. Foto: Odd Sindre Tonning.

Luker og pusterom inn i sluttspillet

Resultatene i den siste runden av grunnspillet sørget for at lag i både topp og bunn skaffet seg luker ned til sine nærmeste utfordrere.

Øvrevoll Hosle - Odd 3-2 (1-2)
Mål: 0-1 Kamilla Ahlbom (1), 0-2 Signe Strømnes (21), 1-2 Tiril Haga (30), 2-2 Emma Iversen (63), 3-2 Tiril Haga (81)

På Hoslebanen skulle det spilles et enormt viktig oppgjør i bunnstriden da formsterke Øvrevoll Hosle fikk besøk av Odd.

Publikum hadde knapt rukket å få satt seg før det virkelig smalt i Bærum. Etter 30 sekunder fosset Kamilla Ahlbom gjennom ØHIL-forsvaret. Alene med keeper var Odd-spilleren sikker og plasserte inn 1-0.

En drømmestart for Odd, som også etter scoringen fortsatte å presse på. Da 13 minutter var spilt burde Rikke Stoltenberg økt gjestenes ledelse, men spissen satte ballen utenfor alene med keeper.

Litt senere var det marginer unna 2-0 nok en gang, men ingen Odd-spillere klarte å bryte foran Hannah Markussen.

2-0 skulle imidlertid komme etter 21 minutter. Et presist innlegg fant hodet til Signe Strømnes som kontant stanget inn kampens andre Odd-scoring.

Men Øvrevoll Hosle skulle tenne håpet etter en halvtime da Ingrid Nødland banket til fra distanse. Skuddet gikk rett på Emma Rønning, men returen havnet rett i beina til Tiril Haga som fikk en enkel jobb med å sette inn reduseringen.

Like før pause var vertene nære utligning på et frispark fra Ida Hasselgård som gikk i stolpen, men Odd bevarte ledelsen inn til pause.

Også etter pause holdt Odd på å sjokkstarte. Cecilie Mjelde avanserte fremover og avsluttet godt fra distanse. Ballen hadde god retning, men Hannah Markussen var ute i full strekk og reddet.

Øvrevoll Hosle skapte ikke mye å starten av andre omgang, men da Ingrid Nødland gikk ned i feltet etter 55 minutter fikk hjemmelaget en gyllen mulighet til å utligne. Straffen fra Kristin Haugstad ble derimot for høy og gikk via tverrliggeren og over.

Så tok det faktisk ikke mange minuttene før Tiril Haga ble felt inn i 16-meteren. Nok en gang pekte dommeren på straffemerket. Emma Iversen gikk frem og satte sikkert inn 2-2 fra 11-metersmerket.

Etter utligningen var det ØHIL som var farligst, mye på grunn av høy risiko fra Odd i frispillingen og det holdt på å gå galt ved flere anledninger.

Likevel så det ut til å ende med poengdeling, men ni minutter før slutt var kampen snudd. Ellen Halseth slo lavt inn til Tiril Haga, som på frekt vis hælsparket ballen under Emma Rønning og i mål til 3-2.

Dermed måtte Odd jage scoring i sluttminuttene, men det var Haga og hjemmelaget som fikk muligheten til å punktere kampen. Tomålsscoreren snappet ballen fra Odd-forsvaret, men kom litt for skrått. I tillegg var Veronica Amundsen på streken og blokkerte.

På overtid trodde Odd at utligningen var et faktum da Rikke Stoltenberg skrudde ballen i hjørnet på lekkert vis, men flagget var oppe.

Og da innbytter og nysignering Sarah Tofft blokkerte et siste forsøk fra Odd, kunne Øvrevoll Hosle slippe jubelen løs for sin tredje strake seier og tre nye viktige poeng.

Seiret i fartsfylt kamp

Viking - Fyllingsdalen 0-2 (0-0)
Mål: 0-1 Nina Vestbøstad (57), 0-2 Marion Haugland (83)

Etter to strake tap jaktet Fyllingsdalen viktige poeng i bortemøtet med sluttspillsklare Viking.

Det ble en fartsfylt åpning på SR-Bank Arena, der Fyllingsdalen var nære en pangstart. Et svakt utspill fra Emma Jönsson havnet i beina til Ine Wedaa, som ikke klarte å sette ballen i det halvåpne målet fra distanse.

Like etter var det Viking som kunne fått en tidlig scoring. Et flatt og hardt innlegg fant veien til Sara Sekse Johannesen på bakerste stolpe. Backen prøvde å skli ballen i mål, men fikk ikke god nok kontakt og ballen suste forbi og utenfor.

Få minutter senere driblet Julie Rasmussen seg fri, men avslutningen ble stoppet av en benparade av Jönsson, før Wedaa dunket ballen over mål på returen.

Midtveis i omgangen fikk Fyllingsdalen alle tiders sjanse til å ta ledelsen. Nora Heggheim felte Rasmussen og gjestene fikk straffe. Ine Wedaa klarte derimot ikke å overliste Emma Jönsson fra ellevemeteren og det forble 0-0.

I motsatt ende var Vilde Bakke-Andersen nære da hun ble spilt gjennom, men chippen ble for svak og gikk rett i klypene til Sandra Rød Ask.

På en corner ble det også farlig ved Bakke-Andersen, men headingen gikk rett på keeper.

Fyllingsdalen hadde også flere sjanser før pause, men uten å omsette noen av dem. Nesten utrolig nok gikk lagene målløse til pause.

Scoringen skulle imidlertid komme etter pause. Fyllingsdalen fikk corner som ble slått godt inn i feltet. Der inne var Nina Vestbøstad sterkest i duellen og stanget kontant inn 1-0.

Like etter var Viking nære ved å svare. Karen Rygg Ims fosset forbi langs venstre og fant Kajsa Pettersen foran mål. J19-landslagsspilleren avsluttet via et Fyllingsdalen-bein før ballen snek seg utenfor.

De mørkeblå fortsatte å presse på for en utligning og fikk nok en stor sjanse noen minutter senere. Vilde Bakke-Andersen slo et strålende innlegg på bakerste der Maria Sørenes hadde løpt seg fri. Backen fikk imidlertid ikke avslutningen på mål.

Isteden var det Fyllingsdalen som skulle få sin andre scoring. Med sju minutter igjen spilte Helle Aune en litt svak pasning bakover mot Emma Jönsson. Keeperen fikk klarert, men ikke lengre enn til Marion Haugland, som på direkte trillet inn 2-0 i det åpne målet.

Det klarte aldri Viking å svare på. Fyllingsdalen vinner 2-0 og får et best mulig utgangspunkt før nedrykkssluttspillet.

I perfekt posisjon før sluttspillet

FKH/Avaldsnes - Hønefoss 1-4 (0-3)
Mål: 0-1 Kristin Gumaer (21), 0-2 Kristin Gumaer (28), 0-3 Silje Nyhagen (44), 0-4 Synne Nilssen Hamborg (79), 1-4 Kristine Nybru (90)
Rødt kort: Mina Pedersen (90)

Serieleder Hønefoss jaktet tre nye poeng i opprykkskampen da de tok turen til Rogaland for et møte med FKH/Avaldsnes.

Oppgjøret i Haugesund startet rolig. Hønefoss tok kontrollen over banespillet, men sjansene uteble i åpningen.

Etter 13 minutter kom det første tilløpet til en sjanse. En corner sørget for litt kaos i FKH/Avaldsnes-boksen, men ingen Hønefoss-spillere fikk avsluttet.

Like etter fikk gjestene et frispark i god posisjon. Synne Nilssen Hamborg banket til, men ballen gikk utenfor.

Selv uten å ha skapt de helt store sjansene, fikk Hønefoss et fortjent ledermål etter 21 minutter. Et langt innkast havnet hos Kristin Gumaer. Toppscoreren tok ned ballen, vendte opp på en femøring og dunket inn 1-0 med en utsøkt halvvolley.

Og bare sju minutter senere satte Gumaer inn 2-0. Et presist innlegg fra Inger Vadder fant spissen på bakerste, som med en kontant volleyavslutning sørget for 2-0.

Men Hønefoss ga seg ikke med det. Like før pause stupte kaptein Silje Nyhagen inn 3-0 og avgjorde på mange måter kampen.

Dermed kunne serielederen kontrollere tingenes tilstand mot et FKH/Avaldsnes som slet med å komme til sjanser.

I andre omgang skapte vertene litt mer. Først rullet de opp et flott angrep der Kristina Svandal spilte gjennom Emilie Guddal, men sistnevnte fikk ikke avsluttet.

Like etter var det Simone Pedersen som fikk sjansen, men Mari Hasselknippe reddet.

Med 10-11 minutter igjen punkterte Synne Nilssen Hamborg med et kontant hodestøt.

Da gjorde det ikke mye at Kristine Nybru reduserte med et knallhardt frispark på overtid, selv om Mina Pedersen ble utvist i situasjonen som førte til frisparket.

Hønefoss vinner uansett fortjent og kontrollert 4-1 mot FKH/Avaldsnes og er i kjempeposisjon før sluttspillet.

Hønefoss-maskineriet fortsetter å kjøre på. Etter seieren over FKH/Avaldsnes leder de serien med fem poeng før sluttspillet. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Smell i opprykkskampen

KIL/Hemne - AaFK Fortuna 1-1 (0-0)
Mål: 1-0 Sara Eggesvik (53), 1-1 Guro Hammer Røn (70)

I Trøndelag måtte AaFK Fortuna vinne mot KIL/Hemne for å henge ordentlig med i opprykkskampen.

Gjestene fikk også kampens første mulighet etter drøye fem minutter ved Karna Solskjær. Spissen kom imidlertid for nært keeper og Martine Dokken avverget.

I motsatt ende ble det litt kaotisk i feltet noen minutter senere etter et innlegg og en corner, men AaFK Fortuna klarerte unna til slutt.

Ellers var det stort sett bortelaget som skapte det som var av sjanser i første omgang, selv om det ikke var altfor mange.

Karna Solskjær hadde 2-3 gode sjanser, men ingen av dem resulterte i scoring. Den aller største kom minuttet før pause, der Solskjær fikk tatt ned en lang bakromsball. Hun fikk også avsluttet fra 11 meter, men blåste ballen over mål.

AaFK Fortuna fortsatte å ha overtaket etter pause, og fikk en god mulighet tidlig i andre omgang. En corner fra venstre endte opp på panna til Sofie Riis, men headingen gikk over.

Isteden var det KIL/Hemne som skulle score. Christina Osnes-Ringen felte Maren Snekvik innenfor 16-meteren og vertene fikk straffe. Den satte Sara Eggesvik kontant i nettet og hjemmelaget var i føringen.

Dermed måtte AaFK Fortuna jage utligning, og var nære ved Casandra Lüthcke på en dødball, men headingen gikk på feil side av stolpen.

Men med 20 minutter igjen skulle bortelaget få scoringen sin. Linn Huseby tredde gjennom til Guro Hammer Røn. Alene med Martine Dokken gjorde AaFK Fortunas toppscorer ingen feil og sørget for balanse i regnskapet.

De siste 20 minuttene ble et lite stormløp fra AaFK Fortuna sin side i jakten på en sårt tiltrengt vinnermål, men de helt store sjansene uteble.

Det ble noen småfarligheter på dødball og innlegg, men KIL/Hemne holdt godt unna.

På overtid fikk Sofie Riis en siste sjanse etter en corner. Den danske midtstopperen fikk godt treff med hodet, men Dokken reddet.

Oppgjøret mellom KIL/Hemne og AaFK Fortuna ender 1-1, som gjør at sunnmøringene går inn i opprykkssluttspillet fem poeng bak Hønefoss på topp.

Derbydrama i nord

TIL 2020 - Bodø/Glimt 1-2 (1-2)
Mål: 0-1 Lise Dissing (17), 0-2 Anna Johansen (24), 1-2 Mali Trøan (31)
Rødt kort: Lærke Hammer (29)

Med over 1000 på tribunen og ny publikumsrekord på en damekamp i Tromsø, bydde TIL 2020 opp til fest når Bodø/Glimt kom på besøk til Slaget om Nord-Norge.

Den nordnorske duellen startet intenst, men sjansefattig.

Likevel skulle det komme en scoring etter 17 minutter, på kampens første store sjanse. Et skudd fra Anna Johansen ble slått i tverrliggeren av Marie Aspenes. På returen reagerte Lise Dissing raskest og satte inn 1-0 til Bodø/Glimt på åpent mål fra halvannen meter.

Og bare sju minutter senere stod det 2-0 på Romssa Arena. Kaija Skjelstad var uheldig og headet et frispark rett i beina på Anna Johansen, som hadde få problemer med å bredside inn 2-0.

Så skulle det bli litt dramatisk. Like før halvtimen var spilt løpte Mali Trøan gjennom Glimt-forsvaret. Lærke Hammer var på etterskudd og felte TIL 2020-spissen innenfor 16-meteren. TIL 2020 fikk straffe og den danske midtstopperen ble utvist. Mali Trøan satte straffen sikkert i mål og skapte ny spenning i kampen.

Like etter trodde Natalie Velde at hun hadde utlignet, men det var blåst for offside i forkant.

Bodø/Glimt tok med seg 2-1-ledelsen inn til pause.

Med én spiller mindre på banen handlet andre omgang om å forsvare ledelsen sin for Glimt, mens TIL 2020 jaget en utligning.

Hjemmelaget tok også kontroll over banespillet, men skapte ikke veldig mye.

Oda Lillegård fikk en grei mulighet etter et innlegg med halvtimen igjen å spille, men headingen gikk over mål.

Gjestene stod ellers godt imot det meste TIL 2020 hadde å komme med, men med drøye 15 minutter igjen fikk hjemmelaget en stor dobbeltsjanse. Elea Johansen fikk ballen i mellomrom, vendte opp og banket til. Aubrei Corder måtte ut i full strekk for å redde, men ga en farlig retur som Mali Trøan var først på. Men igjen var Corder på plass og reddet.

Tross flere forsøk mot slutten, klarte ikke TIL 2020 å få scoringen de trengte for å ta med seg poeng. Bodø/Glimt vinner 2-1 og går inn i sluttspillet med heng på opprykkskvaliken.