Maanum og Arsenal stoppet Rosenborgs Europa-eventyr

Rosenborg stod ovenfor en stor utfordring da Arsenal ventet i Champions League-kvalifiseringen. Og kledd i rødt og hvitt spilte Frida Maanum en sentral rolle.

På fantastisk vis slo Rosenborg Atletico Madrid i forrige runde av Champions League-kvalifiseringen, og sikret seg et møte med Arsenal i kampen om avansement i den europeiske turneringen.

Og om man tenkte utfordringen var massiv mot det spanske storlaget, var den om mulig enda større da laget som endte på 3.-plass i Women´s Super League forrige sesong ventet i London.

Arsenal-dominans

I store perioder av kampen var det også spill mot ett mål, men selv om Arsenal dominerte fra første spark, så slet de tidlig med å spille seg til store sjanser mot et kompakt Rosenborg-lag.

Til gjengjeld var det også lite Rosenborg klarte å true Arsenals bakrom når de hadde ballen i laget.

Det skulle gå nesten 20 minutter før vi fikk se kampens første sjanse, og den kom som følge av en feilberegning på et innlegg av Rugile Rulyte, og en svak klarering fra Mathilde Harviken.

Dermed falt ballen rett i beina til Frida Maanum, som fra kort hold hamret ballen i mål, og sendte Arsenal i føringen.

REDNING: Rulyte gjorde flere gode redninger mot Arsenal. Foto: Bildbyrån

Etter scoringen var det også mer av det samme hva gjelder kampbilde. Arsenal stod høyt med hele laget sitt, og presset Rosenborg bakover i banen.

Alessia Russo var nære ved å doble for vertene. Et innlegg fra Caitlin Foord traff Russos panne, men hodestøtet gikk i tverrliggeren og ut.

Maanum fikk enda en stor mulighet før pause. Hun ble spilt fri i Rosenborgs boks, og klinket til mot mål, men Rulyte rakk å reagere og få slått ballen ut til corner.

Det var heller ikke den eneste gangen Rulyte vartet opp med en strålende redning. Like etter pause fant nok et innlegg pannen til Russo, men Rulyte rakk å reagere tidlig nok til at hun fikk slått headingen til corner.

Tverrligger-treff og redning på strek

Etter at Arsenal hadde dominert den første timen av kampen, klarte Rosenborg å løfte seg høyere i banen.

Det førte til at Hanna Dahl stod for Rosenborgs første avslutning i kampen, da hun fikk ballen på 18 meter. Dessverre for Rosenborg gikk avslutningen over målet til Manuela Zinsberger.

Like etter fikk Beate Marcussen muligheten fra samme posisjon, men også den avslutningen gikk over Arsenal-målet.

Så var det Arsenals tur til å skape farligheter.

Russo var ikke ferdig med sin jakt på scoring. Fra kanten av boksen la hun ballen på høyrefoten, og klinket till. Ballen gikk via Mathilde Alsaker Rogde, og smalt i tverrliggeren.

Den påfølgende returen endte hos Kyra Cooney-Cross, som fra enda lenger hold prøvde lykken selv - men igjen smalt ballen i tverrliggeren og ut.

Ti minutter før slutt var en Arsenal-corner på vei mot nettmaskene, men på streken stod Frøya Dorsin og fikk slått ballen unna.

Rosenborg kjempet på for utligningen før slutt, men i motsetning til kampen mot Atletico Madrid klarte de ikke å få uttelling mot Arsenal, som vant kampen 1–0.

– Rosenborg var dømt til å bli knust mot Atletico Madrid, men klarte å karre seg videre. Men her er det stopp. Spenningen levde helt inn, og det er imponerende i seg selv, sa VGs ekspertkommentator Carl-Erik Torp etter kampen.

– Jeg tror Robin Shroot og hans team og spillere er stolte over det de leverte. Ingen kan forvente noe mer fra Rosenborg.

Dermed er deres Champions League-eventyr over for denne gang, mens Arsenal er klare for play offen på veien mot turneringens gruppespill.