LYON BLE FOR STERKE – BRANN TAR MED SEG EN SCORING

Lyon ble for sterke for Brann, men bergenserne leverte likevel et sterkt resultat mot et av verdens beste lag.

Annonse:

Fra start var det tydelig hvilket av lagene som bar mest rutine, og franskmennene satte inn to mål før første halvtime var spilt. Begge målene kom etter feil fra Brann-laget, og de fikk kjenne på Lyons vrede. Ada Hegerberg scoret kampens andre mål, og pyntet på egen målstatistikk.

En av kampens store spillere var Signe Gaupset, som fortsetter å imponere på den internasjonale scenen.

– Det var veldig gøy, men tøft selvfølgelig. Vi får virkelig kjent på nivået, og de straffer oss hardt med en gang vi gjør feil. Det er selvfølgelig kjedelig å tape, men vi får virkelig sett hvor listen ligger, sier hun til NRK etter kampen.

– Det er et av verdens beste lag, men du ser på slutten her når vi virkelig «stepper opp» i presset, så vinner vi ball med en gang og skaper ting. Jeg vil si at vi styrer spillet mye i 2. omgang, så hadde vi vært litt mer på i 1. omgang og ikke gjort de småfeilene, så kunne kampen vært litt annerledes, fortsetter hun.

Sterk redusering

Justine Kielland markerte seg før kampen da hun havnet på en prestisjetung UEFA-liste over spillerne med høyest andel suksessfulle pasninger. Men midtbanespilleren kan også score mål.

Etter at Lyon satte inn 3-0 like etter pause, reduserte Kielland til 3-1 på lekkert vis etter godt forarbeid av Gaupset. Dette var det første baklengsmålet til Lyon på seks gruppespillskamper.

Nå venter returkampen på Åsane Arena neste uke, hvor Brann virkelig kan slå fra seg. Kampen ble utsolgt på 13 minutter, men kan uansett sees på TV 2 Sport 1 kl. 18.45.

Sist oppdatert: 13. des 2023

Annonse fra Toppserien: