MULIGHET FOR REVANSJ ETTER TAP I OVERTIDSDRAMA SIST

To storkanoner møtes til dyst og en spiller i divisjonen kan forsvinne til Barcelona. Det skjer interessante ting både på og utenfor banen for tiden.

Annonse:

 

Slik ser 9. serierunde ut i 1. divisjon:

AaFK Fortuna – TIL 2020 12.30

Øvrevoll Hosle – Hønefoss 13.00

Kil/Hemne – Fyllingsdalen 15.00

Grei – Grand Bodø 16.00

Klepp – Kolbotn 16.00

De to førstnevnte kampene spilles lørdag, resten søndag.

Målfest i toppoppgjøret?

90 minutter var spilt og AaFK Fortuna var på vei mot en uhyre sterk borteseier. 1-0-ledelse på Romssa Arena mot TIL 2020 så ut til å sikre tre poeng, men så snudde alt på overtid.

Først kom utligningen da Sandra Simonsen sørget for 1-1. Istedenfor tre poeng så det ut til å bli ett.

Men heller ikke ett klarte tangotrøyene å få med seg.

For enda lenger inn i overtiden var 2-1 et faktum for hjemmelaget, da Selma Pettersen sørget for ekstase med sitt vinnermål.

Denne helgen møtes lagene igjen – på motsatt arena, der hjemmelaget håper å ta revansje etter det bitre tapet. Og skal de henge seg på i kampen om direkte opprykk, er dette kampen de i alle fall ikke kan tape. Med seier vil det bare være ett poeng opp.

Men TIL 2020 er serieleder for en grunn og har vist gryende form gjennom hele sesongen så langt. 6-0 hjemme mot Grei sist sier sitt. Laget sprudler offensivt og har pøst inn 22 mål, ett mer enn AaFK Fortuna. Så her ligger det an til å kunne bli en skikkelig målfest med to offensive lag.

Så er spørsmålet hvilket lag som trekker det lengste strået og potensielt sikrer seg tre vitale poeng.

Toppscoreren kan forsvinne til Champions League-mesteren

Et annet viktig oppgjør denne helgen spilles på Jæren når Klepp tar imot Kolbotn.

Klepp kjemper i bunnen og ligger på sisteplass med bare fem poeng, mens Kolbotn kjemper i motsatt ende av tabellen – på 2. plass – og kjemper om en retur til Toppserien. Kolbotn er faktisk det eneste laget uten tap denne sesongen.

Denne uken skrev for øvrig Oppegård Avis om en spesiell avtale for spisstalentet Martine Trollsås Fenger. Stortalentet skal ifølge avisen ha muligheten å dra til Barcelona for en sum på 50.000 kroner før sin 17-årsdag. Det er ikke gode nyheter for Kolbotn om hun drar i så fall, toppscoreren i divisjonen. Det snakkes om en overgang til Barcelona sitt akademi og at hun allerede i vinter var på prøvespill der. Mer om den saken kan du lese her.

Kolbotn-spiller Martine Trollsås Fenger har scoret ni mål og flest av alle så langt i sesongen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

De tre siste kampene ser slik ut:

  • Kil/Hemne – Fyllingsdalen
  • Grei – Grand Bodø
  • Øvrevoll Hosle – Hønefoss

Kil/Hemne ser nå ut til å ha meldt seg ut av nedrykksstriden etter solide resultater den siste tiden. Det er nå sju poeng ned til direkte nedrykk, noe som er like mye som opp til kvalifisering for opprykk.

Det samme gjelder helgens motstander, nyopprykkede Fyllingsdalen. Som nevnt mange ganger før har de imponert stort etter opprykket fra 2. divisjon, men den siste uken har nok vært noe tøffere med 0-6 i cupen mot Brann og 0-1 mot AaFK Fortuna. Samtidig har det vært tøff motstand, så det er ingen grunn for å legge seg ned.

Grei fikk skikkelig juling sist helg da de tapte 0-6 borte mot TIL 2020. Hvordan svarer de på det her mot et lag som kjemper i bunnen? Grand Bodø er i fryktelig svak form om dagen og har ikke vunnet i serien siden 30. april. Sist ble det tap i bunnkampen mot Hønefoss på hjemmebane. Så nå trenger de å samle poeng igjen.

Det samme gjelder Øvrevoll Hosle som har hatt en overraskende svak start på sesongen. De er for alvor med i nedrykksstriden slik det ser ut nå, samtidig som det forventes at laget kommer til å komme seg ut av den til slutt. Kanskje klarer de å sikre en liten luke denne helgen når Hønefoss er motstander? Lagene står nå med like mange poeng (8) før oppgjøret sparkes i gang.

Slik ser tabellen ut før serierunden:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: