MER UNDERHOLDNING I VENTE: KLART FOR FULL MIDTUKERUNDE

Flere godbiter venter når en full Toppserie-runde spilles onsdag kveld.

Annonse:

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Kampene kommer tett og en ny runde er like rundt hjørnet. Gjør deg klar for nye kamper!

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

 Slik ser 1. serierunde ut:

RUNDE 4 | TOPPSERIEN
Lyn1 - 0Røa Fotball Elite
Avaldsnes Toppfotball0 - 0SK Brann
Vålerenga4 - 1Stabæk
Åsane0 - 3Rosenborg BK Kvinner
LSK Kvinner3 - 0Arna-Bjørnar




Åsane – Rosenborg sendes på NRK2.

Vil stikke kjepper i hjulene for rivalen

Det tok tre runder, så løsnet det endelig for Petter Belsvik og Stabæk i 2-0-seieren over Lyn på bortebane.

Laget som overrasket og imponerte stort i forrige sesong, har dermed fått en godkjent start på sesongen og står med fire poeng etter tre kamper mot Rosenborg (0-3), LSK Kvinner (0-0) og Lyn (2-0.

Nå venter nok en tøff utfordring når Vålerenga er motstander på Intility. Da er spørsmålet hvilken Stabæk-utgave vi får servert.

For i løpet av de siste sju oppgjørene mellom lagene har tre av kampene endt med fryktelig stygge sifre sett med Stabæk-øyne. Forrige sesong med 0-6 og 0-5 i sluttspillet.

Og det blir neppe enkelt denne gangen heller.

Vålerenga er i scoringshumør om dagen og har faktisk scoret minst tre mål i samtlige kamper denne sesongen: 5-0 mot Arna-Bjørnar, 3-3 mot Røa og 4-0 mot Avaldsnes. Flere spillere har vist seg fram fra en positiv side, deriblant Karina Sævik som ser piggere ut enn på lang tid.

Kanskje blir det nye scoringer på 27-åringen denne onsdagen.

Karina Sævik og Olaug Tvedten herjet tidvis med gamleklubben Avaldsnes i forrige runde. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Jakter overraskelse

En annen underdog som gjerne vil ødelegge for en antatt favoritt denne runden, er Avaldsnes.

Det ble fryktelig tøft mot Vålerenga i midtuken med 0-4, men hjemme på eget naturgress kan laget kanskje være en god del nærmere poeng.

Når Brann i tillegg mangler flere sentrale brikker i Signe Gaupset, Amanda Frisbie, Mille Aune og trolig Marit Bratberg Lund med skader, er det liten tvil om at det er et redusert Brann-lag som kommer på besøk.

Men tre poeng bør det aller helst bli, for Rosenborg er i god form om dagen og er eneste lag med full pott etter tre serierunder.

Ingen baklengsmål og ni poeng er fasiten, og trønderne ser virkelig ut til å mene alvor denne sesongen, selv om de nok gjerne ville ha avgjort kampene mot Arna-Bjørnar (1-0) og Røa (1-0) enda tidligere.

Denne helgen er de igjen ganske klare favoritter mot et Åsane-lag som tok sesongens første seier i helgen hjemme mot Arna-Bjørnar (2-0).

Kanskje er de i ferd med å bli Bergens nest beste lag, for det ser mer og mer ut som at Arna-Bjørnar kan få en tøff sesong.

Den tradisjonsrike klubben som har produsert en rekke landslagsspillere opp gjennom årene, står så langt med null poeng og null scoringer. Det må gjøres noe med – så fort som mulig, for denne sesongen teller alle poengene som nevnt fra første spark på ballen.

Emilie Joramo scoret et glitrende mål i forrige serierunde. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Tøff start på sesongen

Så spørs det om det blir denne runden at de klarer å sikre sesongens første poeng. Det blir i alle fall tøft, for da er det LSK Kvinner som venter på bortebane. Andre Bergdølmos lag står med fem poeng så langt og imponerte tidvis mot Brann i forrige serierunde – i en kamp der de gjerne også kunne ha vunnet.

Den siste kampen som spilles onsdag er oppgjøret mellom Lyn og Røa.

Lyn har i likhet med Arna-Bjørnar hatt en blytung start på sesongen med null poeng. Samtidig har ikke prestasjonene nødvendigvis vært så svake at varsellampene bør begynne å blinke helt ennå.

Spillemessig har de tidvis levert godt, men dessverre for deres del vært svakest i begge bokser.

Det må gjøres noe med – og spesielt mot et Røa-lag som er tunge på dødballer og gode på nettopp det. Om det blir sesongens første poeng her, gjenstår å se.

Slik ser tabellen ut før runden: 

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: