MIDTUKERUNDEN: BRANN SNUBLET PÅ KARMØY – ROSENBORG LEDER AN

Det var duket for sesongens første midtukerunde i serierunde 4. Der fikk vi se at Avaldsnes stjal poeng fra Brann, mens Rosenborg fortsetter å lede an. I tillegg tok Lyn årets første poeng, og det ble jubel både i hovedstaden og på Romerike.

Sjokkerte den regjerende seriemesteren

Avaldsnes – Brann 0-0 (0-0)
Mål:

I oppgjøret mellom Avaldsnes og Brann var sistnevnte store favoritter til å ta tre poeng, tross en varierende sesongstart hvor de ikke har imponert.

Men på Karmøy ble det en ganske jevn første omgang mellom de to lagene, som i utgangspunktet er ventet å kjempe i hver sin ende av tabellen. Ingen av lagene maktet å skape det helt store før pause, selv om Brann var nærmest scoring, blant annet ved Andrine Hegerberg som headet like utenfor.

Det var derimot langt mellom de store høydepunktene, selv om det må nevnes at Brann-spiller Nora Eide Lie måtte byttes ut med skade like før halvtimen.

I andre omgang begynte Brann å skape mange flere sjanser, men Avaldsnes sto godt imot. Maria Brochmann hadde en gyllen mulighet, men ble stoppet av en meget god redning. Utenom dette var Brann nære ved flere andre anledninger, men hjemmelaget forsvarte seg heroisk, og den regjerende seriemesteren fant ikke veien til mål. Kampen endte dermed til slutt målløst og 0-0.

Sesongens første poeng

Lyn – Røa 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Kamilla Melgård (73)

Lyn har ikke fått den sesongstarten de hadde sett for seg, og sto med null poeng før de tok imot Røa til dyst i sesongens første midtukerunde.

«Hjemme» på Grorud Arctic Match åpnet Lyn med å ta initiativet i form av ballbesittelse. Gang på gang lyktes hjemmelaget å etablere seg høyt i banen, men sjansene uteble. Røa var heller ikke dårlige og hadde sine angrep. Før pause var det derimot like å skrive hjem om selv om begge lag hadde hver sin store sjanse, men uten uttelling sto det 0-0 halvveis.

Lyn hadde også initiativet i andre omgang og skapte flere store målsjanser i starten av omgangen. Vertene ble derimot hindret av både stolpen, keeper og litt unøyaktighet i avslutningene.

Men scoringen skulle til slutt komme for Lyn. Fjorårets komet Kamilla Melgård mottok ballen i meget god posisjon. Hun utfordret inne i feltet før hun til slutt avsluttet angrepet med en glimrende avslutning i motsatt kryss. 1-0 til Lyn var et faktum.

Kamilla Melgård sørget for at Lyn kunne juble for sesongens første trepoenger. Foto: Alexander Larsen

Etter scoringen la Lyn seg lavere i banen, og lot Røa presse på for en utligning. Hjemmelaget sto likevel godt imot og hindret gjestene i å komme til de altfor store sjansene. Dermed tok Lyn sin første seier og sine aller første poeng i årets sesong med 1-0-seier over Røa.

Våknet etter pause

Vålerenga – Stabæk 4-1 (0-1)
Mål: 0-1 Iris Omarsdottir (21), 1-1 Elise Thorsnes (49), 2-1 Ylinn Tennebø (57), 3-1 Thea Bjelde (70), 4-1 Karina Sævik (79)

I hovedstaden var det duket for et høyinteressant oppgjør mellom Vålerenga og fjorårets cupfinalist Stabæk.

Selv om hjemmelaget var favoritter på Intility, var det gjestene fra Bærum som startet best og skapte noen gode målsjanser. Vålerenga manglet en del i eget spill, og det var derfor ikke helt ufortjent at Iris Omarsdottir sendte Stabæk i føringen etter rundt 20 minutter. 0-1 sto seg også til pause i det som var en ganske tafatt omgang fra Vålerenga.

