MIDTUKEUNDERHOLDNING VENTER

Kampene kommer tett om dagen. Allerede i morgen er det klart for en ny runde i Toppserien.

Annonse:

 

norsk tipping

 

Slik ser serierunde 6 ut:

RUNDE 6 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar2 - 3Avaldsnes Toppfotball
LSK Kvinner1 - 1Røa Fotball Elite
Stabæk1 - 3SK Brann
Åsane1 - 4Vålerenga
Rosenborg BK Kvinner3 - 0Lyn




Hatoppgjøret

LSK Kvinner – Vålerenga, LSK-hallen

Et skikkelig rivaloppgjør venter denne midtuken når LSK Kvinner tar imot Vålerenga til rundens TV-kamp på NRK i LSK-hallen. Begge lag har ulike former for revansjelyst til dette oppgjøret.

LSK Kvinner: Skuffet stort da det ble 1-1 hjemme mot Røa i forrige serierunde, noe som gjør at gultrøyene allerede har havnet fem poeng bak Vålerenga og Rosenborg.

Vålerenga: Havnet bak LSK Kvinner i fjor på en skuffende 4. plass.

Men selv om LSK Kvinner havnet foran Vålerenga på tabellen i fjor, var det Vålerenga som var best innbyrdes med totalt fire poeng og 2-1-seier på Intility.

Denne sesongen har den regjerende cupmesteren fått en strålende start på sesongen med full pott etter fem serierunder, i likhet med Brann. Janni Thomsen har vært glitrende for blåtrøyene, som har vært bunnsolide defensivt og bare sluppet inn ett mål.

Men de aller fleste vet godt hvilket offensivt potensial LSK Kvinner har. Så gjenstår det å se om de klarer å bryte ned Vålerenga-muren. Vålerenga er ubeseiret i løpet av de seks siste møtene mellom lagene.

LSK Kvinner tåler neppe et nytt poengtap her for å sikre en best mulig posisjon til sluttspillet starter.

Returen til Kringsjå

Lyn – Brann, Kringsjå kunstgress

Endelig kan Lyn glede seg over å få spille sine hjemmekamper på Kringsjå etter at banen omsider er blitt godkjent og klargjort for spill.

De rødhvite kommer fra et 2-2-resultat mot Avaldsnes der de nok følte de burde hatt tre poeng etter å ha snudd 0-1 til 2-1 i 2. omgang. Men en sen utligning fra Karina Sævik gjorde at det bare ble med ett – og Lyn begynner smått å minne litt om forrige sesong hvor laget slet med å vippe kamper i egen favør.

Spillemessig har det dog vært meget solid og fem poeng er absolutt høyst godkjent. Foreløpig har det i alle fall ikke vært mye som minner om et nedrykkslag denne sesongen.

Men denne runden er de nok fullt klar over at det er en stor fare for at det ender med null poeng. Da kommer den regjerende seriemesteren på besøk, Brann.

Bergenserne imponerte derimot ikke i forrige serierunde borte mot Stabæk, men klarte til slutt å vippe kampen i egen favør etter årets store Brann-komet så langt, Nora Eide Lie. 25-åringen har virkelig levert varene i sin nye klubb etter overgangen fra LSK Kvinner før sesongen, og ble nylig tatt ut på A-landslaget for andre gang.

Like gledelig var imidlertid ikke nyhetene om Mille Aunes skrekkskade. Den talentfulle midtbanespilleren er dessverre ferdigspilt for sesongen etter å ha røket begge korsbåndene under en trening i forkant av forrige helgs kamp.

Mille Aune må dessverre innse at sesongen er over og at en lang vei tilbake på fotballbanen venter. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Tidligere landslagsspiss på vei tilbake

Røa – Rosenborg, Røa kunstgress

Etter fire strake tap siden returen til Toppserien, kom endelig Røas store opptur på overraskende vis i forrige serierunde borte mot LSK Kvinner. Det nyopprykkede laget havnet under, men klarte likevel å komme tilbake og sikre ett poeng.

Så gjenstår det å se om laget kan overraske på nytt når Rosenborg er motstander denne helgen.

Trønderne slo kraftig tilbake forrige helg etter 1-2-tapet i toppkampen mot Brann. 4-1 mot Arna-Bjørnar var fasiten, og ekstra gledelig var det å se Emilie Nautnes score sitt første mål i Toppserien siden cupfinalen i 2019. Det var også hennes første start siden den gang – og hun gjorde intet mindre enn to mål.

23-åringen er denne sesongen tilbake i aksjon etter å ha vært ute av spill de to siste sesongene. Og kanskje kan det være noe stort på gang der, som kan bli virkelig spennende for et gulljagende Rosenborg.

Nylig ble det for øvrig også kjent at neste oppgjør mellom Rosenborg og Brann 12. juni skal spilles på Lerkendal!

Rosenborg har hatt en god start på sesongen til tross for tapet mot Brann. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Motgangen snudd?

Kolbotn – Avaldsnes, Sofiemyr stadion

Kolbotn har på ingen måte levert til forventningene så langt denne sesongen. De hvitkledde uttalte et mål før sesongen om å nærme seg topp fire, men allerede etter fem serierunder begynner det å se veldig, veldig vanskelig ut med seks poeng opp til LSK Kvinner.

Bare fire poeng er fasiten etter fem kamper.

På motsatt banehalvdel denne helgen står Avaldsnes, som har fått en opptur i det siste etter den blytunge starten på årets sesong. John Arne Riises lag har nå plukket fire poeng på de to siste kampene og klatret opp til en solid 7. plass.

Sist ble det 2-2 mot Lyn i en spesiell kamp, der keeper Jovana Petrovic var mildt sagt uheldig, spesielt på lagets siste baklengsmål. Riise var ikke fornøyd med keeperspillet etter kampen, så kanskje kan det komme en endring på keeperplass i denne runden.

Dette blir også et gjensyn med Sofiemyr for tidligere Kolbotn-spiller Karina Sævik. Avaldsnes-profilen scoret på straffe i forrige kamp mot Lyn og spilte totalt 93 kamper for Kolbotn i løpet av fire og en halv sesong.

Sara Pavlovic og Avaldsnes har fått en liten opptur den siste tiden. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Topp fire-utfordrerne

Arna-Bjørnar – Stabæk, Arna Idrettspark

5. plass i fjor, med en ambisjon om å gjøre det enda bedre i år. Men så langt har det virkelig kladdet for et Arna-Bjørnar-lag som virkelig har slitt defensivt og sluppet inn 16 mål på fem kamper i årets sesong. Det er også flest av samtlige lag i Toppserien.

Samtidig inkluderer det tap mot Vålerenga, Rosenborg og Brann, og det må være innafor å si at byens nest beste lag ikke har hatt den enkleste starten på årets sesong heller. Likevel hadde de nok hatt et håp om å være enda nærmere enn de har vært, for i oppgjørene mot de nevnte lagene har det rett og slett vært klasseforskjell.

Stabæk har også vært i en ganske lik situasjon, de har også møtt Vålerenga, Rosenborg og Brann, men har vært betydelig nærmere poeng i samtlige kamper. Først endte det 0-2 på Intility i seriepremieren hvor hjemmelaget scoret to sene mål. Mot Rosenborg ble det et knepent 2-3-tap, og mot Brann sist det samme da det endte 1-2 på Nadderud.

Så er spørsmålet hvor enkelt det plutselig blir å møte lag som på papiret er svakere og hvor det er en større forventning om tre poeng. Men spillemessig har det sett bra ut denne sesongen tross bare to poeng.

Slik ser tabellen ut før serierunden: 

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: