Toppoppgjøret mellom TIL 2020 og Kolbotn endte målløst. For flere av lagene som fikk en litt trå sesongåpning ble den andre serierunden derimot mye bedre, ettersom de klarte å slå tilbake denne helgen.

Klepp – AaFK Fortuna 0-1

Målløs toppkamp

Kolbotn – TIL 2020 0-0 (0-0)
Mål:

Runden ble sparket i gang mellom to lag som er ventet å være blant de største opprykksfavorittene denne sesongen, nemlig Kolbotn og TIL 2020. Begge lag kom inn til kampen med seier i åpningsrunden. Kolbotn tok en sterk borteseier mot AaFK Fortuna, mens TIL 2020 viste at de er best i nord ved å slå Grand Bodø.

I toppoppgjøret var det gjestene fra Tromsø som startet klart best, men skapte svært lite foran mål. Utover i omgangen kom vertene mer og mer med, og hadde et par greie målsjanser, blant annet ved Martine Fenger. Ingen av lagene klarte å få hull på byllen før pause, og det sto 0-0 halvveis.

Også etter pause var det TIL 2020 som åpnet best, men overtaket ble ikke utnyttet i form av scoringer eller store sjanser. Gjestene hadde ikke altfor mye å komme med fremover og klarte ikke å bryte ned et kompakt Kolbotn-forsvar.

Kampen jevnet seg ut etter hvert, men ingen av lagene var skarpe nok foran motstanderens mål. Dermed ebbet det ut med null scorede mål og ett poeng hver etter en jevn og tett toppkamp.

Sterkt bortepoeng

Øvrevoll Hosle – Grei 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Amalie Taraldsen (42), 1-1 Joshualyn Reeves (85)

Nyopprykkede Grei fikk en tøff tilbakekomst til 1. divisjon i seriepremieren mot Klepp. Gjestene fra Jæren var best i det oppgjøret og vant til slutt 2-0. For Øvrevoll Hosle ble det en langt hyggeligere start mot fjorårets beste hjemmelag, Hønefoss. Bærumslaget tok en sterk trepoenger på AKA Arena etter en sen scoring av Joshualyn Reeves, som dermed sørget for en perfekt start på sesongen.

Hjemme mot Grei var ØHIL forhåndsfavoritter til å ta nok en seier, men denne kampen åpnet ganske jevnt. Ingen av lagene klarte å ta kontroll innledningsvis, men etter hvert fikk hjemmelaget ØHIL et lite overtak og skapte et par svært store sjanser. De sjansene ble derimot ikke utnyttet og gjestene tok faktisk over det siste kvarteret av omgangen.

I den perioden klarte også Grei å ta ledelsen. Minuttet etter at Kamilla Børve Nygård hadde et skudd som smalt i tverrliggeren, fikk Amalie Taraldsen sjansen fra kloss hold etter en corner. Hun gjorde ingen feil og banket kula i nettet, og sørget for at Grei tok føringen til pause.

Etter hvilen måtte ØHIL fremover og vertene skapte flere sjanser som kunne ført til utligning, men Grei-keeper Amalie Kragset stod godt unna og hentet frem flere gode redninger. Bortelaget var heller ikke ufarlige i angrep og fikk en gyllen mulighet til å doble ledelsen, men Julie Kristine Solskjær brant alene med keeper.

Hjemmelaget fortsatte å trykke på for utligning, og hadde blant annet et skudd i tverrliggeren. Sjansene fortsatte å komme, og til slutt måtte Grei kapitulere. Joshualyn Reeves fikk to sjanser, der den første gikk i stolpen, men på returen satte hun kontant inn utligningen for ØHIL fem minutter før full tid.

Flere scoringer ble det ikke på Ferd Arena Hosle, og lagene tar med seg ett poeng hver fra oppgjøret.

Joshualyn Reeves (til høyre) berget poeng for Øvrevoll Hosle med en sen scoring. Foto: Kristian Moe

Effektive Grand Bodø

Grand Bodø – Fyllingsdalen 4-2 (3-0)
Mål: 1-0 Anna Johansen (4), Kristina Brudvik (21), 3-0 Rebecca Nordberg selvmål (44), 4-0 Anna Johansen (48), 4-1 Martine Kjølholdt (54), 4-2 Julie Rasmussen (82)

Nyopprykkede Fyllingsdalen fikk en pangstart på sesongen med seier hjemme mot KIL/Hemne. For Grand Bodøs del handlet det om å slå tilbake i egen hall etter tapet i slaget om Nord-Norge mot TIL 2020.

Og det startet på best mulig vis for hjemmelaget. Anna Johansen sendte Grand Bodø i ledelsen etter bare fire minutter. Etter scoringen var det Fyllingsdalen som skapte sjansene, men istedenfor utligning, doblet Kristina Brudvik for Grand Bodø. Minuttet før pause ble det også verre for bergenserne da Rebecca Nordberg satte ballen i eget nett. Dermed sto det 3-0 til hjemmelaget halvveis, et resultat som Fyllingsdalen følte virket litt i overkant ut ifra spill og sjanser.

Bodøværingenes effektivitet fortsatte også etter hvilen. 48 minutter var spilt da Anna Johansen økte til 4-0 med sin andre scoring for dagen. Dermed så det ut til at kampen var avgjort, men Fyllingsdalen fortsatte å skape målsjanser. Omsider fikk de også uttelling ved Martine Kjølholdt som reduserte til 1-4 etter 54 minutter.

Gjestene ga ikke opp og presset på videre. Målsjansene kom nærmest på løpende bånd for Fyllingsdalen, men effektiviteten uteble. Knappe ti minutter før slutt fikk de nok en redusering signert Julie Rasmussen, men den kom for sent for Fyllingsdalen, som taper 2-4 i en kamp hvor de skapte de fleste og største sjansene, men der Grand Bodø var mye mer effektive foran mål.

Hattrick-helt avgjorde

KIL/Hemne – Hønefoss 3-0 (0-0)
Mål: 1-0 Sara Hoftun Bjerksæter (71), 2-0 Sara Hoftun Bjerksæter (74), 3-0 Sara Hoftun Bjersæter (90)

På Kyrksæterøra var det duket for et oppgjør mellom to lag som fikk en traurig start på sesongen. KIL/Hemne gikk på et litt overraskende tap borte mot nyopprykkede Fyllingsdalen, mens Hønefoss tapte hjemme mot Øvrevoll Hosle takket være en sen scoring av Joshualyn Reeves.

Dermed var det to revansjelystne lag som møttes til dyst i Trøndelag.

Første omgang i Sodvinhallen kan ikke sies å være av det mest underholdende slaget. Omgangen var relativt jevnspilt mellom to lag som stort sett nullet hverandre ut, og det ble ikke skapt all verdens til sjanser. De få sjansene som kom var det hjemmelaget som sto for, men ingen klarte å overliste noen av keeperne før hvilen.

Kampbildet vedvarte også i andre omgang. KIL/Hemne hadde mest ball, men skapte få farligheter foran mål. Det var inntil det gjensto drøye 20 minutter av kampen. Da bestemte Sara Hoftun Bjerksæter seg for å stjele showet.

Først satte hun inn 1-0 alene med keeper, før hun få minutter senere fikk en enkel jobb med å plassere inn 2-0.

Hønefoss prøvde og ville mest etter de to scoringene, men gjestene maktet ikke å skape sjanser. Comebacket uteble, og isteden fikk Sara Hoftun Bjerksæter æren av å fullføre hattricket sitt på overtid, og fastsette resultatet til 3-0.

Slo tilbake

Klepp – AaFK Fortuna 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 Linn Huseby (25)

Den andre serierunden ble avsluttet på Jæren mellom Klepp og AaFK Fortuna. Sunnmøringene har ambisjoner om å rykke opp denne sesongen, men gikk på et 2-3-tap i serieåpningen mot opprykksrival Kolbotn. Tangotrøyene ønsket dermed å slå tilbake mot et Klepp-lag som vant sin første kamp og fikk en god start på sesongen.

Kanskje ikke overraskende var det gjestene som tok kontroll over kampen fra start. AaFK Fortuna hadde mest ball og var farligst foran mål i innledningen, og hadde en kjempesjanse tidlig i kampen. Gjestenes overtak fortsatte og det var derfor ikke ufortjent da Linn Huseby sendte AaFK Fortuna i ledelsen etter et fint angrep langs høyre.

Linn Huseby ble matchvinner for AaFK Fortuna mot Klepp, og sørget for tangotrøyenes første trepoenger denne sesongen. Foto: Kristian Moe

Klepp på sin side satset stort sett på kontringer, men klarte ikke å sette Benedicte Lund Berge på prøve i løpet av de første 45 minuttene, og det sto 1-0 til bortelaget halvveis.

I andre omgang presset Klepp på for scoring, og skapte mye mer enn de gjorde i første omgang. Både innbytter Cecilie Mjelde og Hedda Skadal hadde gode muligheter til å utligne, men ingen av avslutningene gikk på mål.

AaFK Fortuna sto godt imot, og kunne punktert kampen for godt mot slutten. Karna Solskjær fikk avsluttet fra kort hold etter et lavt innlegg, men ble stoppet av en mesterlig redning av Mari Vatne. Resten av kampen ble preget av en del bytter og av at AaFK Fortuna skulle kontrollere inn tre poeng. Klepp klarte ikke å få den siste store sjansen til å utligne, og dermed tar sunnmøringene sesongens første seier.