Men vertene våknet voldsomt etter hvilen. Først utlignet Elise Thorsnes fra straffemerket et par minutter ut i omgangen, før Ylinn Tennebø snudde kampen i favør Vålerenga litt senere.

Og det var de blåkledde fra hovedstaden som styrte kampen i andre omgang. Thea Bjelde økte ledelsen til 3-1 rundt 20 minutter før slutt, før Karina Sævik så og si punkterte kampen med å legge på til 4-1.

Stabæk prøvde en desperat sluttspurt som kunne gitt uttelling, men marginene var ikke på gjestenes side med både tverrliggertreff og redning på streken fra hjemmelaget. Det ble dermed ingen mirakuløs snuoperasjon og Vålerenga tar en sterk 4-1-seier.

Fosser videre

Åsane – Rosenborg 0-3 (0-1)
Mål: 0-1 Cesilie Andreassen (31), 0-2 Synne Skinnes Hansen (48), 0-3 Cesilie Andreassen (53)

Etter å ha tatt sesongens første seier og klubbens første seier i Toppserien i helga mot bergensrival Arna-Bjørnar i helga, ventet en meget tøff hjemmekamp mot Rosenborg i midtuken for Åsane.

Og det skulle virkelig vise seg å bli ordentlig tøft for bergenserne, for det var Rosenborg som tok fullstendig kommando på Åsane Arena fra start. Trønderne hadde utallige skuddforsøk mot hjemmelagets mål, og fikk fullt fortjent uttelling etter halvtimen da Cesilie Andreassen satte inn 1-0 på frispark – en fortjent ledelse til pause.

Det ble heller ikke bedre for Åsane etter pause. Synne Skinnes Hansen doblet gjestenes ledelse få minutter ut i andre omgang, før Cesilie Andreassen økte ytterligger med sin andre scoring for kvelden.

Rosenborg malte på videre, og kunne sikkert scoret flere mål, men klarte ikke å overliste Savanna Duffy flere ganger. Selv om Åsane hadde et par sjanser i løpet av kampen, var det fullt fortjent at Rosenborg tar de tre poengene med seg hjem til Trondheim. Trønderne fosser dermed videre og fortsetter å lede an i toppen av tabellen med full pott.

Cesilie Andreassen (til venstre) og resten av Rosenborg fosser videre på toppen av Toppserien.

Fortsatt poeng og målløse

LSK Kvinner – Arna-Bjørnar 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Emma Stølen Godø (18), 2-0 Lena Soleng Hansen selvmål (63), 3-0 Camilla Huseby (70)

Arna-Bjørnar har fått en vanskelig start på 2023-sesongen. Den tradisjonsrike bergensklubben står med null poeng etter tre serierunder, og bør begynne å plukke poeng. Den oppgaven var ikke veldig enkelt i den fjerde serierunden heller med en visitt til LSK-hallen for å møte LSK Kvinner på bortebane.

Vanskelig skulle det også vise seg å bli for gjestene. Hjemme i egen hall var det LSK Kvinner som tok styringen fra start, og etter 18 minutter var de foran på resultattavla. Emma Stølen Godø fikk ballen likte utenfor 16-meteren og fyrte kanarifuglene i ledelsen med et lavt skudd.

Arna-Bjørnar skapte lite de første 45 minuttene, og LSK Kvinner gikk i garderoben med 1-0 etter en omgang de var det klart førende laget.

Hjemmelaget var også det førende laget etter pause, og kunne juble for 2-0 like etter halvtimen takket være et selvmål fra Lena Soleng Hansen. Da Camilla Huseby stanget inn 3-0 fra en corner 20 minutter før slutt, var kampen også avgjort.

LSK Kvinner tar en kontrollert 3-0-seier over Arna-Bjørnar, som etter fire serierunder fortsatt verken har scoret mål eller tatt poeng.