MIDTUKERUNDEN: AVLYST KAMP, SLUTTDRAMATIKK OG HATOPPGJØR

Sesongens første midtukerunde bød blant annet på et intenst hatoppgjør, en avlyst kamp og et høydramatisk oppgjør.

Vålerenga vant derbyet mot LSK Kvinner, serieleder Brann står fortsatt med full pott, og Stabæk tok sesongens første seier mot Arna-Bjørnar i en kamp med sen dramatikk. Rosenborg hadde full kontroll på Røa, mens på Sofiemyr sørget dårlige baneforhold for at det ble én kamp mindre denne runden.

Arna-Bjørnar – Stabæk 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Andrea Anderdal (41), 1-1 Vilde Veglo (84), 1-2 Marie Johansdottir selvmål (88)

To lag som hadde ambisjoner om å utfordre topp 4-lagene, men to lag som har hatt en poengmessig svak start på sesongen møttes på Arna Idrettspark. Hjemmelaget har slitt voldsomt bakover i banen og hatt noen stygge resultater, mens Stabæk har vært spillemessig bra og nære flere poeng enn de to de hadde før kampen.

Det var også bortelaget fra Bærum som tok kontroll innledningsvis med mye ball mot et lavtliggende og kompakt hjemmelag. Ni minutter ut i oppgjøret kom kampens første sjanse og det var gjestene som fikk den ved Siri Nordeide Grønli. Backen mottok ballen ut på høyrekanten og klinket til fra drøyt 20 meter, men Ida Norstrøm slo skuddet til corner.

Etter hvert kom Arna-Bjørnar mer med i kampen og yppet seg til tider. Bergenserne fikk mer tak i ballen og fikk to brukbare sjanser, begge signert Marija Aleksic. Først en avslutning mot lengste hjørne som ble reddet til corner av Sunniva Skoglund etter 20 minutter, og deretter et skudd fra skrå vinkel som nok en gang måtte slås unna av Stabæk-keeperen.

Fem minutter før pause fikk Andrea Anderdal en stor sjanse til å sende gjestene i ledelsen, men avslutningen like innenfor 16-meteren ble stoppet av en god redning fra Ida Norstrøm. Men bare minuttet senere fikk Anderdal en ny sjanse og denne gangen ble det nettsus. Midtbanespilleren mottok ballen ute til høyre og dro seg forbi to motspillere med elegant fotarbeid. Det påfølgende skuddet fra skrå vinkel var hardt og lavt, og suste inn bak Norstrøm.

Med 0-1 til pause måtte Arna-Bjørnar jage utligning de siste 45 minuttene, og like før timen fikk innbytter Yuuka Kurosaki en stor sjanse til å skape balanse i regnskapet. Martine Midtbø plukket opp en svak klarering og spilte gjennom Kurosaki, men upresset fra 14 meter klarte ikke innbytteren å treffe mål. Hjemmelaget fikk nok en stor mulighet etter 72 minutter. Stabæk-keeper Sunniva Skoglund gikk ut for å plukke et innlegg, men mistet ballen og det ble fullt kaos i feltet. Flere Arna-Bjørnar-spillere kjempet for å sette kula i det åpne målet, men til slutt klarte Skoglund å kaste seg over ballen.

Arna-Bjørnar kjempet iherdig for en utligning og fikk lønn for strevet etter en kjempetabbe i Stabæk-forsvaret. Gjestene hadde egentlig full kontroll, men en uoppmerksom Ina Kristoffersen mistet ballen til Vilde Veglo. Spissen var sikker alene med Skoglund og plasserte ballen kontant til side for målvakten, og dermed sto det 1-1

Det så ut til å gå mot poengdeling på Arna Idrettspark, men to minutter før slutt falt avgjørelsen. Iris Omarsdottir kriget seg inn i vertenes felt og fikk slått inn fra spiss vinkel. Ballen gikk via beinet til Marie Johansdottir og inn bak Ida Norstrøm. Dermed vinner Stabæk 2-1 borte mot Arna-Bjørnar i det som til slutt ble en dramatisk kamp.

Kontrollert seier

Røa – Rosenborg 0-3 (0-3)
Mål: 0-1 Sara Kanutte Fornes (17), 0-2 Anna Langås Jøsendal (29), 0-3 Emilie Joramo (37)

Forrige runde tok Røa endelig sitt første poeng i årets sesong med en overraskende uavgjort mot LSK Kvinner i LSK-hallen. Denne runden ventet nok en tøff oppgave når Rosenborg, som sist vant 4-1 mot Arna-Bjørnar, kom på besøk.

Røa åpnet derimot friskt og hadde en god mulighet allerede etter minuttet var spilt. Anya de Courcy fikk fyrt løs etter en corner, men skuddet ble stoppet av en Rosenborg-spiller like foran mål. I perioden som fulgte, bølget kampen litt frem og tilbake der lagene byttet på å trille ball.

Emilie Joramo fikk en sjanse etter 12 minutter, men Hildegunn Sævik var med på notene og reddet. Men fem minutter senere måtte Sævik kapitulere. Sara Kanutte Fornes fikk ballen ute til venstre. Hun tok med seg ballen innover i banen før hun klinket ballen helt opp i høyre hjørne bak Sævik. En drømmescoring og dermed 1-0 til trønderne.

Sara Kanutte Fornes serverte en drømmescoring i 3-0-seieren over Røa.

Etter scoringen ble Røa presset tilbake og bare en strålende redning fra Hildegunn Sævik etter en heading fra Anna Langås Jøsendal hindret 2-0. Like før halvtimen skulle Jøsendal få sin revansje. Den tidligere Avaldsnes-spilleren rappet til etter å ha fått ballen inne i boksen og fant kroken bak en utspilt Sævik. Og vondt skulle bli verre for Røa. Emilie Joramo fikk to muligheter, og mens den første avslutningen ble reddet, fulgte hun selv opp på returen og satte inn en fortjent 3-0-ledelse til Rosenborg.

Røa hevet seg litt etter pause og fikk låne ballen i lengre perioder. Likevel hadde Rosenborg god kontroll og var nærmere 4-0 enn Røa var redusering. Synne Skinnes Hansens tupp-avslutning ble reddet av Hildegunn Sævik like før timen, og to dobbeltredninger fra Røa-keeperen på avslutninger fra Emilie Nautnes og Synne Brønstad på tampen hindret at det ble enda styggere sifre. Rosenborg tar dermed en kontrollert seier over Røa, som fortsatt jakter sesongens første seier.

Nok en sliteseier

Lyn – Brann 0-2 (0-0)
Mål: 0-1 Ingrid Ryland (82), 0-2 Elisabeth Terland (90+1)

Det ble en sliteseier for den regjerende seriemesteren Brann på Nadderud. To scoringer av kometen Nora Eide Lie sørget derimot for nok en trepoenger. For Lyn ble det en litt skuffende poengdeling mot Avaldsnes, og i sesongens første kamp på Kringsjå ventet en tøff oppgave i form av serielederne fra Bergen.

Åpningen av kampen var preget av tette dueller der ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene. Lyn hadde en tydelig kampplan om å være kompakte og presset Brann til feil i starten. Brann hadde ballen klart mest, men maktet ikke å bryte gjennom forsvarsmuren til Lyn.

Kampens første mulighet kom ikke før midtveis i omgangen. Lisa Naalsund fant Rakel Engesvik inne i feltet, men avslutningen gikk over målet til Kirvill Odden. Like etter ble det skummelt i motsatt ende. En vakker kontring av Lyn med flott kombinasjonsspill, endte med et innlegg fra Emilie Closs. Innlegget hadde god adresse, men var akkurat litt for langt for Cathinka Tandberg foran mål.

Utover dette skjedde det lite foran målene og lagene gikk til pause på 0-0. Etter pause så det ut som at Brann skulle feste litt grepet om kampen anført av stortalentet Signe Gaupset. Hun fikk to sjanser like etter hverandre til å sende serielederen i ledelsen, men det ene skuddet gikk like utenfor, mens det andre ble mesterlig reddet av Kirvill Odden.

Kampbildet fra første omgang fortsatte og Brann klarte ikke å skape det helt store. Isteden var det Lyn som fikk en kjempemulighet til å sette ledermålet som en følge av kaos i Brann-forsvaret. Keeper Sandra Stavenes krasjet med Guro Bergsvand, noe som førte til at Anna Aahjem snappet ballen og fikk muligheten fra 30 meter på åpent mål. Dessverre for Lyn, gikk ballen like utenfor det tomme Brann-målet.

Til slutt viste derimot serielederen og den regjerende seriemesteren nettopp hvorfor de er det. Etter 82 minutter klarte de endelig å bryte ned Lyns forsvarsmur. Lisa Naalsund lempet ballen inn mot Elisabeth Terland. Anna Linnea Palm skulle klarere, men ballen skled av foten og innbytter Ingrid Ryland kunne bredside inn en forløsende ledelse.

På overtid måtte Lyn fremover for å prøve og berge poeng, men etterlot seg store rom i forsøket. Det utnyttet Brann og Elisabeth Terland til det ytterste når de vant ballen. Terland mottok ballen sentralt på midten, avanserte noen meter før hun så at Kirvill Odden sto langt ute. Hun klinket gjerne til fra omtrent midtsirkelen og ballen gikk i en lang bue over hodet til Odden og i nettet. Kampen var avgjort og Brann sikrer seg nok en sliteseier på bortebane.

Elisabeth Terland og Brann stanget lenge mot et kompakt Lyn-lag, men kunne smile for nok en seier. Så langt har den regjerende seriemesteren vunnet alle seks kampene.

Knuste erkerivalen

LSK Kvinner – Vålerenga 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 Olaug Tvedten (15), 0-2 Elise Thorsnes (41), 0-3 Dejana Stefanovic (56)

Midtukerundes store godbit fant sted i LSK-hallen da LSK Kvinner tok imot rivalen Vålerenga til et skikkelig hatoppgjør.

Kanarifuglene hadde en del ball i starten og fikk en ok mulighet etter ti minutter. Nina Jakobsson og Emilie Woldvik kombinerte flott langs høyresiden, før førstnevnte fikk fyrt av gårde et skudd som gikk utenfor mål. Bare fem minutter senere smalt det i andre enden av banen. Ingibjörg Sigurdadottir fikk god tid inne på LSKs banehalvdel og sendte i vei en millimeterpresis langpasning i bakrom mot Olaug Tvedten. Tvedten avsluttet på første touch i nærmeste hjørne bak Cecilie Fiskerstrand og 1-0 til Vålerenga.

Det var ikke mange sjanser i første omgang, men Vålerenga skulle vise seg å være dødelig effektive med de mulighetene de fikk. Etter 41 minutter vartet de opp med et mønsterangrep, der Dejana Stefanovic sendte en presis pasning til Rikke Nygard sentralt. Hun flikket ballen lekkert gjennom til veteranen Elise Thorsnes, som alene med Fiskerstrand gjorde alt riktig og satte ballen rolig til side for landslagskeeperen. Et effektivt Vålerenga-lag gikk til pause med en fin 2-0-ledelse, mens LSK Kvinner hadde et vanskelig utgangspunkt før andre omgang.

Elise Thorsnes, Dejana Stefanovic og resten av Vålerenga hadde god kontroll på LSK Kvinner i Toppseriens store hatoppgjør. Den regjerende cupmesteren vant til slutt 3-0 i LSK-hallen. Thorsnes scoret 2-0-målet og Stefanovic satte inn 3-0.

Og det skulle ikke akkurat bli bedre for hjemmelaget etter hvilen. De ble spilt lave og elleve minutter ut i omgangen fikk de problemer med å klarere et innlegg. Målscorer Thorsnes headet ned til Dejana Stefanovic utenfor 16-meteren og den serbiske midtbanespilleren med det tunge skuddet, fikk tid og rom til å fyre av fra distanse. Det var hardt og lavt, og suste ned i hjørnet bak Fiskerstrand.

Vålerenga var også nære 4-0 på et skudd fra Rikke Nygard, men skuddet ble reddet. Vertene hadde ikke veldig mye å by på, men kunne redusert når Mia Authen fikk skutt fra 16 meter, men Guro Pettersen slo skuddet til corner.

Runa Lillegård fikk en gyllen mulighet til å gjøre 4-0, men alene med keeper satte hun ballen utenfor. Ikke lenge etter trodde Thea Kyvåg at hun hadde redusert og gitt LSK Kvinner et lite håp om poeng da hun rakk et gjennomspill før Pettersen og lobbet ballen over Vålerenga-keeperen, men stortalentet ble avvinket for offside.

På overtid fikk Lillegård nok en sjanse alene med Fiskerstrand og vondt til verre for LSK Kvinner, men nok en gang bommet hun på mål og avslutningen gikk i nettveggen. Vålerenga knuser dermed erkerivalen og er nå i delt serieledelse med Brann, åtte poeng foran LSK Kvinner på 4.-plass.

PS: Kampen mellom Kolbotn og Avaldsnes ble avlyst grunnet dårlige baneforhold på Sofiemyr stadion. Ny kampdato blir avklart på et senere tidspunkt.