MEDALJELUKTEN FORSTERKES – KRITISK PÅ KARMØY

Stabæk – LSK Kvinner 1-2

Nedrykksspøkelset faretruende nært

Lyn – Avaldsnes 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Kamilla Melgård (22), 2-o Selma Hernes (71)

På Karmøy begynner det å spøke ordentlig med tanke på nedrykk. Laget til John Arne Riise innehar jumboplassen som gir direkte nedrykk, og trenger virkelig poeng og en endring i den negative trenden. Denne runden fikk de sjansen til å kappe innpå trygg plass, da de tok turen til Grorud for å møte Lyn, som før runden lå fem poeng foran – med andre ord et svært viktig oppgjør.

Men på «eget» kunstgress var det Lyn som tok kommandoen. Vertene trillet ball og var farligst foran mål. Den første store sjansen kom etter 11 minutter ved Julie Jorde, men avslutningen til midtbanespilleren snek seg like utenfor.

Uttellingen skulle imidlertid komme drøye ti minutter senere. Kamilla Melgård viste strålende nærteknikk da hun dro seg forbi Trine Øritzland inne i feltet. Stortalentet fikk også avsluttet mot mål, og tross et heroisk forsøk på å blokkere fra Evelyn Badu, havnet ballen i nettet og Lyn ledet 1-0.

Hjemmelaget fortsatte trykket mot gjestene og hadde flere avslutninger som kunne resultert i scoringer. Effektiviteten var derimot ikke helt på topp og Lyn måtte nøye seg med en 1-0-ledelse halvveis, etter en omgang der det meste handlet om laget fra Kringsjå.

Avaldsnes hadde noen avslutninger mot mål, men ingen av dem skapte nevneverdige problemer for Lyns bakre rekker.

Andre omgang åpnet rolig uten de helt store sjansene. De første 25 minuttene var faktisk ganske innholdsfattige, men da bestemte Selma Hernes seg for at det var nok. Lyn-spilleren tok saken i egne hender og banket til på direkten fra distanse. Siri Ervik burde nok klart å holdt skuddet ute, men sisteskansen klarte ikke å forhindre 2-0 til Lyn takket være en litt uheldig involvering.

Utenom nok en stor sjanse til Lyn på overtid, skjedde det ikke stort mer på Grorud og Lyn kunne innkassere tre poeng, som sørger for pusterom ned til bunnstriden, mens Avaldsnes kommer stadig nærmere spill i 1. divisjon neste sesong.

Trøndere på gulltokt

Rosenborg – Åsane 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Camilla Linberg (60)

I motsatt ende av tabellen er det Rosenborg som befinner seg. Etter flere sesonger med bare nesten, er trønderne nå i førersetet i kampen om seriegullet. I tillegg har de kommet seg til cupfinalen, så et trofé har aldri vært nærmere for Rosenborg. Men de må fortsette å sanke trepoengere om det skal bli edelt metall, som betød at et Åsane med oppadgående trend måtte slås hjemme på Koteng.

Det startet også svært bra for Rosenborg, som etablerte et skikkelig trykk mot lavtliggende bergensere. Emilie Joramo fikk kampens første sjanse etter fire minutter, mens Cecilie Andreassen fikk en enda større målsjanse fem minutter senere – dog uten tellende resultat.

Trykket til Rosenborg var vedvarende gjennom hele første omgang, og med unntak av et par nesten-muligheter for Åsane på kontringer, var det trønderne som skapte alt av sjanser. På tross av dette måtte de gå slukøret inn i garderoben etter 45 minutter uten scoring.

Scoringsjakten til hjemmelaget fortsatte også etter pause, men de måtte vente til timen var spilt før de endelig kunne slippe jubelen løs. En avslutning fra Andreassen gikk via en forsvarer og på vei mot mål. Der var nysigneringen Camilla Linberg årvaken og hamret inn et fortjent ledermål for Rosenborg.

Like etter var Linberg nære sitt andre, men en heltemodig blokkering satte en stopper for 2-0.

Helt på tampen av kampen fikk Åsane sin første og eneste store mulighet i kampen, og holdt på å stjele med seg ett poeng hjem til Bergen. Ida Kroken fyrte av, men uheldigvis for bergenserne, snek ballen seg på feil side av stolpen og utenfor mål. Dermed endte det med 1-0 og tre poeng til Rosenborg, som holder dampen oppe på toppen av tabellen.

Dramashow

Stabæk – LSK Kvinner 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Miljana Ivanovic (17), 0-2 Emilie Woldvik (55), 1-2 Thea Lonnecken (62)

På Romerike jaktes det også på medalje, og etter Branns uavgjort mot Røa i midtuka, er LSK Kvinner i førersetet om bronsemedaljen. Denne runden ventet imidlertid en tøff test, borte mot Stabæk som aldri pleier å være enkelt.

Det var lite å melde om fra det første kvarteret på Nadderud, men etter dette tok det ikke lang tid før det skulle skje noe. 17 minutter var spilt da Amanda Johnsson Haahr fikk forlenget et innlegg videre til Miljana Ivanovic. Den serbiske landslagsspilleren var iskald og pirket kula forbi Sunniva Skoglund og sendte LSK Kvinner i føringen.

Gjestene var det førende laget og Ivanovic var nok en gang frempå etter 35 minutter, men denne gangen var det Skoglund som kom seirende ut av duellen med angrepsspilleren.

Like før pause fikk Stabæk yppe seg litt ved Mathilde Kruse, som fyrte av et godt skudd, men Cecilie Fiskerstrand fikk slått unna.

Ikke lenge etter hvilen burde Monica Nedgård Isaksen utlignet, men alene med Fiskerstrand avsluttet hun utenfor. Istedenfor ble det drama i motsatte ende, da Signe Holt Andersen gikk i bakken inne i feltet og dommeren pekte på straffemerket. LSK Kvinner-kaptein Emilie Woldvik gjorde ingen feil fra krittmerket og doblet gjestenes ledelse.

Men så startet dramaet på Nadderud for alvor. Like etter timen fikk Camilla Huseby marsjordre for å dra ned Isaksen som siste forsvarer. På det påfølgende frisparket gikk Thea Lonnecken for skudd, som gikk via muren og forbi en utspilt Fiskerstrand, og reduseringen var et faktum.

Med en spiller mer på banen jaktet Stabæk en utligning, og var ikke langt unna i siste ordinære spilleminutt. Innbytter Mathea Berg-Solemdal fikk sjansen, men headingen gikk like over mål.

På overtid fortsatte dramaet da Emilie Bølviken fikk kampens andre røde kort, men det hadde lite å si på sluttresultatet, som til slutt ble 2-1 til LSK Kvinner.